2013.IX.14. Pápa – Ferencváros: 0-2

Továbbra sem megy a Pápának a Fradi ellen

A labdarúgó NB I 7. fordulójában a Ferencváros Böde Dániel és Holman Dávid találatával kettő nullára nyerni tudott a Lombard Pápa vendégeként.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Tóth Bálint: –  Úgy készülünk, hogy meglepjük a Fradit. Ez kétségkí­vül egy nagyon értékes győzelem lenne, hiszen az ellenfél előrébb tart. Hozzánk 10-11 új játékos érkezett, új csapatot épí­tünk, mí­g ellenfelünknél Moniz már egy éve dolgozik a csapattal. De abból indulunk ki, hogy a Kecskemét is pariban tudott lenni a zöld-fehérekkel idegenben, miért ne sikerülhetne ez nekünk hazai pályán? Biztosan lesz 4-5 ezer néző, egy ilyen meccsen kizárt, hogy csak tizenegy Lombard-mez menjen ki a pályára, a játékosok pedig az öltözőben maradjanak. Aki egy Fradi ellen nem akarja megmutatni magát a világnak, az magáról állí­t ki szegénységi bizonyí­tványt.

Orosz Márk: – Örülnék, ha szombaton pályára léphetnék, hiszen a Ferencváros ellen mindenki szeretne játszani, í­gy vagyok ezzel jómagam is, ráadásul tavaly még én is az Üllői úton, a Fradiban fociztam. Jó mérkőzésre számí­tok holnap este, valószí­nű telt ház előtt lépünk pályára, amelynek mindannyian nagyon örülnénk. Szeretnénk bizonyí­tani szombaton, és jó eredményt elérni a Ferencváros ellen. A Fradi nagyon jó csapat, jónéhány kiváló külföldi játékossal, de szerintem ők is ugyanolyan verhető együttes, mint a többi élvonalbeli gárda

A mérkőzés:

Pápa – Ferencváros: 0-2 (0-1)
Pápa – Perutz stadion, 4.000 néző, vezette: Kassai Viktor (Bozó, Farkas B.)

Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Supic (Eszlátyi 8., Szabó O. 68.), Mecinovic, Présinger – Quintero, Maksimovic, Ivancsics (Kenesei 63.), Sekour, Orosz M. –  Griffiths
kispad: Markek, Tóth B., Dóczi, Németh M.
vezetőedző: Tóth Bálint

Ferencváros: Jova – Gyömbér, Mateos, Besic (Bönig 85.), Adams – Gerson, Józsi (Cukic 82.) – Jenner, Böde, Holman (Somalia 61.) – Diallo
kispad: Kurucz, Jovanovic, Valpoort, Tuijp
vezetőedző: Ricardo Moniz

Gól: Böde (2.), Holman (46.)
Sárga lap: Holman (31.), Gerson (45+2.), Diallo (55.) illetve Présinger (78.), Sekour (90.), Quintero (90+3.)

Kezd rend lenni a csapaton belül – vezette fel a Ferencváros elleni bajnokit lényegre törően Tóth Bálint, a pápaiak vezetőedzője, aki természetesen saját csapatára utalt ezekkel a szavakkal, ugyanis legénysége jól kezdte az idényt, de okozott kellemetlen meglepetéseket mesterének. A másik oldalon az volt a legnagyobb kérdés, hogy kezd-e a frissiben igazolt Buzsáky Ákos, David Mateos kettős – nos, a spanyol elfoglalta a maga helyét a védelemben, mí­g a válogatott középpályás egyelőre a keretnek sem lehetett tagja.

Örvendetesen sokan látogattak ki – a mai időkhöz mérten – a Perutz Stadionba, ahol azért nem volt telt ház, de a több mint 4000 nézőhöz még 11-en csatlakoztak a kezdés utáni második percben: ennyi hazai játékos csak nézte, ahogyan Böde Dániel vezeti a labdát a tizenhatosig, majd a jobb alsóba gurí­t, 0–1. Hamar hozzálátott a bizalom további megszolgáláshoz a héten 2016-ig hosszabbí­tó támadó… Támadásfordultából egyenlí­thetett volna a Lombard, de Georges Henri Griffiths lövését nagyszerűen blokkolta Muhamed Besic, majd hogy még rosszabb kedvük legyen a hazaiaknak, a szerb bekk, Zoran Supics úgy fejelt össze az egyik Fradi-játékossal, hogy le kellett őt cserélni. Nem sokkal később Józsi György is helyzetbe került, de rosszul célzott – majd a kiváló kezdés után jó húsz percre mezőnymunkába burkolózott a mérkőzés. Böde lövése mutatott kiutat a szürkeségből, de ezt már kipiszkálta a jobb alsó elől Szűcs Lajos. A félidő hajrára felé közeledve egyre veszélyesebben támadott a Fradi, lógott a gól a levegőben, ahogyan a közhely mondja. Szűcs nem lógott, inkább röpködött, védte Julian Jenner fejesét és Böde közeli lövését is, Jaszmin Mecinovics pedig előbb a gólhelyzetben lévő Bödét, majd Ulysse Diallót szerelte.

A második félidő ismerősen kezdődött: elaludt a komplett hazai csapat, ezúttal egy jobb oldali beadás után, Holman Dávid pedig közelről a kapuba fejelt, 0–2. Hogy, hogyan nem, a ferencvárosi gól után ismét Griffiths került helyzetbe (ezt is kihagyta), Besic újra mentett egy nagyot, majd ismét megsérült egy pápai játékos arca (ezúttal Szűcs orra bánta a találkozást Diallóval, szerencsére folytatni tudta a veterán kapus). Összekapta magát a második kapott találat után a Lombard, többször is nehéz helyzetbe hozta a Fradi-védelmet, majd a zöld-fehér fal megbontása érdekében Kenesei Krisztiánt is pályára vezényelte Tóth mester. A 71. percben nagyot kellett védenie Jova Leventének Youssef Sekour próbálkozásánál, tehát egyáltalán nem adta meg magát a hazai csapat. A fővárosiak azonban rájöttek, hogy a legjobb védekezés a stabil labdabirtoklás, a hazaiak pedig nem tudtak egy fokozattal feljebb kapcsolni.

Magabiztosan, teljesen megérdemelten nyert a Ferencváros a harcos Pápa ellen.

További képek itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Böde gyakorlatilag húsz-harminc méteren keresztül vezethette a labdát az első gól előtt, mi behátráltunk, ez védekezésbeli hiba. Ez nem véletlen, a balszerencse üldöz minket. Mecinovics még nem játszott idén bajnokit, a belső védőink folyamatosan lesérülnek. Amellett, hogy gratulálok a Ferencvárosnak, szerintem jó meccset játszottunk, sikerült becsülettel helytállnunk, időnként jól is futballoztunk. Mi nem rúgtuk be a helyzeteket, ezt a Fradi ellen nem engedhetjük meg magunknak” – nyilatkozta a Sport Tv kameráinak Tóth Bálint a meccs után.

„Uraltuk a játékot. Nem rúgtuk meg elég gyorsan a második találatot, s nem szereztünk elegendő gólt, í­gy volt a végén egy kis problémánk – kezdte mondandóját Ricardo Moniz magyarul, majd ezután anyanyelvére váltott. – Meg kell szokniuk még egymást a játékosoknak, Besic és Mateos betegséggel küszködött a meccs előtt, Adamstől pedig azt várjuk, többször kerüljön a védelem mögé, hogy még több labdát adhasson be. Fontos volt Gerson szerepe is a védelem előtt. Diallo és Böde jól kiegészí­tik egymást, előbbi mozgékonyságával segí­ti Böde játékát. Szeretnénk, ha Böde minél több ehhez hasonló gólt szerezne, akár a hollandok ellen is a válogatottban.”

Holman Dávid, Böde Dániel:

(Az nso.hu, a csakfoci.hu, a Ferencváros és a Pápa hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ