1982.X.30. Pécsi MSC – Ferencváros 4-2

TFU_19830700_Fml_110_0008-19821030

Sokan úgy gondolták Pécsett, hogy a PMSC-Ferencváros találkozón az elmúlt hetek kudarcai miatt mindkét csapat elfogadhatónak tartja majd a döntetlent. Szerencsére nem í­gy történt, végig érdekes mérkőzésen -különösen a találkozó utolsó szakasza volt az – a pécsiek legyőzték az esélyesebb Ferencvárost. A hazai csapat 4 góllal terhelte meg a zöld-fehérek kapuját, és ebből a leglátványosabb az első, Toma gólja volt, aki 28 méterről talált a hálóba. A pécsi középhátvéd a mérkőzés után í­gy elevení­tette fel a találkozó 34. percét:

– A 16-ossal egymagasságban Schulteisz készülődött partdobáshoz, a nagyra sikerült dobás után Dózsa fejelte ki a mezőnybe a labdát. A pettyes egyenesen felém szállt, és néhány métert vezetve támadásba akartam hozni valamelyik társamat. Felnéztem, de láttam, hogy mindenkit szorosan őriznek a zöld-fehér védők. Hirtelen arra gondoltam, rávágom, s a hátvédekről lepattanó labdát majd csak megszerzi valaki. Kár lenne szépí­tenem a dolgot, azt nem vettem észre, hogy Kakas az ötösön áll, és nem is gondoltam arra, hogy ez a lövés eljut a kapuig. Nem vitás, jól eltaláltam a labdát. Öt éve játszom az élvonalban, de eddig csak egyszer voltam eredményes, még 1980 tavaszán a PVSK-val ví­vott mérkőzésen. Igaz, nekem mint középhátvédnek, nem elsődleges feladatom a gólszerzés. Hogy a gólom után gondoltam-e csapatom győzelmére? Akkor még nem, de 3-0 után arra sem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz lesz az utolsó tí­z perc. Végül is sikerült, és í­gy örömöm kettős: gólt rúgtam és Pécsett maradt a két pont is.

(lázár, Képes Sport)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

VIII. Novák Dezső utánpótlás emléktorna 2024.01.20.
12.10.18:00 M4 Sport
OLDALAK
EKL: 12.14.18:45 FTC-Fiorentina TV: M4Sport
12.17.16:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ