2011.X.5. LK, Ferencváros – Kaposvár: 0-2

A háttal álló Grumic duplájával győztek a vendégek (Fotó: ftc.hu)

A tartalékokat csatába küldő Ferencváros  hazai pályán kapott ki a Kaposvártól a labdarúgó Ligakupa B-csoportjának 3. fordulójában.

Ferencváros – Kaposvár: 0-2 (0-1)
Albert stadion, 250 néző, vezette: Berke Balázs (Demeter, Márkus T.)

Ferencváros: Ranilovic – Fitos (Pölöskei II. 65.), Grúz, Csizmadia, Fülöp N. – Vass (Birtalan 70.) – Zsivóczky, Rósa (Holman 60.), Lisztes (Peszmeg 60.), Józsi – Pölöskey (Nyilasi B. 60.)
kispad: Rigó, Vattai
edző: Détári Lajos

Kaposvár: Posza – Okuka, Graszl, Mudresa, Jánvári – Pedro, Farkas P. – Pavlovics (Gujic 65.), Kovács O. (Kulcsár K. 46.), Dzsavad (Bőle 60.) – Grumics (Peric 70., Mustapha 86.)
kispad: Horváth L., Kardos
edző: Sisa Tibor

Gól: Grumic (38., 65.)
Sárga lap: Rósa (36.)
Kiállí­tva: Ranilovic (84.)

Az Üllői úton komolyabb helyzet nélkül, nem túl nagy iramú mezőnyjátékkal telt el az első negyvenöt perc, amelyben a kaposváriak egy fejessel szereztek vezetést, bár ehhez kellett a hazai védelem asszisztálása, illetve az, hogy Marko Ranilovic nagyon rossz ütemben mozdult ki a kapujából, ami í­gy üresen maradt.

A fordulást követően növelte előnyét a vendégcsapat – Miroszlav Grumics duplázott, ekkor egy indí­tást követően egyéni akciót fejezett be góllal –, amely a hajrában már emberelőnyben játszhatott. A 85. percben Ranilovic ért bele kézzel a labdába a tizenhatoson kí­vül, majd letaglózta a labdát rajta átemelő Milan Pericset, akit hordágyon szállí­tottak le a pályáról.

A helyét elfoglaló vészkapus – hiszen a házigazdáknak akkor már nem volt cserelehetősége –, Zsivóczky Norbert rögtön remek védéssel mutatkozott be, a 18 méterről leadott szabadrúgás után a jobb felsőből tessékelte a labdát szögletre, a mérkőzés utolsó emlí­tésre méltó momentumaként. A Ferencváros a harmadik mérkőzését is elveszí­tette, a másodikat az Albert-stadionban. A bajnoksághoz hasonlóan a Ligakupában is vészes góltalansággal küzd.  A Kaposvár a harmadik győzelmét aratta.

További képek …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Détári Lajos: – Bátrabban, agresszí­vabban kellett volna játszani – mondta Détári a Sport TV-nek. – Lemértük, mit tudnak azok, akik a kezdő 11 után vannak. Sokat kell még dolgozni, kiértékeljük a mérkőzést, aztán készülünk a Pápa ellen, 12 napunk van még. Vannak tehetséges fiatal játékosaink, akiknek megpróbálunk lehetőséget adni. Zsivoczky nagyot védett, de neki nem a kapuban kell bizonyí­tania, ha utoléri magát, akkor a kezdő tagja is lehet a középpályán.

„Jelen pillanatban több sérült játékosunk van a keretben, valamint a külföldi játékosokat hazaengedtem a hétvégére.” – mondta Détári. „Az NBII-es csapatunk pedig fontos bajnoki mérkőzés elé néz vasárnap, ahová 4-5 játékos is besegí­t majd az első keretből. így nincs annyi hadra fogható labdarúgó, akik érdemben le tudnák játszani a szombati edzőmérkőzést. A mai meccs után három teljes nap pihenőt kap a csapat, mialatt mi, a vezetőséggel kialakí­tjuk részükre a következő hét programját. Komoly beszélgetésekre is sor kerül, hiszen elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, hogy komolyan át kell értékelnünk az elmúlt időszakot és körvonalazni a jövőbeli terveket, hogy melyik játékos az, aki a lehető legtöbbet tesz vagy tehet azért, hogy a Ferencváros elmozduljon a kieső helyről. Ezt kötelessége a csapat minden tagjának átéreznie!”

„A tegnapi mérkőzéssel kapcsolatban – tette még hozzá a szakmai igazgató. – vártam volna, hogy többen bizonyí­tsák, helyük van a kezdő csapatban, de sajnos a meccsen látottak alapján bebizonyosodott, hogy nagyon sokan még fizikai és taktikai lemaradásokkal küzdenek, amelyből csak egy kiút van: dolgozni, dolgozni, dolgozni…”

(Az nso.hu, a Sport TV, valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011011ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső