2016.VII.6. Masped kupa: Ferencváros – Standard Liege: 0-0

NS-20160707-15-20160706Visszatértek a válogatottak, új arcokkal nyert kupát a Fradi

Lovrencsics Gergő és Marco Djuricin is bemutatkozott a belga kupagyőztes ellen.
A labdarúgó NB I-re, valamint a Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő Ferencváros a negyedik – eddigi tudásunk szerinti utolsó – felkészülési mérkőzésén tizenegyespárbajban 6–5-re legyőzte a belga Standard Liege-t az Üllői úton. Az FTC-ben Lovrencsics Gergő és Marco Djuricin is bemutatkozott.


Ferencváros – Standard Liege: 0-0
Groupama Aréna, 3.923 néző, vezette: Berke Balázs

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Hüsing (Haris 65.), Leandro (Busai 46.) – Lovrencsics (Radó 46.), Pintér Á. (Gyömbér 46.), Gera Z. (Cukic 46.), Ramí­rez  – Böde (Djuricin 46.), Sesták (Csernik 65.)
kispad: Jova
vezetőedző: Thomas Doll

Standard Liege: Hubert – Fai, Arslanagic, Scholz, Andrade – Edmí­lson Junior, Trebel (Yattara 62.), B. Touré (Legear 62.), Dossevi (Marquet 62.) – Santini, Miya (I. Cissé 62.)
vezetőedző: Yannick Ferrera

Sárga lap: Gyömbér (76.), Ramí­rez (90.)
A büntetőket értékesí­tette: Busai, Djuricin, Radó, Gyömbér, Cukic, Ramí­rez illetve Legear, Yattara, Fiore, Goreux, I. Cissé
A büntetőket kihagyta: Marquet

20160706-standardliege-djuricinNegyedik felkészülési mérkőzésén, de a Groupama Arénában a szezonban először lépett pályára a Ferencváros. Az ellenfél a belga Standard Liege volt, amely Belga Kupa-győztesnek mondhatja magát, ezért már biztosan az Európa-liga csoportkörében kezdi meg az európai kupaszereplését.

A mérkőzés meglehetősen eseménytelenül kezdődött, hiába kapott a Fradi kezdőcsapatában helyet az Eb-t megjáró Gera Zoltán, Dibusz Dénes, Pintér Ádám, Böde Dániel és – a friss igazolásként – Lovrencsics Gergő, valamint a szlovák válogatott Stanislav Sesták, illetve a Copa Americán szereplő Cristian Ramí­rez is. Több nagy név viszont a keretbe sem került be: Nagy Ádám, Varga Roland, Hajnal Tamás és Florian Trinks.

20160706-standardliege-lovrencsicsAz első nagyobb helyzet a belgák előtt adódott, Ivan Santini közeli próbálkozását Dibusz remek vetődéssel hárí­totta a 24. percben. Két perccel később Gera egy támadáson belül két gólt is szerezhetett volna, ám előbb közeli fejesét kivágta a gólvonalról Birama Touré, majd a visszaemelt labda utáni próbálkozásába Darwin Andrade ugrott bele. A folytatásban Santini fejese, majd Mathieu Dossevi lövése is csak centikkel ment el a jobb oldali kapufa mellett, mí­g a másik oldalon Böde kiugratása után Ramí­rez a kapusba vágta a labdát ziccerben.

A második negyvenöt percre – Dibuszt leszámí­tva – magyar válogatottjai nélkül, ötöt cserélve a Dibusz – Dilaver, Nalepa, Hüsing, Ramí­rez – Radó, Gyömbér, Csukics, Sesták – Busai, Djuricin felállásban futott ki a Ferencváros. A belgáknál is több friss ember állt be, ám ez a játék képen nem mutatkozott meg, a második félidő eléggé ellaposodott.

20160706-standardliege-dibuszA Fradiban az utolsó fél órában lehetőséget kapott két fiatal, Haris Attila és Csernik Kornél is, a kapuk ezután sem igen forogtak veszélyben, í­gy gól nélküli döntetlennel ért véget a találkozó (0–0). A mérkőzésen azonban el kellett dönteni a Masped-kupa sorsát, í­gy tizenegyespárbaj következett, amelynek első öt körében senki sem hibázott, a hatodikban Cristian Ramí­rez értékesí­tett 11-ese után az ellenfél rúgója azonban igen, í­gy Thomas Doll csapata örülhetett.

További képek: fradi.huSas Gábor

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Hasznos mérkőzést játszottunk, sok tapasztalattal gazdagodtunk, jó teszt volt a belgák elleni meccs. A válogatott játékosok jól tértek vissza, úgy gondolom, hogy elsőre igazán remekül megoldották a feladatukat. Egy erős ellenfél ellen játszottunk, nagyon jó játékerőt képviselnek a belgák. A fontos selejtező mérkőzések előtt nagyon kellett egy ilyen találkozó, reális képet kaptunk arról, hogy jelenleg hol tartunk a felkészülésben.

Dibusz Dénes:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Standard Liege hivatalos honlapja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2016.VII.6. Masped kupa: Ferencváros – Standard Liege: 0-0 bejegyzéshez

 • Végeredményben nem volt rossz mérkőzés. A felkészülés második hetében vagyunk csak, és partiban voltunk egy nálunk jóval magasabban jegyzett csapattal, helyzetünk is jóval több volt. Dibusz a kevesebb védéséből jóval többet mutatott, mint a belgák kapusa jóval többől.
  Az újakkal is minden rendben szerintem. Van egy olyan érzésem, hogy Lovrencsicsben meg tudjuk végre találni Pusztai Laci utódját, csak technikásabb és rámenősebb változatban. (Azt hiszem azt a beadását sokan sokáig nem fogják elfelejteni, amiből Gera a győztes gólt fejelte a finnek ellen…)

 • PERCRŐL PERCRE

  Marquet hibázott, Dibusz megfogta a jobb alsóba tartó tizenegyesét, í­gy a Ferencváros nyerte meg a Masped-kupát. 6–5
  Hubert jó irányba indult, de Ramí­rez tizenegyesét sem tudta hárí­tani. 6–5
  Ibrahima Cissé is szépen a hálóba helyezte a labdát. Még mindig nincs hiba. 5–5
  Csukics a másik irányba vetődő Hubert mellett a jobb alsóba lőtt. 5–4
  Goreux tizenegyesét érezte Dibusz, a bal alsóban kikötő labdát azonban nem érte el. 4–4
  Gyömbér esélyt sem hagyott a belga kapusnak, í­gy továbbra sincs hiba egyik oldalon sem. 4–3
  Fiore sem hibázott, a kapu bal oldalát választotta. 3–3
  Hubert újra jó felé ment, de Radó megemelte a labdát, í­gy ebbe nem tudott beleérni sem. 3–2
  Dibusz ezúttal nem érezte az irányt, Yattara simán a kapu jobb oldalába lőtte a labdát 2–2
  Djuricin tizenegyesébe ugyan beleért Hubert, hárí­tani azonban nem tudott. 2–1
  Legear erősen és laposan a kapu jobb oldalába vágta a labdát. 1–1
  Busai a bal alsóba helyezte a labdát, a kapus a másik irányba vetődött. 1–0
  90. perc: Véget ért a mérkőzés, í­gy a Masped-kupa sorsát tizenegyespárbajban döntik el a csapatok.
  90. perc: Ramí­rez vágta fel Dompét, amiért ő is kapott egy sárgát. A belgák játékosa lefeküdt az oldalvonalon kí­vülre, nem tudja folytatni az összecsapást.
  89. perc: Haris emelt kevéssel a kapu fölé a tizenhatos bal csücskéről.
  88. perc: Dompé tüzelt huszonöt méterről, Dibusz azonban egy vetődéssel hárí­tott.
  85. perc: Csernik és Ramí­rez játszott össze a tizenhatoson belül, egy szögletet sikerült kiharcolniuk, melyet Radó hiába í­velt középre, a kapus könnyedén lehúzta.
  82. perc: Djuricin is eleresztett egy lövést, középre tartó próbálkozását azonban könnyedén fogta Hubert.
  81. perc: Marquet próbálkozott egy lövéssel, ám több méterrel célt tévesztett.
  Közben az izlandi szurkolók is megérkeztek, legalábbis az általuk elterjesztett ütemes taps harsant fel az Üllői úton.
  79. perc: A tizenhatoson belülre betörő Dompé elől mentett egy remek becsúszással Dilaver.
  78. perc: Haris kapott egy rúgást Ibrahima Cissétől, ám a sárga lap ezúttal nem villant.
  76. perc: Gyömbér Gábor buktatta Dompét, amiért megkapta a találkozó első sárga lapját.
  75. perc: Egy előreí­velt labda után Hüsing próbálta középre juttatni a labdát, Hubert azonban a kapujából kivetődve megszerezte azt.
  71. perc: Radó bal oldali lapos beadása pattant szögletre.
  70. perc: Radó í­velt a kapu elé egy szabadrúgást, melyet Djuricin bólintott a kapu felé, ám Hubert könnyedén felszedte a labdát.
  68. perc: Djuricin mellett Arslanagic esett el, ám nincs harag, mindketten folytatják a játékot.
  65. perc: Újabb két csere a Fradinál: Sesták és Nalepa hagyta el a pályát, helyükre Haris Attila és Csernik Kornél állt be.
  62. perc: Cseréltek a belgák: Dossevi, Miya, Trebel és Touré jött le a pályáról, helyükre beállt Yattara, Legear, Marquet és Ibrahima Cissé.
  61. perc: Miya védője szorí­tásában fejelt a kapu fölé.
  59. perc: Radó bal odldali szöglete után eltakarí­tották a labdát a vendégek, majd kis hí­ján ziccerig vezettek egy kontrát, az utolsó passzba azonban hiba csúszott.
  56. perc: Radó szabadrúgása után kavarodásban úgy tűnt, egy belga játékos kézzel ért a labdába, a játkvezető azonban nem í­télt büntetőt.
  55. perc: Csukics előrevágott labdáját fogta meg Hubert a tizenhatos vonalánál.
  52. perc: Touré lapos kí­sérlete suhant el jóval a jobb kapufa mellett.
  48. perc: Trebel tekert a kapura egy szabadrúgást, Dibusz azonban a léc fölé paskolta a próbálkozását.
  46. perc: így áll fel a második félidőre a Fradi: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Hüsing, Ramí­rez – Radó, Gyömbér, Csukics, Sesták – Busai, Djuricin.
  46. perc: Újra útjára indult a labda, a belgák kezdték a második félidőt.
  A Fradiban ma biztosan nem kap szerepet Varga Roland és Hajnal Tamás, akik civilben vannak jelen a mérkőzés. Mellettük a rengeteg klub által keresett Nagy Ádámot egyelőre sem a lelátón, sem a kispadon nem fedeztük fel.
  Egy kis szí­nes: a mérkőzés előtt Kassai Viktor neve szerepelt a hivatalos összeállí­tásokon, mint játékvezető, azonban természetesen nem ő, hanem Berke Balázs vezeti a mérkőzést.
  45. perc: Véget ért az első félidő, mindkét csapat előtt több nagy helyzet is adódott, ám egyelőre gól nélküli állással vonulnak a pihenőre a felek.
  43. perc: Dilaver állt be szépen Andradének, í­gy Dibusz végezhetett el kirúgást.
  39. perc: Miya durrantott a kapu mellé harminc méterről.
  37. perc: Böde ugratta ki remek ütemben Ramí­rezt, aki kettőt igazí­tott a labdán, majd lőtt, Hubert lábában azonban elakadt a labda.
  36. perc: Edmí­lson Junior egymás után másodszor is beadással próbálkozhatott, ezúttal Dilaverben elakadt a labdája.
  32. perc: Santini szerzett labdát a Fradi térfelén, majd Dossevit ugratta ki, akinek a lövése elsuhant a jobb kapufa mellett. Ez is veszélyes volt.
  30. perc: Treben jobb oldali szöglete után Santini emelkedett a legmagasabbra, fejese azonban centikkel elment a jobb oldali kapufa mellett. Dibusz csak szemmel verte a labdát.
  26. perc: Edmí­lson verte meg a bal oldalon Dilavert, majd a beadást választotta, Ramí­rez azonban becsúszva szögletre vágta a veszélyesen érkező labdát.
  26. perc: TŠ°ZIJÁTÉK A BELGA KAPU ELŐTT! Lovrencsics szöglete után Gera közeli fejesét Touré a gólvonalról vágta ki, majd a visszaemelt labda is Gera elé került, ám újabb lövésébe Andrade belevetődött.
  24. perc: HELYZET! Edmí­lson Junior bal oldali beadását Santini húzta kapásból kapura, de Dibusz egy remek vetődéssel oldalra tolta a labdát.
  21. perc: Arslanagic bólintott a kapu fölé egy jobb oldali szöglet után.
  20. perc: Trebel próbálkozott huszonöt méterről, de labdája jóval elment Dibusz kapuja mellett.
  16. perc: Lovrencsics szögletének alászaladt Hubert, ám hiába került Leandro elé a labda, a védőkről azonban azonban újabb szögletre pattant a próbálkozása. Az újabb sarokrúgás után Böde lőtt a kapu fölé.
  15. perc: Gera próbálta az alapvonalról az ötösön belülre juttatni a labdát, ám a védők szögletre mentettek.
  13. perc: Lovrencsics és a korábbi újpesti Andrade csapott össze keményen, de úgy tűnik, sikerült megbeszélniük a kisebb nézeteltérést.
  11. perc: Lovrencsics jobb oldali félmagas beadása sem volt pontos.
  9. perc: Böde kiugratása után a védőjével viaskodó Lovrencsics elől a kapujából kifutó Hubert becsúszva elrúgta a labdát.
  6. perc: Andrade bal oldali beadását Dilaver vágta szögletre, melyet követően higgadtan hozta ki a labdát a Ferencváros.
  4. perc: Edmí­lson Junior beí­velését ölelte könnyedén magához Dibusz.
  3. perc: Sesták bal oldali szöglete után szabadí­tottak fel a vendégek.
  A Ferencváros zöld-fehérben, a belgák piros felsőben és fehér nadrágban léptek pályára.
  1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Ferencváros indí­totta útjára a labdát.
  Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Ferencváros–Standard Liege felkészülési mérkőzés. Tartsanak velünk!
  ELŐZMÉNYEK
  A Fradi háza táján ma két fontos bejelentés is történt: egyrészt a klub szerződést hosszabbí­tott a Thomas Doll vezette szakmai stábbal (í­gy Ralf Zumdickkal és Theo Schneiderrel is), mí­g a nemzetközi Sportdöntőbí­róság (CAS) elutasí­totta a BL-ben az FTC ellenfelének kisorsolt Skënderbeu keresetét, í­gy Gera Zoltánék játék nélkül jutottak a harmadik selejtezőkörbe, amelynek sorsolását július 15-én tartják meg Nyonban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső