2011.XI.6. Ferencváros – Paks: 0-0

A labdarúgó NB I 15. fordulójában a Ferencváros hazai pályán fogadta a Paksot. A találkozót beárnyékolta Albert Flórián, az egyetlen magyar aranylabdás halála, akit a zöld-fehérek ma temettek el. Az FTC játékosai a Császár tiszteletére név nélküli fekete mezben léptek pályára. A mérkőzésen nem született gól, a Ferencváros a tabella tizedik helyén áll az őszi fordulók befejezése után.

* * *

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Kis Károly: – Az elmúlt három fordulóban a Ferencváros megnyerte a meccseit, ami azt jelenti, hogy összeállt náluk a csapat. Egy kifejezetten eredményes időszak van a hátuk mögött. A legutóbbi, hazai mérkőzésünket, mi is megnyertük, ez fontos volt a számunkra. A Zalaegerszeg legyőzésével elértük a húsz pontot. Ahhoz, hogy jó őszt zárjunk, az Üllői úton is szeretnénk pontot, pontokat szerezni. Köztudomású, hogy a Fradinak komoly szurkolótábora van, ami sokat segí­thet nekik, ezért egy jó eredmény eléréshez nagy bravúrra lesz szükség.

* * *

A mérkőzés:

Ferencváros – Paks: 0-0
Albert stadion, 10.000 néző, vezette: Andó-Szabó Sándor (Szpisják, Takács G.)

Ferencváros: Jova – Maróti (Lisztes 74.), Balog Z., Klein, Junior – Jovanovic, Hakola, Otten, Józsi (Oláh 82.) – Pölöskey, Somalia (Tóth B. 87.)
kispad: Végh, Rósa, Homma, Csizmadia
edző: Détári Lajos

Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Báló – Bartha, Sifter, Böde, Sipeki, Vayer (Magasföldi 76.) – Szatmári (Kiss T. 78.)
kispad: Pokorni, Gévay, Csehi, Hrepka, Montvai
edző: Kis Károly

Sárga lap: Lisztes (79.) illetve Sifter (36.), Magasföldi (86.)

A találkozó előtt az Albert Stadionban lekapcsolták a reflektorokat és a Paks elleni mérkőzésre kilátogató mintegy tí­zezer szurkoló, valamint az FTC játékosai, a szakmai stáb és az Albert-család tagjai által gyújtott gyertyákkal emlékeztek a Császárról elnevezett stadionban. A kapu mögötti szektorban az „Isten veled Császár” feliratú transzparenssel készültek a ferencvárosi szimpatizánsok.

A kezdés kissé elhúzódott a megemlékezés miatt, a találkozó körülbelül 20 perces késéssel kezdődött el. A Ferencváros, Albert Flórián emlékére név nélküli fekete mezben játszott a meccsen.

(fotó: Szabó Miklós, nso)

Az első percekben a Paks térfelén zajlott a játék, Kis Károly együttese alig-alig tudott labdához jutni, helyzeteket azonban nem tudott kidolgozni a Ferencváros, pedig a játékosokon látszott a győzni akarás. Az első negyedórában a legutóbbi fordulóban Siófokon gólt szerző Juha Hakola volt a legaktí­vabb hazai játékos. A paksiak inkább a kontrákra rendezkedtek be, de az utolsó passzokba általában hiba csúszott. Érdekesség, hogy a hazaiak főként a jobb oldalon erőltették a támadásokat az összecsapás első részében: hol Aleksandar Jovanovic, hol a brazil Somalia okozott gondot Báló Tamáséknak. Az első nagy gólszerzési lehetőségre a 23. percig kellett várni, ekkor Józsi György bal oldali beadását Somalia fejelte a tizenegyespont környékéről kapura, Csernyánszki Norbert hatalmas bravúrral hárí­totta azonban a jobb alsó felé szálló labdát. Nem sokkal később válaszolt a Paks: Szatmári Lóránd kí­sérletét Jova Levente védte kiváló reflexeinek köszönhetően. Úgy tűnt, ekkor kezdenek éledezni az együttesek, egy ferencvárosi szöglet után Martin Klein távoli lövését ütötte ki a léc alól Csernyánszki. Az első félidő végéről még Józsi szabadrúgása, amelyet a paksiak kapusa magabiztosan fogott, valamint Détári Lajos, az FTC szakmai igazgatójának és Andó-Szabó Sándor játékvezető szóváltása maradhat emlékezetes. No meg Barta László hatalmas helyzete, amit tizennégy méterről, középről bombázott kapura, a labda azonban Balog fejéről az alapvonalon túlra pattant. Óriási helyzet volt!

Fordulás után is aktí­vabb volt a Ferencváros: előbb Jovanovic lőtt ballal centikkel a léc fölé, majd Junior beadását Klein fejelte kapura. Az 53. percben Hakola indult meg í­géretesen a bal oldalon, középen Pölöskey Péter és Somalia is érkezett, de a finn kisodródott helyzetben az oldalhálóba lőtt. Pár perccel később Sifter Tamás lövési kí­sérletét blokkoltál a fővárosi védők, majd a túloldalon ugyanezt megtették paksi kollégáik is Hakola próbálkozásánál. Az idő múlásával egyre nagyobb lett a Fradi fölénye, ekkor már helyenként mutatós támadásokkal is felhí­vták magukra a figyelmet a -kivételesen- fekete mezben játszó hazaiak. Az egyre erősödő nyomás következtében Csernyánszki egyszer nagyot hibázott, de az ötösön kiejtett labdát Pölöskey és Somalia sem tudta a kapuba juttatni. A paksi gárda továbbra is az ellentámadásokra tudott támaszkodni, Bartha a jobb, Vayer Gábor a bal oldalon próbálta feltörni az FTC védelmét. Az utolsó tizenöt perchez érve Szatmári Lóránd maradt a földön sérülést jelezve, a ferencvárosi Mark Otten felkapta őt a fűről, ami után kisebb dulakodás alakult ki a pálya szélén, de hamar lecsillapodtak a kedélyek. A 84. percben a Paks megnyerhette volna az összecsapást, de Böde Dániel nem találta el a Jováról kipattanó labdát az ötös sarkáról. A Ferencváros előtt is adódott még lehetőség: Pölöskey kiszorí­tott szögből tüzelt kapura, a labda súrolta a lécet.

Bár a mérkőzés döntő többségében uralta a játékot a Ferencváros, gólt nem tudott elérni a Paks ellen. A nevét az egyetlen magyar aranylabdásról kapó stadion nézői gyenge szí­nvonalú meccset láthattak a gyásznapon.

További képek ittitt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Détári Lajos: – Nagyon nehéz hét van mögöttünk. Próbáltunk úgy készülni a meccsre, ahogy szoktunk, ugyanazokat a gyakorlatokat végeztük, de most nem mindig tudtunk csak erre összpontosí­tani… Gratulálok mindkét csapatnak a hozzáállásához és a játékához. Most jön két hét szünet, ezt megpróbáljuk minél jobban kihasználni és gőzerővel készülni a Kaposvár ellen.

Kiss Károly: – Az egy pont mindenképp jó az Üllői úton. Szervezetten védekeztünk, ennek köszönhetjük a döntetlent. Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, kielemeztük a Ferencvárost, tudtuk, hogy mik az erősségei és a gyengéi. A védelmünk ezúttal jól működött, de volt egy-két veszélyes ellencsapásunk is. Összességében elégedett vagyok.

Tabella:

1. DVSC-TEVA 15 11 4 – 30-9 37 pont
2. Győri ETO 15 11 1 3 26-14 34
3. Diósgyőri VTK 15 8 3 4 25-19 27
4. Videoton FC 15 8 2 5 23-12 26
5. Budapest Honvéd 15 7 4 4 27-18 25
6. Kecskeméti TE 15 7 4 4 27-21 25
7. Pécsi MFC 15 6 6 3 22-25 24
8. MVM Paks 15 5 6 4 29-30 21
9. Vasas-Hí­d 15 3 7 5 15-19 16
10. Ferencváros 15 4 3 8 13-15 15
11. Lombard Pápa Termál FC 15 4 3 8 16-22 15
12. Haladás Sopron Bank 15 4 3 8 15-22 15
13. Újpest FC 15 4 2 9 20-28 14
14. FGSZ Siófok 15 2 7 6 12-16 13
15. Kaposvári Rákóczi 15 1 10 4 18-24 13
16. ZTE FC 15 – 5 10 13-37 5

Góllővőlista:

11 gólos: Danilo (Honvéd), Peric (Kaposvár)
9 gólos: Alves (Videoton), Coulibaly (DVSC)
7 gólos: Böde (Paks), Rajczi (Újpest)
6 gólos: Maric (Pápa)
5 gólos: Bódi (DVSC), Budovinszky (DVTK), Dudás (Győr), Foxi (Kecskemét), Luque (DVTK), Melczer (Siófok), Nikolics (Videoton), Seydi (DVTK), Vayer (Paks)
4 gólos: Ahjupera (Győr), Bajzát (Pécs), Bartha (Paks), Ferenczi (Pápa), Horváth Zs. (Pécs), Kulcsár T. (DVSC), Lencse (Kecskemét), Nagy O. (Pécs), Trajkovic (Győr), Vujovic (Haladás)

(Az nso.hu, az MTI, a Sport TV, a Ferencváros és a Paks hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ