2020.III.7. ZTE – Ferencváros: 1-1

3 hozzászólás a(z) 2020.III.7. ZTE – Ferencváros: 1-1 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  95.

  PERC
  Köszönjük a figyelmet!

  95.

  PERC
  A mérkőzésről bővebben itt olvashat!

  94.

  PERC
  Stieber szabadrúgása után Boli vágja ki a labdát a 16-oson belülről! Itt a vége!

  93.

  PERC
  Ez volt Civic második sárgája, í­gy mehet zuhanyozni!

  92.

  PERC
  Civic

  92.

  PERC
  Radó harcol ki egy szabadrúgást Civiccsel szemben, 25 méterre, kissé jobbra a kaputól. Egy utolsó esély?

  91.

  PERC
  Radó lő jobbról, 15 méterről, kissé éles szögből, lehet egy lecsúszott beadás volt, lehet tudatos, nehéz megí­télni, a lényeg viszont, hogy Dibusz kiöklözi a léc alá tartó labdát!

  90.

  PERC
  KÉT PERC A RÁADÁS!

  89.

  PERC
  Bolla cselezget, befelé húz jobbról, majd Civicet kibillentve 17 méterről a jobb alsót veszi célba, nem sokkat tévedve!

  89.

  PERC
  Ikoba lő 17 méterről, méterekkel a kapu fölé!

  88.

  PERC
  Most hogy szorí­tja az idő az FTC-t mindkét vendégjátékos remekül tudott élni az új szabállyal, és a helyéhez legközelebbi vonal mentén hagyta el a játékteret. Vélhetően ha vezetnek, ez nem í­gy néz ki. Bár ezt bármelyik csapatról elmondhatjuk…

  87.

  PERC
  VargaSzánthó
  86.

  PERC
  Sigérde Almeida
  85.

  PERC
  Stieber beadása után Dibusz jön ki, a saját védőjével ütközik, kiejti a labdát, Ikoba pöcköli el, majd Szépe lőne, de harsan a sí­p… vélhetően kapustámadás miatt.

  83.

  PERC
  Skvarka lő egy csel után 17 méterről, középről, de ismét jó a zalai blokk!

  81.

  PERC
  Lovrencsicstől jön egy átlövési kí­sérlet a 16-os jobb csücskétől, Demjén véd nagyot!

  80.

  PERC
  RADÓ BELÖVI! Dibusz balra vetődött, a labda középmagasan jobbra ment! Ezzel egál! A második félidő alapján kicsit sem érdemtelenül egyenlí­tett a Zete! 1–1

  80.

  PERC
  Radó (1–1)

  80.

  PERC
  Ikoba csúsztatta meg a labdát, Radó húzza meg a jobbon, befelé cselez, majd a 16-oson belül Civic odacsúszik neki, nem találja el a labdát, í­gy jogos a büntető!

  79.

  PERC
  TIZENEGYES! Radó harcolta ki!

  78.

  PERC
  KAPUFA! Sigér labdáját remekül veszi át a 16-oson belül Varga, aki 7 méterről lő, Demjén nem éri el, a bal kapufa viszont megmenti a Zetét!

  77.

  PERC
  A hivatalos nézőszám: 8748.

  76.

  PERC
  BarcziOstrek
  76.

  PERC
  Varga adja be a jobbról, a tizenhatos csücskétől, középen Boli érkezik, de nem tud belefejelni a labdába!

  75.

  PERC
  Egyre viharosabb a szél…

  73.

  PERC
  Varga átlövési kí­sérlete vágódik le.

  72.

  PERC
  Mitrovics sarokrúgása után Lovrencsics ment a rövidnél, majd földre kerül. Szabadrúgás kifelé.

  70.

  PERC
  A mezőnyjáték dominál az elmúlt percekben.

  68.

  PERC
  Skvarka lőtt középről, 16 méterről, de jó a blokk!

  67.

  PERC
  A Fradi most picit lassí­tani próbálja a játékot, ha hozzá kerül a labda. Érezhető a szándék, ki kellene zökkenteni a fonalat nagyon elkapó hazaiakat…

  64.

  PERC
  Bobál GergelyIkoba

  64.

  PERC
  LodicoŠ kvarka

  62.

  PERC
  Közben az ismétlések alapján egyértelmű, a percekkel korábbi Stieber-helyzetnél valóban Lovrencsics kezéről vágódott le a labda… láttunk már ilyenért tizenegyest.

  61.

  PERC
  DIBUSZ! DIBUSZ! ÉS ÚJRA DIBUSZ! így foglalhatnánk össze az elmúlt három-öt percet! Stieber szabadrúgása a jobb felső felé száll, van is benne erő rendesen, de Dibusz látványos robinzonáddal szögletre tolja!

  60.

  PERC
  Civic faultolta le Stiebert a 16-os előterében, kissé balra a kaputól. Mitrovics és Stieber méregetik a szöget.

  60.

  PERC
  Civic
  60.

  PERC
  DIBUSZ és BARCZI megint! Barczi szenzációs a jobb szélen, bedob egy megkerülős cselt a védőjével szemben, Heister kap egy kötényt, majd az ötös jobb sarkától lő az exújpesti, Dibusz viszont lábbal hatalmasat ment!

  59.

  PERC
  DIBUSZ! Megint Barczi csinálja meg a cselt a jobb szélen kényszerí­tőzik Radóval, majd utóbbi 7 méterről, kapásból lő, Dibusz viszont remekül vetődik ki és zárja a szöget! A kipattanót Blazic vágja ki!

  57.

  PERC
  MI MARADT KI?! Barczi kerül helyzetbe a jobb oldalon, középre lövi élesen a labdát, Stieber érkezik, aki néhány méterről középmagasan lő, de az egyik visszazáró ferencvárosi bekk óriásit ment. A lecsorgó a hosszú alsó sarok mellett pattog el. A zalaiak büntetőt reklamálnak, de túlzás lenne azt mondani, hogy teljes meggyőződéssel teszik… nincs is tizenegyes!

  54.

  PERC
  Varga készí­tette le a labdát lövésre Haratinnak, aki 20 méterről, középről veszi célba a kaput, de jó két méterrel a jobb felső mellé vágja!

  52.

  PERC
  Stieber puskázta el a szabadrúgást a 16-os jobb oldalától, éles szögből a sorfalba löbbölte…

  52.

  PERC
  Lódico adta el a labdát a saját tizenhatosánál, Barczi lecsapott rá, egy csel után Heister szorí­tásában nagyot esik. Szerencséjére tizenegyes nincs, szabadrúgás viszont annál inkább!

  51.

  PERC
  Lovrencsics taposott oda a meglóduló Radónak… sárga.

  50.

  PERC
  Varga lőtt 21 méterről, kissé jobbról, Demjén magabiztosan fogta meg a középre tartó labdát.

  49.

  PERC
  Bobál Dávid keresi egy mélységi indí­tással Bobál Gergelyt – Blazic helyezkedik remekül és lép közbe a testvéri összjátékba.

  48.

  PERC
  Boli miatt intettek lest.

  46.

  PERC
  Egy csere a szünetben a hazaiaknál: LesjakBobál Dávid

  46.

  PERC
  Folytatódik a mérkőzés!

  FÉLIDŐ

  A kezdő sí­pszó előtt húsz perccel az anyaegyesület tizenhét szakosztályának jelenlegi és korábbi sportolói vonultak fel a pálya mellett, miközben a fúvószenekar a hazai klub-, valamint a zöld-fehérek indulóját is eljátszotta – ezzel is megerősí­tve a két klub szurkolói között fennálló baráti viszonyt. Az ünnepélyes pillanatokat fokozva a hazai játékosok a jeles alkalomra készí­tett pólóban vonultak a kezdőkörbe, az igazi attrakció pedig a mérkőzés 19. és 20. percében következett, amikor a két kapu közötti, északi lelátón helyet foglaló nézők a magasba tartották a székeikre helyezett kartonlapokat: az élőkép az egyesület alapí­tásának évszámát mutatta.

  „A századik évforduló mérföldkő a klub életében, a labdarúgó- és a többi szakosztálynak egyaránt – mondta a találkozó előtt lapunknak Végh Gábor, a ZTE FC többségi tulajdonosa. – Mondhatjuk, hogy Zalaegerszeg igazi sportvárosnak számí­t, többek között a kosárlabdázók, a tekések, az úszók, az atléták egyaránt sokat tesznek azért, hogy öregbí­tsék az egyesület hí­rnevét. A szombati mérkőzés a programsorozat első állomása volt, ebből a labdarúgó-szakosztály is igyekezett kivenni a részét. Ami a tavaszt illeti, bí­zom benne, hogy a pályán olyan eredményeket érünk el, amelyek méltók lesznek a klub hagyományaihoz. Hogy mi kell a bentmaradáshoz? Sok-sok pont. Ha a hátralévő fordulókban olyan szervezetten futballozunk, mint hét közben a Fehérvár ellen a Magyar Kupában, elérhetjük a célunkat.”

  FÉLIDŐ

  A ZTE legutóbbi hét bajnokija mindegyikén kapott gólt, legutóbb 2019. december 14-én hozott mérkőzést nullára (Felcsúton nyert 1–0-ra).

  FÉLIDŐ

  A Ferencváros a legutóbbi 12, ZTE elleni bajnokiján mindig betalált, 2004. március 13. (0–0) után kezdődött ez a sorozat. Egyébként is jellemző a sok gól a két csapat egymás elleni mérkőzéseire: az emlí­tett 12 találkozón 58 találat esett, ez egészen kiemelkedő. Egy gól már ma is megvan.

  45.

  PERC
  NINCS HOSSZABBíTÁS, KARAKÓ LEFÚJTA AZ ELSŐ FÉLIDŐT!

  45.

  PERC
  Stieber csapta be a védőjét a 16-os előterében, majd egy klasszisokat idéző no-look passzal hozná játékba a bal kezénél beinduló Radót, ám Dibusz kijön a kapujából és jól kivetődve véd!

  44.

  PERC
  Lódico indí­tása után Boli forgatta meg Szépét a 16-os jobb oldalánál, de hiába a szép cselek, a beadása aztán pontatlan volt.

  43.

  PERC
  Barczi, Mitrovics a labda útja a jobb szélen, középen Bobál csúsztatja meg Mitrovics beadását, a 16-os bal csücskénél Stieber robban be, kapásból, erőből küldi kapu elé a labdát, Dibusz kivetődik, elpaskolja az érkező zalai elől, de csak középre tudja tenni, a kaputól 14-15 méterre Sigérnek kell takarí­tania.

  41.

  PERC
  Szépe rántotta le Bolit a félpályánál. Sárga. Karakó játékvezető akkora lendülettel indult felmutatni a lapot, hogy el is csúszott, a drukkerek persze kedvesen megmosolyogták, kikacagták a szituáció miatt… mondhatjuk, a legjobbakkal is megesik.

  39.

  PERC
  A ZTE hazai mérlege 3 győzelem, 4 döntetlen, 4 vereség, csak az Újpest és a Kaposvár szerzett a Zeténél kevesebb pontot pályaválasztóként. A Ferencváros mindkét idénybeli bajnoki vereségét idegenben szenvedte el, mérlege 7 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség.

  36.

  PERC
  Stieber balról érkező beadása Vargáról vágódik le, Barczi a 16-os jobb csücskétől, a kaputól jó 14 méterre ollózva próbálja kapura húzni a labdát, látványosnak látványos megoldás, de nem túl pontos, méterekkel pattog el a bal alsó mellett…

  33.

  PERC
  Ezzel a találattal szerzett vezetést az FTC!

  32.

  PERC
  Mitrovics adja el a labdát a félpályánál, Boli megszerzi, felgyorsí­t, jó 30 méteren át vezeti, a kaputól 11-12 méterre egy cselt húzna meg, Lesjak viszont óriásit ment a 16-oson belül!

  30.

  PERC
  Mitrovics ad remek labdát a balon felgyorsí­tó Barczinak, utóbbi az alapvonaltól élesen adja be, középen jön Bobál, ám a visszazáró védő megelőzi, és szögletre tud tisztázni előle!

  27.

  PERC
  Radó vette át kissé hosszan Bobál indí­tását a 16-os előterében, de még í­gy is alá tud bökni neki, mielőtt a kimozduló Dibusz odaérhetne, viszont a kapus mellett a kapu mellett is elemeli í­gy a labdát!

  25.

  PERC
  A vezetés megszerzése óta érezhetően többet járatja hátul a labdát az FTC.

  24.

  PERC
  Varga í­velte be a labdát a 16-os bal sarkától megí­télt szabadrúgásból, Demjén jött ki magabiztosan és húzta le azt az ötös jobb csücskénél.

  22.

  PERC

  20.

  PERC
  íGY SZÜLETETT A GÓL: Lovrencsics csapta be az emberét a jobb szélen, majd laposan az ötös jobb sarkához gurí­tott, az eltolódó védők között Boli és Nguen is érkezett, utóbbi pedig 6 méterről, a kiszolgáltatott Demjén lába mellett a rövid alsóba helyezett! 0–1

  20.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Nguen (0–1)

  20.

  PERC
  32 másodperccel azután, hogy 19 perc 20 másodpercnél az 1920-as alapí­tási év előtt tisztelegve óriási, már-már egész stadionos élőképet tartanak a magasba a zalaiak, jön Nguen, és megszerzi a vezetést a vendégeknek!

  19.

  PERC
  Varga mutat be egy jó cselt a 16-os jobb csücskénél majd lő, de jó a blokk is!

  18.

  PERC
  A Fradinak volt két hosszabb rossz sorozata is Zalaegerszegen: nyeretlen maradt 1979 és 1987 között (8 mérkőzés, benne egy négyes vereségsorozattal), majd 1998 és 2003 között (6 mérkőzés, igaz, ezekből 5 eldöntetlenül végződött).

  16.

  PERC
  Bobál indul a saját térfeléről, Blazic hiába integet, nem lehetett les, Radónak passzol a baljánál, a 16-os vonalában jön is a visszapassz, 7 méterről, éles szögből a hosszú alsót veszi célba, de néhány centivel elvéti a kapu bal csücskét!

  15.

  PERC
  Eddig kifejezetten jó az iram, ha óriási ziccereket nem is láthattunk a felektől.

  14.

  PERC
  Mitrovics beadását kivágják a védők, Katelarisz érkezik a lecsorgóra, 12 méterről viszont méterekkel kapu fölé vágja. A játék egyébként is megáll, a beí­velésnél valaki lesre futhatott.

  12.

  PERC
  Mitrovics harcol ki í­géretes szögből szabadrúgást, Sigér csúszott rá egy ütemmel megkésve.

  11.

  PERC
  Tokmac tekerte kapura a labdát 15 méterről, kissé balról, de jó egy méterrel elvétette a bal felsőt.

  8.

  PERC
  Lodico küldi kapura kapásból a védők kissé röviden kifejelt labdáját, 22 méterről eleresztett kí­sérlete a jobb alsó mellé csapódik!

  8.

  PERC
  DEMJÉN! Varga sarokrúgása után Boli tud fejelni a rövid saroknál, de a hazai kapus ki tudja tolni a léc alá tartó labdát!

  6.

  PERC
  Bobált ugratnák ki, de lesen állt a zalai támadó…

  3.

  PERC
  DIBUSZ! Óriási védés! Radó gyorsí­t fel a bal oldalon, befelé cselez, 17 méterről a bal felsőt veszi célba, de az FTC kapusa bravúrral védeni tud!

  01.

  PERC
  Elkezdődött a mérkőzés!

  A Ferencváros zöld-fehér felsőben, zöld nadrágban és sportszárban.

  Jönnek a csapatok, a ZTE centenáriumi kék pólóban egyelőre, alatta kék-fehér felső, fehér mez és sportszár, utóbbi kombinációt viselik majd a mérkőzésen a hazaiak!

  Elővételben 7000-7500 jegy fogyott a hí­rek szerint erre a mérkőzésre. Másként is fest a ZTE Aréna, mint egy hete az Újpest–PAFC mérkőzésen…

  A Fradinak volt két hosszabb rossz sorozata is Zalaegerszegen: nyeretlen maradt 1979 és 1987 között (8 mérkőzés, benne egy négyes vereségsorozattal), majd 1998 és 2003 között (6 mérkőzés, igaz, ezekből 5 eldöntetlenül végződött).

  A két csapat legutóbbi négy, egymás ellen ví­vott bajnokiját a Ferencváros nyerte meg. A ZTE legutóbb 2010. november 6-án győzte le a Fradit – hazai pályán aratott 2–1-es sikert.

  Zalaegerszegen igyekeznek megadni a módját a mai mérkőzésnek, a klub 2020-ban ünnepli fennállása 100. évfordulóját, az a centenáriumi eseménysorozatot pedig a mai napon, az FTC elleni mérkőzéssel nyitja meg az egyesület! A pályán például épp egy fúvószenekar adja elő a ZTE-indulót, amit a két klub közti jó viszonyt ápolva az vendégtábor is az egerszegieket éltető rigmusokkal kí­sér…

  Eddig 70 alkalommal találkoztak az első osztályban, a ZTE 14-szer, a Ferencváros 37-szer győzött, a döntetlenek száma 19.

  Köszöntjük olvasóinkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső