1994.IV.27. MK, Ferencváros – Vasas-Ilzer 2-0

A közepesnél valamivel alacsonyabb szí­nvonalú mérkőzésen a Ferencváros könnyedén szerzett kétgólos előnyt a láthatóan önbizalomhiányban szenvedő Vasassal szemben. Az angyalföldieknek nagyot kellene javulniuk ahhoz, hogy a két hét múlva rendezendő visszavágón meg tudják akadályozni az FTC döntőbe jutását.


Szerdán este az Üllői úti stadionban játszották a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének másik összecsapását, amelyen a Ferencváros a bajnokságban gyengélkedő, osztályozós helyen álló Vasas-Ilzer gárdáját fogadta az első mérkőzésen.

Labdarúgó Magyar Kupa elődöntő, első mérkőzés:

Ferencváros – Vasas-Ilzer 2:0 (1:0)
Üllői ut, 6.000 néző, V: Kiss G.

Ferencváros: Szeiler – Hrutka – Simon, Szekeres (Nagy Zs. 46.) – Vanicsek, Correa (Szűcs M. 66.), Lipcsei, Bubcsó – Zavadszky, Kovács J. , Wukovics

Vasas-Ilzer: Sáfár – Juhár – Mónos, Herczegh, Maczó – Erős, Sirinbekov, Geress, Pecha (Claude 68.) – Földes, Szenes (Vincze O. 46.)

Gól: Wukovics (12., 65.)
Sárga lap: Lipcsei (82.), Wukovics (86.)
Jók: Sirinbekov illetve Simon, Zavadszky

Új csatár mutatkozott be a házigazda zöld-fehéreknél, az argentin Carlos Roberto Correa személyében, aki Bajáról került az Üllői útra. A védelemben pedig a fiatal, saját nevelésű Bubcsó Norbert kapott bizalmat Nyilasi Tibor vezetőedzőtől. Csaknem negyedórányi izgalommentes bevezető után előnyt szerzett a Ferencváros. Zavadszky ugratta ki a jobbösszekötő helyén Kovácsot, a csatár 8 m-ről a kimozduló Sáfár mellett kapura lőtt. A labda elment volna a jobb kapufa mellett, de Wukovics utánairamodott, és közvetlen közelről a léc alá vágta (1:0). Négy perccel később Erős labdájával Szenes nyargalhatott el üresen a bal oldalon, de elügyetlenkedte a helyzetet. A 29. percben egyenlí­thetett volna a Vasas. Szekeres óriásit hibázott, Földes egyedül vezethette rá a labdát Szeilerre, de a zöld-fehérek hálóőre ügyes vetődéssel lelopta a játékszert a csatár lábáról. A félidő utolsó negyedórájában a kapujához szegezte a Vasas a zöld-fehéreket. Erős előtt adódott újabb lehetőség, de 8 m-es lövését Szeiler hárí­totta.

A pihenő utáni első helyzet ismét a vendégek előtt adódott. Sirinbekov 25 m-ről próbálkozott gólszerzéssel, de jobb alsó sarokra tartó bombájánál a kapufa sietett Szeiler kapus segí­tségére. Negyedórányi játék után Mónos keresztbeí­velése után Földes ollózva próbálta a kapuba küldeni a labdát. A mozdulat szép volt, de eredménytelen. Lipcsei megunta a csatárok tehetetlenségét, 23 m-ről kí­sérletezett, és a lövés alig kerülte el a kaput. Különösebb előzmény után született meg a zöld-fehérek második gólja. Zavadszky egy ügyes csellel átjátszotta védőjét, majd 10 m-ről átemelt Sáfár fölött. A labda a kapufáról kipattant, Wukovics pedig valósággal belebotlott, í­gy mehettek ismét középkezdéshez az angyalföldiek (2:0). Erős próbált szépí­teni az eredményen, 22 m-ről megeresztett lövését Szeiler csak bravurral tudta a felső lécre tornázni. Vincze O. révén a Vasasnak mégis sikerült a hálóba juttatnia a labdát, a szépséghiba csak az volt, hogy kézzel, ezért természetesen érvénytelen volt a találat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ