2012.VII.11. Centenáriumi gálamérkőzés, Aszód – Ferencváros: 2-6

Száz éves az aszódi labdarúgás: Megemlékezés és emléktábla avatás a sportpályán


A mérkőzést megelőzően

Csapatunk ma délután Aszódra utazott, a találkozó apropója, hogy a helyi csapat fennállásának 100. évfordulóját ünnepli idén. A találkozót megelőzően a Détári Lajos vezette szakmai stáb egyórás edzést tartott a mieinknek, a mérkőzésnek csak ezt követően vágtak neki játékosaink.

A kisebb sérüléssel bajlódó labdarúgók (Aleksandar Alempijevic, Busai Attila, Fülöp Noel, Máté János) Budapesten maradtak és a mérkőzés ideje alatt az Albert Flórián Stadionban rehabilitációs edzéseket végeztek.

Érdekesség, hogy klubunk egykori legendája, Varga Zoltán 2004 és 2005 között Aszódon volt edző. Détári Lajos kihirdette kezdőcsapatát, amelyben Kunsági Roland mellett Grúz Tamás is helyet kapott.

A meccslabdát sárkányrepülőn hozták a kezdőkörbe, és a mérkőzés kezdőrúgását egy fiatal fradista lány, Ilyés Nóra végezte el az egyik szponzorunknak köszönhetően.

* * *

Aszód (megyei I/B)- Ferencváros: 2-6 (0-2)
Aszód, 1.000 néző, vezette: Kovács Erik Balázs (Nánási Balázs, Görbe Péter)

Aszód: Téglás – Müller, Tóth, Guty, Nagy – Junior, Gerhát, Masznyik, Dobes – Kovács, Nagy

Ferencváros:

I. félidő: Kunsági – Grúz, Klein, Otten, Sváb – Gyömbér, Cukic – Jovanovic, Böde, Somalia – Pölöskey

A 15. perctől: Kunsági (Ranilovic 46.) – Gárdos, Batik, Józsi, Pölöskei II. (Králik 66.) – Orosz M., Nyilasi B., Birtalan B., Beliczky – Marosevic, Ene

Gól: Nagy T. (66.), Döme T. (72.) illetve Batik (41.), Birtalan (45., 50., 85.), Ene (52., 82.)

A találkozót az Aszód kezdte el, a mieink tiszta fehérben, a hazaiak piros-feketében léptek pályára. Az első percekben Jovanovic távoli lövésével okoztunk veszélyt, majd Somalia percei következtek: brazil játékosunk előbb remekül érkezett egy beadásra, de ennek ellenére megelőzték, majd fejjel veszélyeztetett, de a labda a felső léc fölött hagyta el a játékteret. Mivel a csapat a találkozót megelőzően 1 órát edzett, ezért a 15. percben Détári Lajos teljes sort cserélt. A mieinknél három próbajátékos is pályára lépett: Perica Marosevic a tengerentúlról érkezett, mí­g a szintén csatárként bevethető Daniel Ene Romániából. Rajta kí­vül még Birtalan Botond is felfutott a gyepre, ő korábban játszott Sopronban is (3 idény alatt 14 találkozón lépett pályára, egy gólt szerzett), de legutóbb az FC Bihor Oradea csapatában futballozott. A sorcserét követően azonnal helyzet alakult ki az aszódi kapu előtt, a román utánpótlás-válogatott Ene találta el a bal oldali kapufát. A várakozásoknak megfelelően csapatunk egy nagyon lelkes hazai egylet ellen egykapuzott a folytatásban. Szerencsére a gólra sem kellett tovább várni, a 40. percben Nyilasi remek beadását Batik fejelte távolról a kapu jobb oldalába (0-1). A félidő utolsó momentumaként Beliczky szolgálta ki remekül Birtalant, aki 15 méterről a bal felsőbe tekert (0-2). A szépségdí­jas gólnak köszönhetően 2-0-s előnnyel vonulhattunk a szünetre.

A szünetben Sztán István polgármester és Józsi György, a Fradi csapatkapitánya közösen koszorúzta meg a klubház falán elhelyezett, a Ferencváros és az Aszód FC egykori edzőjének, labdarúgó olimpiai bajnokának, Varga Zoltán emléktábláját.

Az 50. percben Ene fejelt a felső kapufára egy jó beadást, a kipattanót Birtalan mellel levette, majd az ötösről a bal felsőbe bombázta (0-3). Két perccel később egy egyéni szólót követően Ene még a kapust is kicselezte és az üres kapuba lőtt (0-4). A 66. percben egy erősen lesgyanús szituációban egyedül maradt az ellenfél támadója, í­gy az Aszód megszerezte a becsületgólt (1-4). Hat perccel később a hazaiak egy csatára egyedül lépett ki, majd higgadtan kapunk bal oldalába gurí­tott (2-4). A gólt követően Orosz Márk mutatott be egy félpályás szólót, majd ziccerben a bal oldali kapufára gurí­totta a labdát. A 82. percben Ene csapott le egy lecsorgó labdára, majd 18 méterről a jobb alsó sarokba lőtte a labdát (2-5). Három perccel később Birtalan vett át egy labdát a tizenhatoson belül, lövése megpattant egy hazai védőn, í­gy a játékszer a kapuba gurult (2-6).

A találkozó 6-2-es ferencvárosi győzelemmel ért véget. A rendezők tájékoztatása szerint 1000 fő tekintette meg a mérkőzést.

A mérkőzés után a két csapat egy jó hangulatú közös vacsorán vett részt a Lázár Lovaspark domonyvölgyi éttermében. Egy szép délután szép befejezése volt az este …

További képek itt és itt …

A találkozót követően szakvezetőnk, Détári Lajos nem csak a találkozót, hanem a próbajátékosok teljesí­tményét is értékelte.

– A csapat azon része, amelyik a meccs előtt edzett, tizenöt percet játszott, a keret másik felének 75 minutum jutott, mivel az volt a cél, hogy a játékosok azonos terhelést kapjanak – mondta Détári Lajos. – Nagyon kemény edzéseken vesznek részt a játékosok, de hamarosan eljön az az időszak, amikor már a taktikai elemek begyakorlása kerül előtérbe.

A találkozón három próbajátékos lépett pályára csapatunkban. Perica Marosevic Amerikából érkezett, mí­g Daniel Ene, valamint Birtalan Botond egyaránt Romániából.

– Több fiatal játékos is lehetőséget kapott, még figyeljük őket, ha olyan teljesí­tményt nyújtanak, akkor leigazoljuk őket. A román center, Ene, vagy éppen a három gólt lőtt Birtalan Botond jó teljesí­tményt nyújtott. De azt tudni kell, hogy fiatalemberekről beszélünk, akik, ha megfelelnek, akkor a jövő Ferencvárosát alkothatják – vélekedett Détári.

(A Ferencváros és az Aszód hivatalos honlapja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ