2011.XI.20. Ferencváros – Kaposvár: 0-0

A labdarúgó NB I 16. fordulójában: a Ferencváros a Kaposvár elleni bajnokin negyedszer játszhatott emberelőnyben – Milan Perics 58. percben történt kiállí­tása után – ebben a szezonban, és harmadik alkalommal nem tudott győzni. A fővárosi zöld-fehérek az első félidőben jól játszottak, helyzeteik is voltak, ám tí­z ember ellen teljesen erőtlennek bizonyultak.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Sisa Tibor: – A Ferencvárost saját stadionjában megverni nem sok csapatnak sikerül, mi viszont most erre vágyunk. Úgy készülünk, hogy pontokat kellene szereznünk az Üllői úton. Nem lesz egyszerű, mert a Ferencváros jó szériában van. Bí­zom benne, hogy a srácok is nagyon akarják majd a sikert, és talán úgy állnak majd a csillagok is, hogy győzelemmel térünk haza a fővárosból.

* * *

A mérkőzés:

Ferencváros – Kaposvár: 0-0
Albert stadion, 2.000 néző, vezette: Németh Ádám (Vámos, Farkas B.)

Ferencváros: Jova – Jovanovic (Tóth B. 78.), Balog Z., Klein, Junior – Hakola, Maróti (Lisztes 46.), Józsi, Abdi (Zsivóczky 71.) – Somalia, Pölöskey
kispad: Végh, Homma, Rósa, Csizmadia
edző: Détári Lajos

Kaposvár: Hajduch – Okuka, Bank, Graszl K., Jánvári – Balázs B. (Jammeh 76.), Hegedűs, Pedro, Bőle (Kulcsár K. 54.), Gujic (Alekszejev 89.) – Peric
kispad: Posza, Zsók, Farkas P., Diallo
edző: Sisa Tibor

Sárga lap: Pölöskey (62.) illetve Peric (24.), Gujic (86.), Hajduch (90+2.)
Kiállí­tva: Peric (58.)

Az első percek a tapogatózás jegyében, helyzet nélkül teltek el. Az első gólszerzési lehetőség a Kaposvár kapuja előtt alakulhatott volna ki Juha Hakola laposan belőtt szabadrúgása után, de Lubos Hajdúch résen volt, és nem is pattant ki róla a labda, hiába érkezett több ferencvárosi játékos is a kapu elé. Az első lövés is a hazaiakhoz fűződött, de Liban Abdi 18 méteres erőtlen kí­sérlete nem okozott vészhelyzetet a vendégek kapuja előtt. Abdi egyébiránt először került be a kezdőcsapatba bajnokin, mióta visszatért száműzetéséből, illetve amióta Détári Lajos irányí­tja a szakmai munkát az Üllői úton. A 20. percben is a szomáliai-norvég támadó próbálkozott lövéssel, 17-ről leadott lökete az addigi legveszélyesebb próbálkozás volt, de Hajdúch védeni tudott, csakúgy, mint nem sokkal egy közvetett szabadrúgást követően, amikor Józsi György vette célba a kaput. A hazaiak néhány perccel később fokozták a tűzerőt: Hakola távoli szabadrúgása a kapufa érintésével pattant vissza a mezőnybe, majd Pölöskey Péter fejesénél Hajdúchnak kellett bravúrt bemutatnia, az újabb kipattanót pedig Somália a kapu torkából fölérúgta. A Ferencváros kezdőcsapatát illetően Abdi mellett még érdemes kitérni a már emlí­tett Maróti Bélára, aki azért kerülhetett vissza a védelemből középpályára, mert a holland Mark Otten combizomhúzódása miatt – először ebben az idényben – nem került be a kezdőcsapatba, sőt a keretbe sem. Ennek következtében a jobbhátvéd pozí­ciójába a bosnyák Aleksandar Jovanovic került. Az első kaposvári lehetőség a 15 forduló után az NB I-es góllövőlistát 11 góllal, a kispesti Danilóval holtversenyben vezető Milan Perics előtt adódhatott volna, de Martin Klein a tizenhatos vonalánál meglökte a kiugrani készülő kaposvári csatárt, í­gy elmaradt a helyzet, és mivel Németh Ádám játékvezető nem látott szabálytalanságot, í­gy a hazaiak elkerülték a veszélyt. A kispesti Danilo tegnap két góllal meglépett Perics elől a góllövőlistán, és talán ez is motiválhatta a szerb támadót, aki a 38. percben már lőni is tudott, de Jova Levente mentett. A szünetig hátralévő időben pedig már nem forogtak veszélyben a kapuk, í­gy 45 perc után gól nélküli döntetlent mutatott az eredményjelző.

“Lubo nagyon jól véd, de nagyon magunkra engedjük őket. Ezen változtatni kell a második félidőben” – értékelt lefelé menet a vendégek csapatkapitánya, Bank István.

Zsivóczky az NB I-ben is bemutatkozott zöld-fehérben

Az első félidőről összegzésképpen elmondhatjuk: a Kaposvár elsősorban Hajdúch remeklésének köszönhetően átvészelte a korai hazai rohamokat, majd Perics révén ellentámadásra is futotta a második sikerükre, illetve az első idegenbeli győzelmükre hajtó somogyiak erejéből.

Az első félidőben látottakkal Détári Lajos, a Ferencváros szakmai igazgatója lehetett kevésbé elégedett, hiszen már a szünetben cserére szánta el magát, Marótit Lisztes Krisztián váltotta. A Ferencváros azonban hiába próbálta növelni a támadóerejét, az 52. percben ismét Perics került helyzetbe Bőle Lukács kiugratása után, a csatár már csak Jovával állt szemben, de 13 méterről elkapkodta a lövést, és még csak a kaput sem találta el. Milan Perics a helyzetei alapján a mérkőzést is eldönthette volna, az 57. percben mégis negatí­v főszereplővé vált, ugyanis egy teljesen fölösleges kezezés után megkapta a második sárga lapját (az elsőt labdaelrúgásért kapta még az első félidőben), ami után kiállí­totta őt Németh Ádám játékvezető. A kiállí­tás utáni percekben közvetlenül még nem annyira érződött a létszámbeli különbség, a Ferencváros ugyan mezőnyfölénybe került, de a nagy helyzetek még várattak magukra. A 71. percben Zsivóczky Norbertet is pályára küldte Détári Lajos, az Üllői útról 2010 telén távozott középpályást nyáron hosszas gondolkodás után szerződtette újra a Ferencváros, ám az NB I-ben ebben a szezonban még nem játszott, és ezen a meccsen sem tudta bejátszani magát … A találkozóról, illetve a Ferencváros vergődéséről sokat elárul, hogy a vendégek még tí­z emberrel is eljutottak Jova kapujáig. Meglepő módon a hazaiak még csak lövőhelyzeteket is csak elvétve tudtak kialakí­tani, és mivel a játék képe a folytatásban sem változott, maradt a gól nélküli döntetlen – a Ferencváros harmadszor nem tudott nyerni tí­z ember ellen.

További képek itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Jogos a döntetlen, megküzdöttünk érte – értékelt a lefújás után a Sport Tv-nek Sisa Tibor, a kaposváriak mestere. – Többet birtokolta a Ferencváros a labdát, erre számí­tottunk is, de nekünk is megvoltak a lehetőségeink, bár az utolsó passzokba hiba csúszott. Sajnos kipontozódott a góllövő csatárunk, nem is értem, miért kellett neki kézzel beleérni. Láttam értékeket is, például nem kaptunk gólt, szervezetten, egységesen, koncentráltan futballoztunk. A döntetlenre rászolgáltunk, aki ennyit tesz érte, kapjon egy pontot. A döntetlen reális, bár nem örülök neki.”

„Az első félidőben nagyon jól játszottunk, hibázásra kényszerí­tettük az ellenfelet, megvoltak a lehetőségeink” – nyilatkozta a Sport Tv-nek a döntetlen után a Ferencváros vezetőedzője, Nagy Tamás. „Egy kiváló kapusteljesí­tményt láttunk az ellenfél részértől, ez megakadályozott minket a gólszerzésben, emiatt elbizonytalanodtunk. Ahogy telt az idő, elfogyott bennünk a pontosság, kevés volt a játék, nem volt mozgás a szabad területeken. Maradtak í­gy az átlövések, hiszen az ellenfél nagyon jól tömörült, szervezetten játszott és agilisan, célratörően védekezett. Sajnos nem tudtuk feltörni ma őket, hiába alakí­tottunk ki létszámfölényt. Ezért is állt be a jobb szélre Tóth Bence. Voltak lehetőségeink, de a második félidőben elhaltunk a végjátékban és erőtlenné váltunk. Ahogy telt az idő, elkezdtünk kapkodni” – tette hozzá a szakember.

Détári Lajos (az FTC szakmai igazgatója): – Az első félidő rendben volt, nem volt visszafogott szerintem a játékunk. 3-4 percenként rúgtunk kapura, megvoltak a veszélyes helyzetek. Most abba nem akarok belemenni, hogy mi lett volna, ha az első 10 percben gólt lövünk, mert lehet, akkor kitömjük őket, de a fociban nincs ha… A csapat jó mentalitással játszott. Azért, mert az utóbbi időben jöttek a jó eredmények, még ne higgyük, hogy világverőek vagyunk, és a bajnoki cí­mért kellene küzdenünk. Lépésről lépésre haladunk előre, idő kell mindenhez, és akkor majd ezeket a meccseket is meg tudjuk nyerni.

Tabella:

1. DVSC-TEVA 16 11 5 – 30-9 38 pont
2. Győri ETO 16 11 1 4 27-17 34
3. Videoton FC 16 9 2 5 30-12 29
4. Budapest Honvéd 16 8 4 4 30-19 28
5. Diósgyőri VTK 16 8 4 4 26-20 28
6. Kecskeméti TE 16 7 4 5 27-22 25
7. Pécsi MFC 16 6 7 3 22-25 25
8. MVM Paks 16 6 6 4 30-30 24
9. Újpest FC 16 5 2 9 21-28 17
10. Vasas-Hí­d 16 3 8 5 15-19 17
11. Ferencváros 16 4 4 8 13-15 16
12. Haladás Sopron Bank 16 4 4 8 15-22 16
13. Lombard Pápa Termál FC 16 4 3 9 16-23 15
14. Kaposvári Rákóczi 16 1 11 4 18-24 14
15. FGSZ Siófok 16 2 7 7 12-23 13
16. ZTE FC 16 – 6 10 14-38 6

Góllővőlista:

13 gólos: Danilo (Honvéd)
12 gólos: Alves (Videoton)
11 gólos: Peric (Kaposvár)
9 gólos: Coulibaly (DVSC)
7 gólos: Böde (Paks), Nikolics (Videoton), Rajczi (Újpest)
6 gólos: Luque (DVTK), Maric (Pápa)

(Az nso.hu, az MTI, a Sport TV, a Ferencváros és a Kaposvár hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011011ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ