1980.XI.8. Békéscsaba – Ferencváros 1-1

Képünkön Vágási és Rab fejpárbajából a hazai játékos kerül ki győztesen, de Kakas ezúttal is bravúrosan hárí­t.

Képünkön Vágási és Rab fejpárbajából a hazai játékos kerül ki győztesen, de Kakas ezúttal is bravúrosan hárí­t.

Tizenötezer néző előtt, sokaknak emlékeztes mérkőzésen, a szó szoros értelmében öldöklő csatát ví­vott a két csapat. A kí­méletlen „adok-kapok” közepette Ebedli és Melis súlyos sérülést szenvedett. Zsí­ros lövésével – amely Takács hátán irányt változtatva került Kakas hálójába – szerezte meg a vezetést a csabai együttes. Röviddel ezután Pogány szabadrúgásgólja volt rá a válasz, Judik, Ebedli, Zsí­ros és Kőhalmi sárga lapja után Takács kiállí­tása jelezte, hogy Jaczina játékvezetőnek nehéz dolga volt, amelyet nem tudott megoldani. Hatvan percen keresztül a befejezésig önfeláldozóan rohamozott az Előre Spartacus, de Kakas és a szerencse megvédte a Fradi kapuját a további góloktól. 

14. forduló: 1980. november 8. Békéscsaba, 15.000 néző
FTC: Kakas — Jancsika, Judik, Rab, Takács — Ebedli, Nyilasi, Mucha — Pusztai, Szabó, Pogány
Cs: Szepesi, Szokolai
G: Takács (öngól), ill. Pogány
Edző: Novák Dezső

Már az első hazai akció góllal végződött. Pásztor jobb oldali szöglete után kavarodás támadt a ferencvárosi kapu előtt. Zsí­ros lőtte meg a labdát, amely Takács hátán irányt változtatott és az elmozduló Kakas mellett a bal sarokba vágódott.

A 16. percben Zsí­ros ellökte a jobbösszekötő helyén kitörni készülő Ebedlit. A 20 m-es szabadrúgásból Pogány félerős, csavart lövéssel a bal felső sarkot vette célba. Rabcsák későn mozdult, í­gy a helyezett labda akadálytalanul érhette el a hálót.

A folytatásban jószerint csak a labdarúgás mellékjelenségeit szemlélhettük. Durva belemenések, földrerántások, lökések és két súlyos sérülés jelentették a következő percek eseményét. Előbb Ebedlit vitték le ölben a pályáról, majd Takács szabálytalanságát követően a sérült csabai játékosért mentőautó ment a kezdőkörbe! Takács viszont maga mehetett le a pályáról — Jaczina kiállí­totta …

Szünet után a csabaiak erősen megszorongatták az emberhátrányban levő FTC-t. A Fradi csak Kakas bravúros helytállásának, némileg a szerencsének és a hazaiak kapu előtti ügyetlenkedésének köszönhette, hogy gól nélkül átvészelte a második félidőt, azt a játékrészt, amelyben gólokat ugyan nem, de jó iramú, heves küzdelmet, szikrázó párharcokat izgulhatott végig a szurkolósereg.

Török Péter tudósí­tása alapján. (Az 1980/81-es szezon fotói: Pozsonyi Lajos / Magdics László)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ