2024.II.22. EKL Play-off: Ferencváros – Olympiakosz: 0-1

MÁSODSZOR IS KIKAPOTT, ÉS KIESETT A FERENCVÁROS

Az Olympiakosz a Groupama Arénában is 1–0-ra nyert El-Kabi góljával.
A Ferencváros odahaza is kikapott egy góllal a görög Olympiakosztól, így kiesett az Európa-konferencialiga nyolcaddöntőjébe jutásért.

Nyilatkozatok:

Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője azzal kezdte a szerdai sajtótájékoztatót, hogy az elmúlt hetet egyrészt a regenerálódásra, másrészt a munkára fordították. Ő inkább csak az utóbbira.

„Úgy tűnök, mint aki tudott pihenni? Amióta szeptemberben a csapathoz érkeztem, sosem volt ilyen hosszú munkahetem. Már a kinti mérkőzés lefújása után a visszavágón gondolkoztam, azóta igyekeztem minden apró részletet kielemezni, hogy javítsunk azokon a dolgokon, amiken kell. Én az év meccse helyett a pillanat meccsének nevezném az Olympiakosz elleni visszavágót. Ez lesz a nagybetűs meccs, mindenkit szeretnék ebbe bevonni, nemcsak a játékosokat, hanem a klubban dolgozókat, a szurkolókat is. Amikor azt mondtam, hogy pokol legyen a Groupama Arénában, azt komolyan is gondoltam. Arra kérek mindenkit: higgyenek az utolsó pillanatig abban, hogy győzhetünk! Ne bizonytalanodjanak el, ha nem sikerül egy-egy beadás vagy passz! Ez az a meccs, amin közösen kell harcolnunk. Teljes erőbedobással, célzottan kell a pályára lépnünk, a célunk pedig az, hogy száz percen keresztül szervezetten, nagy hittel játszunk.”

Úgy véli, nem oszt, nem szoroz, hogy az Olympiakosz lejátszotta a hétvégi bajnokiját, s nyert 4–1-re, miközben a Ferencváros elhalasztotta a DVTK elleni mérkőzését. Természetesen nyomon követte az ellenfél játékát, és új információkhoz is jutott néhány cserejátékos esetében.

José Luis Mendilibar, az Olympiakosz Pireusz vezetőedzője a következőket mondta:

„Jó emlékeim vannak Budapestről, hiszen tavaly itt nyertem a Sevillával Európa-ligát. De most erre a meccsre koncentrálunk, ez most a legfontosabb számunkra. Az első meccs nagyon nehéz első félidőt hozott nekünk, most jobban kell kezdenünk. Rendkívül el fog szomorítani, ha a Ferencváros tölt több időt a mi térfelünkön. Egygólos előnnyel vágunk neki a visszavágónak, de ez biztos nem lesz elég a továbbjutáshoz, gólt kell szereznünk. Felkészültünk a mérkőzésre, minden bizonnyal lesz változtatás a csapat összeállításán, de erről most többet nem mondanék, majd holnap meglátják.”

Reagált arra is, hogy Dejan Sztankovics azt kérte a Ferencváros szurkolóitól, teremtsenek poklot a Groupama Arénában.

„Mi éppen a szaloniki pokolból jövünk, egészen jó eredménnyel. A telt ház biztosan segíteni fogja a hazai csapatot, de minket sem fog hátráltatni, mert szeretünk sok ember előtt játszani.”

A mérkőzés:

Európa Konferencialiga, Rájátszás, 2. mérkőzés:

Ferencváros — Olympiakosz: 0-1 (0-1)
Groupama Aréna, 21:00. 21.057 néző.
Vezette: Clément Turpin (asszisztensek: Danos, Finjean; tartalékjv.: Buquet; VAR: Jerome Brisard; VAR asszisztens: Delajod – franciák)

Ferencváros: Dibusz — Wingo (Makreckis, 46.), S. Mmaee, Cissé, Civic (Ramírez, 67.) — Zachariassen (Ben Romdhane, 67.), Abu Fani, Maiga, Marquinhos (Katona B., 86.) — Varga B., Kodro (Pesic, 46.)
kispad: Varga Á., Besic, Botka, Abena, Aaneba, Tóth A.
vezetőedző: Dejan Stankovic

Olympiakosz: Paschalakis — Rodinei, Retsos, Carmo, F. Ortega — Chiquinho (Joao Carvalho, 90.), Hezze —  Fortounis (V. Iborra, 75.), A. Horta (Masouras, 75.), Podence — El Kaabi (Jovetic, 79.)
kispad: Tzolakis, Papadoudis, El-Arabi, Alexandropulos, Quini, Richards, Ntoi
vezetőedző: José Luis Mendilibar

Gól: El Kaabi (45. – 11-esből)
Sárga lap: Varga B. (42.), Abu Fani (87.) illetve —

Lendült a kar, és repült a sör. Több mint egy óra volt hátra a kezdésig, de az Olympiakosz szurkolói már ekkor nehezen viselték, hogy a mellettük lévő szektorban gyülekező hazaiak zöld-fehér sáljaikat lobogtatták irányukba. Náluk ez – a legfőbb rivális, a Panathinaikosz miatt – olyan, mint bikának a vörös posztó. Dühöngtek a görög drukkerek, hát még amikor a Fradi B-közép görögül (!) rázendített egy, a zöldeket éltető nótára. A csapatok még ki sem jöttek melegíteni, a hangulat már a tetőpontjára hágott.

Dejan Sztankovics pedig nem beszélt a levegőbe, amikor azt ígérte, kirukkol valami meglepetéssel! Ezúttal Eldar Civic és Kenan Kodro csatasorba állítása volt a váratlan húzás. A védelem bal oldalán Eldar Civic egyértelműen támadó stílusban futballozhatott, így gyakran három védője volt a Fradinak, elől Kenan Kodro pedig nem közvetlenül Varga Barnabás mellett, hanem egy sorral hátrébb kapott szerepet, míg a középpályán is sok volt a mozgó pozíció, a brazil Marquinhos balról indulva rendre behúzódott középre, Mohammed Abu Fani pedig hol támadó, hol védekező középpályásként játszott. Ebből a szempontból unalmas, sablonos taktikának semmiképpen sem volt nevezhető az Olympiakosz elleni.

Az első fél órában többet is birtokolta a labdát a magyar bajnok, de ez nem párosult veszéllyel. Egyértelműen a vendégeknek volt több lehetőségük (a kapura lövések száma hat egy volt oda), Dibusz Dénesnek több labdát is le kellett húznia az öt és felesen belül, érkeztek a beívelések jobbról és balról is, az Olympiakosz játékosai fejjel próbálkoztak leggyakrabban. Különösen Daniel Podence volt elemében, akinek gyors ütemváltásaival nem bírtak mit kezdeni a Ferencváros-védők. A magyar bajnokcsapat nem tudta uralni a mérkőzést, és a játék fokozatosan áttolódott a zöld-fehérek térfelére. Az oldalvonal mellett a két vezetőedző, Dejan Sztankovics és José Luis Mendilibar is nehezen viselte a sok technikai hibát, teátrális mozdulatokkal jelezték, hogy nagyon nem tetszik nekik, amit látnak…

A párharc első összecsapásán is látszott, hogy a görögök kerete minőségileg rendkívül erős, több poszton drágább és jobb képességű futballistáik vannak. Az Olympiakosz kezdőcsapatának becsült értéke 52.3 millió euró, míg a Ferencvárosnál a teljes keret ér nagyjából ugyanennyit, 52.48 millió eurót. Az sem könnyítette meg a helyzetet, hogy míg egy hete Görögországban Samy Mmaee és Ibrahim Cissé is magabiztosan játszott, ezúttal mindketten sok labdát eladtak, persze ez a többiekre is igaz volt, a szünet előtt Mohammed Abu Fani hozta helyzetbe az ellenfelet, ám a Ferencváros ekkor még megúszta a gólt.

Nem úgy közvetlenül a félidő előtt: Samy Mmaee indokolatlanul magasra emelte a karját a saját kapuja előtt, a labda egyértelműen a kezére pattant, Clément Turpin játékvezető pedig a VAR segítségével ítélt büntetőt, amit a marokkói csatár, Ajub El-Kabi értékesített magabiztosan. Sajnálhatta a Ferencváros a gólt, hiszen balszerencsés szituációt követően született, ám negyvenöt percnyi játék után összességében mégsem volt érdemtelen az Olympiakosz vezetése.

A jelek szerint Kenan Kodro szerepeltetése egyelőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a második félidőre Cebrail Makreckis és Alekszandar Pesics érkezett a pályára, utóbbi előre, Varga Barnabás mellé. Dejan Sztankovicsnak muszáj volt kockáztatnia és két csatárral rohamoznia, az más kérdés, hogy ezek a rohamok sajnos elmaradtak… A labda ezúttal nem találta meg Varga Barnabás fejét, az ívelések hol a csatár elé, hol mögé érkeztek. A magyar bajnok a szünet után sem kapta el a fonalat, nehezen formálódtak az akciók, a vendégek pedig a kétgólos előny birtokában rendkívül magabiztosan futballoztak. A hangulat sem volt félelmetes, vagy ahogy a meccs előtt Dejan Sztankovics kérte, pokoli – a találkozó utolsó periódusának pedig úgy futott neki a Fradi, hogy kívülről úgy tűnt, a játékosok többsége sem hisz már a fordításban. Az egyre hangosabban ünneplő görög szurkolók szektorának szélén negyedórával a találkozó vége előtt többtucatnyi rohamrendőr sorakozott fel, gondolván, fő a biztonság…

Az Európa-konferencialiga legjobb tizenhat együttese közé az Olympiakosz jutott, hogy ott kivel találkozik, a pénteki sorsoláson derül ki. Szembejöhet többek között az Aston Villa, a Fenerbahce, a Fiorentina, a Maccabi Tel-Aviv vagy éppen az FC Bruges is. A Ferencváros a csütörtöki búcsút követően viszont kizárólag az NB I-re és a Magyar Kupára koncentrálhat – vasárnap a bajnokságban az Újpest elleni idegenbeli derbi következik.

Továbbjutott: az Olympiakosz, 2–0-s összesítéssel

További képek: Farkas Zsolt, fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Amikor elveszítünk egy meccset, azt gondoljuk, hogy valami nem működött, de nem számolunk az ellenféllel. Ezúttal az ellenfél jobb volt nálunk. Nem volt válaszunk az agresszív játékára, nem szereztünk lepattanókat. Néha apróságok is elegendőek ahhoz, hogy megforduljon egy mérkőzés, most hiányoztak ezek az apróságok is” – kezdte értékelését az újabb vereség után Dejan Sztankovics, az FTC vezetőedzője.
Ezután a szünetben lecserélt Kenan Kodro eddigi ferencvárosi teljesítményéről kértük ki a szakember véleményét, illetve arról is faggattuk, hol tart most az FTC szakmailag, mondjuk a BL-főtábla szintjéhez képest.
„Nem szeretek egyes játékosokra kitérni, mert mindenki a csapat tagja. Kodro is egy fontos játékos, nemrég érkezett, biztos, hogy a segítségünkre lesz a folytatásban. Itt most az európai utunk véget ér, van mit tanulnunk ebből, innentől a bajnokság megnyerése a fő célunk. Ma csöndben maradunk és elemzünk. Az előttünk álló meccseket a tanulásnak kell szentelnünk, hogy a következő idényben jobbak lehessünk. A fejlődésre kell koncentrálnunk” – reagált Sztankovics.

„Az Olympiakosz most jobban játszott, mint egy héttel ezelőtt. Nagyon akartak a fiúk, de ilyenkor banális hibák is becsúsznak” – tette hozzá a vezetőedző, aki arról is beszélt, hogy reméli, ez a vereség csak még inkább ösztönözni fogja a csapatot a javításra a vasárnapi derbi előtt, egyúttal megköszönte a szurkolók biztatását és sajnálatát fejezte ki, hogy nem sikerült a teljesítményükkel tovább fokozni a hangulatot.

Az Olympiakosz vezetőedzője, José Luis Mendilibar az önbizalom fontosságát emelte ki.

„Tudtuk, hogy mit akarunk, és talán tudtam elegendő önbizalmat csepegtetni a játékosokba ahhoz, hogy még jobban akarjanak futballozni, mint múlt héten. Az ellenfelet mindig igyekszünk megismerni, de én az ellenféltől függetlenül mindig a saját stílusomban szeretem játszatni a csapatomat, ezen nem vagyok hajlandó változtatni, ebben elég önfejű vagyok, s ez ezúttal is így volt. Nagyon jó érzés, amikor a labdarúgóink megértik, mit kérek, és nem azért csinálnak valamit, mert azt én kérem, hanem azért, mert látják, hogy az működik. Ennek a példáját láthattuk ma” – nyilatkozta Mendilibar.  

EKL: MINTHA MÁSODJÁRA IS HAZAI PÁLYÁN NYERT VOLNA AZ OLYMPIAKOSZ – GÖRÖG LAPSZEMLE

„Mintha másodjára is hazai pályán nyert volna az Olympiakosz” – kezdte az értékelését a SportDay, amely szerint a görög csapat amellett, hogy kifejezetten impozáns játékot mutatott, még „rémületet is keltett” a budapesti mérkőzésen.

„A Ferencvárosnál beígért pokoli hangulat helyett az 1500 vendégszurkoló túlkiabálta a hazaiakat, ezzel még a lelátók csatáját is megnyerte” – írta a görög portál, utalva ezzel Marquinhos mérkőzés előtti nyilatkozatára.

Sportime elsősorban azt emelte ki, hogy mekkora dolog is, hogy az Olympiakosz kétszer is le tudta győzni azt a Ferencvárost, amely a nemzetközi porodon még nem veszített mérkőzést ebben az idényben. Ezt követően azonban több ízben is kritizálta a „zöld-fehérek” játékát a görög lap: „A középpálya lassú volt, és rengeteget hibáztak a budapestiek a mérkőzésen. Egyszerűen képtelenek voltak komolyan veszélyeztetni a pireusziak kapuját.”

Az egyik legismertebb görög lap, a Fos sportrovata pedig az Olympiakos vezetőedzőjét, José Luis Mendilibart és a gárda középpályását, André Hortát szólaltatta meg a találkozót követően. A nemrég kinevezett szakember természetesen megdicsérte a játékosait, akik „minden instrukciót végrehajtottak”, amit csak kért tőlük és „a legjobbat hozták ki a helyzeteikből”. A portugál játékos szerint viszont még ennél is több volt a pireusziakban: „Több gólt is szerezhettünk volna, okosan játszottunk, tudtuk, hogyan kell labdát szerezni és helyzeteket kialakítani. Tudtuk, hogy az ellenfél kockáztatni fog, szóval ezt próbáltuk végig kihasználni” – értékelt Horta.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az UEFA, a Ferencváros és az Olympiakosz hivatalos honlapja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2024.II.22. EKL Play-off: Ferencváros – Olympiakosz: 0-1 bejegyzéshez

  • túlpihentetett és túlfizetett játékosok . ez nem fradi ez migráció orbán módra

  • PERCRŐL PERCRE

    95′
    VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    90′
    Fani jobb oldali beadása is Camóé, Katona jobbal 23-ról a léc fölé lő, méterekkel.

    90′
    Katona az ötös bal sarka előtt, de rosszul találja el a labdát.

    89′
    FÖLÉ! Fani jobb oldali szabadrúgását hétről a léc fölé fejeli Mmaee.

    89′
    Katona bal oldali beadását elrúgják Varga elől.

    89′
    Most először hallatszik fütty a lelátóról (Pór Károly).

    89′
    Fani jobb oldali beadását Katona jobbal 17-ről egy védőbe rúgja.

    88
    Chiquinho jobbal 14-ről kapura lő, jobbra vetődve fogja a labdát Dibusz.

    88′
    Négy perc a ráadás.

    88′
    CSERE
    Joao Carvalho be, Chiquinho le.

    88′
    De egyre többen a lábukkal szavaznak a hajrára a stadionban.

    88′
    Nikolics Nemanja és Huszti Szabolcs is itt volt a meccsen, de a 85. percben elhagyták a helyüket… Pór Károly még kitart.

    88′
    Aki magasan a Fradi legjobbja.

    88′
    Iborra jobb oldali beadása Dibuszé.

    87′
    CSERE
    Katona Bálint be, Marquinhos begörcsölt.

    87′
    Sárga lap
    Mohammed Abu Fani löki Hezzét, majd elüti kézzel a labdát sípszó után, sárga lap. Aztán hosszasan reklamál.

    83′
    Ez kellene a fordításhoz is.

    82′
    Annak ellenére hogy a játék képe alapján a Ferencvárosnak nem sok esélye van gólszerzésre, egyenlítésre, a hazai tábor végigénekli a meccset, szinte szünet nélkül – jelenti a helyszínről Pór Károly.

    82′
    Fani indítása nagyon rossz, Maszurasz megindul, szereli őt becsúszva a 16-oson belül már Ramírez.

    82′
    Rodinei megszerzi, Jovetics kissé jobbról, tízről a jobb alsóba lőne, vetődve hatalmasat véd Dibusz. ÓRIÁSI BRAVÚR!

    81′
    Marquinhos balról jobbal középre emeli a labdát, picit magas csak Vargának… jön a kapus.

    80′
    CSERE
    Sztevan Jovetics be, el-Kábi le. Ékcsere. Minőségi.

    80′
    Hátul adogat a Fradi, a közönség nem méltányolja ezt.

    73′
    Cissé passza a kapusé. Romdan nem tudta levenni a fifikás passzt a 16-oson!

    72′
    Ramírez bal oldali beadását Varga 14-ről jócskán a jobb felső mellé fejeli.

    72′
    Fani beadása is a védőké.

    71′
    CSERE
    Jorgosz Maszurasz be, Horta le. Karmester helyett szélső.

    71′
    CSERE
    Vicente Iborra váltja Fortuniszt. Szélső helyett szűrő, középső középpályás.

    70′
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    69′
    Fani passzát nem veszi át jól a 16-oson Romdan, oda a helyzet, Makreckis jobbal egy csel után 17-ről, kissé jobbról a léc fölé talál.

    69′

    69′
    A párharc hőse. Eddig…

    69′
    Hezze bal oldali beadása nem jó. Kirúgás.

    68′
    CSERE
    Cristian Ramírez váltja Civicet.

    68′
    CSERE
    Mohamed Ali Ben Romdan be, Zachariassen le.

    64′

    Fotó: Koncz Márton

    63′
    Pesics a bal szélen, szereli őt Rodinei, sarokrúgás.

    63′
    MELLÉ! Fani beadását Cissé az ötösről jócskán a bal alsó mellé fejeli. Kvázi a sokkal jobb ütemben érkező Mmaee elől…

    61′
    Fani bal oldalról is elvégezhet egy szögletet, de ez sem jobb.

    58′
    A játék képe a szünetben történt cserék után sem sokat változott, hiszen Sztankovics nem váltott szerkezetet, maradt a kétcsatáros játék, csakhogy továbbra is ritkán jut el a labda a két csatárig – írja Pór Károly.

    58′
    Cissé megy előre, jutalma az első hazai szöglet. Az 59. percben!

    58′
    Fani jobb oldali beadását elfejeli Varga és az ötös elől Hezze.

    53′
    Fortunisz középtávoli lövése Dibuszé.

    53′
    Fortunisz Horta passza után jobbal 17-ről, kissé jobbról Civicbe lő.

    53′
    Horta kornere igen rossz aztán.

    48′
    Makreckis beadása után Zachariassen elesik az ötösön… tovább.

    46
    Második félidő
    FOLYTATJUK!

    46
    CSERE
    Alekszandar Pesics be, Kodro le.

    46
    CSERE
    Cebrail Makreckis be, Wingo le. Cserék posztrokra.

    45′
    Szünet
    VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45
    E párharc legjobb góllövői:
    Ilija Ivics 2
    Ajub el-Kábi 2

    45
    Görcs helyett – Deák Zsigmond jegyzete

    45
    „Az edzőváltás jelentette új impulzus segített a csapaton. Mendilibar nagy tapasztalattal rendelkező, elismert edző, akinél fontos a szervezettség. Tíz nap alatt többet fejlődött a csapat játéka, mint az elődeinél összesen. Gyakorlatilag két blokkra osztható az együttese, az egyik folyamatosan a labda mögött játszik, a feladata a labda megszerzése, a másik blokk pedig azért felel, hogy megtalálja, kialakítsa a gólhelyzetekhez szükséges területeket.” BŐVEBBEN ITT!

    45
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    44′
    11-es
    AJUB EL-KÁBI ballal a jobb alsóba lő, Dibusz balra el. 0–1!

    44
    A hivatalos nézőszám: 21 057.

    44′
    Mmaee nem kapott sárga lapot. Ennyi a jó hírünk most.

    44
    Két perc a ráadás.

    43′
    VAR
    Az is lett.

    43′
    De ez még hagyján, mert a beadás után az ötösön el-Kábi kapura fejelt, és jobb kézzel belenyúlt a labdába Mmaee. EZ BÜNTETŐ LESZ.

    43′
    Sárga lap
    Varga Barnabás kap sárga lapot, felrúgta a bal oldalon Podence-et.

    39′
    FÖLÉ! Fani a felezőtől ad majdnem gólpasszt Podence-nek hazaadás címén, a portugál az ötös jobb sarkáról azonban a léc fölé vágja a ziccerét!

    Fotó: Árvai Károly

    39′
    Chiquinho passzol Podence elé az ötös bal sarkára nagyon szépen, nem az igazi a levétel, kivetődhet így Dibusz… ki is vetődik annak rendje és módja szerint.

    38′
    Fortunisz ellen fordult a Fortuna.

    38′
    MELLÉ! Horta passzát jobbal Fortunisz jobbal a bal sarok mellé rúgja, félmagasan. Kissé jobbról, 8 méterről.

    37′
    Kodro távoli emelésére rátérdel a jobb sarok előtt Paszhalakisz.

    36
    Marquinhos technikás, szép passzát Varga oxival rosszul veszi át a 16-oson, oda a helyzet.

    34′
    Civic bal oldali, ballábas beadása a kapusé, Zachariassen aztán jobbal 20-ról, középről nagyon a jobb alsó mellé lő. Elesett éppen.

    31′
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    31′
    Chiquinho passzol jobbra Fortunisznak, aki jobbal az ötösre emel, a két középső védő között el-Kábié a labda, aki a léc fölé fejel.

    28
    Egyelőre Maigát lehet kiemelni a Fradiból: rengeteget fut, mindenhova odaér. Más kérdés, hogy nem jó előjel, ha az összesítésben egygólos hátrányban lévő csapat legjobbja egy védekező középpályás – írja Pór Károly.

    27′
    8 légiós a görögök kezdőjében, 7 a kispadon, plusz az edző és két spanyol segítője.

    26′
    9 légiós a Fradi kezdőjében, 7 a kispadon. Plusz Dejan Sztankovics és a négytagú stábja.

    26′
    Civic beadása a kapusé.

    24′
    Podence szereli Fanit a 16-os előtt, Chiquinhóhóz passzol, akit szerel Maiga estében is, már a 16-oson belül. Sarokkal passzolt volna a szűrő!

    24′
    Podence emel balról az ötösre el-Kábi elé, fejjel szereli őt Mmaee. A korner Cisséé.

    23′
    Kodro vissza is lép most karmesternek. 60 százalékban a Fradinál a labda.

    23′
    Eltelt húsz perc és a Ferencváros egyelőre nem tudja irányítani a meccset, így viszont jelenleg luxusnak tűnik az elöl álló két csatár… (P. K.)

    19′
    Letámad a görög csapat, hátul passzolgat a Fradi. Okosan.

    19′
    Fortunisz lövésébe belelép Civic, Horta középtávoli próbálkozása aztán nagyon rossz. Podence beadása balról meg a kivetődő Dibuszé.

    17′
    Fortunisz jobb oldali szöglete után Recosz helyzetben, de Dibusz figyel, aztán Podence adja be a labdát… Hezze lövése nagyon rossz.

    15′
    Kontra, Wingo nem éri el a jobb szélen Maiga keresztpasszát.

    15′
    Horta az ötös elől jobbal Mmaeébe lő, Podence passza után. A szöglet után el-Kábi 11-ről Dibusz elé fejeli a labdát.

    15′
    Pór Károly gyorselemzése. Az első benyomás, hogy főleg a ferencvárosi védelem bal oldalán lehet arra számítani, hogy gondot tudnak okozni a vendégek, mert Marquinhostól kevésbé várható el, hogy ugyanúgy vissza tud segíteni a védekezésbe, mint a másik oldalon Zachariassen, márpedig Fortunisznak megvan a sebessége ahhoz, hogy a védők mögé tudjon kerülni a Fradi bal oldalán.

    12′
    A norvég jobb oldali beadása jó, Varga levétele nem.

    12′
    A ma is rengeteget futó Zachariassen szereli a bal szélen meginduló Fortuniszt.

    12′
    Marquinhos nem lő 16-ról, nem is passzol Kodro elé, szereli őt Ortega.

    11′
    Horta indításába belelép Civic, a portugál duplázása aztán pontatlan. Civic bedobása után elesik Marquinhos.

    11′
    Mezőnyharc.

    11′
    Mindkét tábor énekel, remek a hangulat, bár az oldallelátók még nem kapcsolódtak be a szurkolásba – jelentik a helyszínről.

    6′
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    5

    5′
    Az Olympiakosz kezdőcsapatának becsült értéke 52.3 millió euró. A Ferencvárosnál a teljes keret ér nagyjából ugyanennyit a Transfermarktnál (52.48). Jó hír azonban a Fradi számára, hogy a labdát nem a keretértékek rúgják a pályán… – jelenti a helyszínről Pór Károly.

    5′
    Büszke Botond reá sújtott, az óriás a földre hullott – szól a szurkolók üzenete.

    Az idézet a Botond-mondából származik. A középkori krónikákban is feljegyzettek szerint a Bizánc kapui elé vonuló magyarok elé kiállt egy hatalmas termetű görög vitéz, aki kijelentette, hogy ha őt két magyar legyőzi, a görög császár adót fog fizetni a magyaroknak. A görög ellen a kis termetű Botond állt ki a magyarok közül, aki előbb Apor vezér utasítására buzogányával bevágta Bizánc érckapuját, akkora rést ütve rajta, melyen egy ötéves gyermek ki- és be járhatott, majd rövid küzdelem után legyőzte ellenfelét (Pór Károly).

    4′
    Civic idei első mérkőzése a mai.

    4′
    Sztankovics megöleli egy bedobás előtt Rodineit.

    4′
    Fani jobblábas beadása a védőké, Hezze indítása Civicé.

    3′
    Varga labdát szerez a 16-os előtt, Kodróhoz passzol, akit fellök azonnal a visszafutó szélső, Fortunisz.

    2
    Dibusz lép ki szépen a 16-os elé Hezze indítására.

    1′
    A Fradi zöld-fehér mezben és fehér nadrágban, a vendégek szürke-narancssárgában.

    1
    Meccs indítása
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    BEHARANGOZÓ CIKK ITT!

    Fotó: P. K.

    Fotók: P. K.

    Egy kis örökmérleg: 3 mérkőzés, 1-1 győzelemmel, 4 görög és 5 magyar góllal.

    JÖTTEK-MENTEK!
    A Ferencvárostól az Olympiakoszhoz:
    2010, Megyeri Balázs, 300 000 euró
    2007, Laczkó Zsolt, ingyen

    Eltiltott nincs.

    A hazaiaktól Halmai Ádám sérült, a vendégektől Gelson Martins, Fran Navarro, Jovane, Nelson Abbey, Rúben Vezo, Ivan Brnic, Giulian Biancone nincs nevezve a sorozatba, Gelson Martins, Doron Leidner, Bandiougou Fadiga és Quini maródi.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ