2024.III.3. Ferencváros – Kecskeméti TE: 2-0

MAIGA TÖRTE MEG A JEGET – KÉT GÓLLAL NYERT A FERENCVÁROS A KECSKEMÉT ELLEN

Nem volt könnyű dolga a Ferencvárosnak, főleg az első félidőben, de így is lényegében biztosan győzte le a Kecskemétet.
A labdarúgó NB I 23. fordulójában a Ferencváros a Kecskemétet fogadta, és mivel a Paks is győzött, égetően szüksége volt a három pontra. Az első félidő gyenge játéka ellenére az utolsó pillanatban sikerült gólt szereznie a hazai csapatnak, amely a második félidőben erre még egyet rátett – bár a Kecskemét nem adta olcsón a bőrét, ezen a találkozón nem sok esélye volt (2–0).

Nyilatkozatok:

Dejan Stankovic: Ez lesz a harmadik meccsünk a Kecskeméttel az idei szezonban, itthon szoros meccsen tudtunk nyerni, míg idegenben alul maradtunk velük szemben. Most újra a saját közöségünk előtt játszhatunk, jó formában vagyunk, ezt ki kell tudnunk használni. Ugyanolyan fegyelmezetten kell játszanunk, ahogy tettük azt a derbin, minden bajnok meccs egy újabb lépcsőfok, aminek a végén ott a bajnoki cím, de ahhoz minden fokot sikerrel kell venni. Várjuk a vasárnapi meccset.

Szabó István: — Mindenki pontosan tudja, milyen erőt képvisel a Ferencváros a magyar mezőnyben, ezt mutatja az is, hogy a hazai porondon nem veszített még tavasszal pontokat, illetve a kupában is továbbjutott. Ezek a tények, mi viszont próbálunk csak magunkra koncentrálni és maximálisan felkészülni a mérkőzésre. Örülünk, hogy bejutottunk a nyolc közé a kupában, most pedig az FTC ellen is tisztességgel helytállnánk. Ahogy mindig, úgy most sem feltartott kézzel szeretnénk pályára lépni. 

A mérkőzés:

Ferencváros — Kecskeméti TE: 2-0 (1-0)
Groupama Aréna, 16:30. 11.112 néző.
Vezette: Andó-Szabó Sándor (asszisztensek: Kóbor, Szalai; Videóbíró: Kulcsár Katalin; VAR asszisztens: Tóth II. V.; VAR operátor: Németh Á.; tartalékjv.: Dr. Csonka)

Ferencváros: Dibusz — Botka (Makreckis, 71.), Abena, Cissé, Civic (Ramírez, 71.) — Maiga, Loncar — Ben Romdhane (Abu Fani, 39.), Zachariassen, Marquinhos (Kodro, 71.) — Varga B. (Pesic, 62.)
kispad: Varga Á., Besic, Pászka, Aaneba, Tóth A., Shadirac, Sevikyan
vezetőedző: Dejan Stankovic

Kecskeméti TE: Varga B. — Szűcs K., Szabó A. (Nagy O., 71.), Belényesi, Katona L., Zeke — Helmich (Banó-Szabó, 19.), Vágó (Meskhi, 87.), Zsótér (Májer M., 87.) — Horváth K., Lukács D. (Szendrei Á., 87.)
kispad: Fadgyas, Kersák, Derekas, Leoni, Iyinbor, Polyák
vezetőedző: Szabó István

Gól: Maiga (45+4.), Zachariassen (68.)
Sárga lap: Ben Romdhane (27.) illetve Helmich (7.), Lukács D. (20.), Vágó (49.)

Mintha Japánban lettünk volna. Az újrahasznosítás jegyében a Groupama Aréna hangosbemondója a meccs után közös szemétszedésre szólította fel a szurkolókat, a szétdobált papírpoharakat, szotyis zacskókat, szalvétákat a segítők által körbehordott szemetesbe kellett beledobálni. Mosolygós drukkerek gyűjtötték a hulladékot, hiszen – ha nem is simán, de… – győzött a Ferencváros.

Nyomasztó labdabirtoklási fölénnyel kezdett a Fradi, ám ahogy haladt előre az idő, teltek a percek, úgy kelt életre a Kecskemét, amely komoly helyzetekig nem jutott el a találkozó első felében, de a védekezése szinte végig jól működött. A vendégek bánhatták, hogy nem ért néhány másodperccel hamarabb véget az első félidő. A szünet előtti pillanatokban Habib Maiga szerezte meg pályafutása ötödik NB I-es mérkőzésén az első gólját. S bár nem volt Puskás-díjas találat – közelről talppal sodorta a hálóba a labdát a légiós –, érthető volt az öröme, hiszen védekező középpályás létére a legjobbkor volt a legjobb helyen, ráadásul lélektanilag is fontos találat volt, mert így előnnyel vonulhatott szünetre a Ferencváros.

A fordulópontból a második félidőben is a Fradi jött ki jobban!

A KTE Zsótér Donát centerezését követően Horváth Krisztofer közeli góljával egyenlített – pontosabban csak egyenlíthetett volna… Miután a kecskeméti játékosok örültek, megölelgették egymást, Andó-Szabó Sándor játékvezető jelezte, az esetet les miatt vizsgálja a VAR-rendszer, és néhány perces tanakodás után érvénytelenítették is a gólt. S hogy milyen a futball: a Fradi a következő akcióból megduplázta előnyét. Noha masszívan játszott a Kecskemét, a Ferencváros a kispadról is olyan futballistákat küldött harcba, akik kis túlzással a másik tizenegy NB I-es csapatnál biztosan stabil kezdőjátékosok lennének. Alekszandar Pesics gólpasszt adott Kristoffer Zachariassennek, a védelem jobb oldalán Cebrail Makreckis ezúttal is kőkeményen ment bele az összecsapásokba, Mohammed Abu Fani jól irányított, Kenan Kodro próbált a kapu közelébe jutni, s Cristian Ramírez sem akármilyen név a magyar élvonalban. A találkozó hajrájában próbálkozott még becsülettel a Kecskemét, a lila-fehérek nem adták fel, a végsőkig küzdöttek, ám Dibusz Dénes kapujába ezen a napon nem sikerült betalálniuk.

Fontos győzelmet aratott a Ferencváros, ugyanis a listavezető Paks vasárnap délután a korábbi Fradi-csatár, Böde Dániel duplájával győzött az MTK otthonában. Az FTC a következő hét végén az élmezőnyhöz tartozó Fehérvár otthonában látogat, a Paks pedig az ugyancsak a dobogóért harcoló DVSC-t fogadja – izgalmas maradt tehát a versenyfutás! 2–0

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője a következőket mondta.

„A Magyar Kupában százhúsz percet játszottunk, ebből nyolcvanat emberhátrányban, ez nagyon sok energiát kivett belőlünk. Tudtuk, hogy a Kecskemét milyen stílust képvisel, rendezett a védekezésük, agresszív fellépésre számítottunk tőlük, ezért főleg azt kértem a játékosaimtól, hogy legyenek türelmesek, koncentráljunk. A legjobb pillanatban jött a gól az első félidő végén, és amikor a másodikban a VAR-vizsgálatot követően visszavonták az ellenfél találatát, akkor még inkább tudtuk konrollálni a játékot.” 

Az NSO Tv kérdésére azt is elmondta, mit szólt, hogy a Diósgyőrt kapták a Magyar Kupa negyeddöntőjében, s hogy a DVSC elleni piros lapja után két mérkőzésről eltiltották a kispadtól.

„Ha valaki meg szeretné nyerni a Magyar Kupát, akkor előbb-utóbb mindenkit meg kell vernie. Szeretem a kemény összecsapásokat, amilyen a Puskás Akadémia és a Debrecen elleni volt, és pont ilyenre számítok jóbarátom, Vladimir Radenkovics csapata ellen is – amit a lelátóról nézek majd. De remélem, hogy így is jól teljesítünk.”

Már a mérkőzés első félidejében mindkét csapat cserélt, Sztankovics azért hozta le a 39. percben a sárga lapos Ben Romdhanét, hogy ki ne állítsák, és ugyanebből az okból hozta le a 19. percben Helmich Pált Szabó István.

„Nem akartuk veszélyeztetni a fiatal tehetségünk pályafutását azzal, hogy kiállítsák, és ez mély nyomot hagyjon benne. Nagyon intelligens fiatalember, azóta már beszéltünk vele, s megértette, hogy le kellett cserélnünk, nem kockáztathattuk, hogy emberhátrányba kerüljünk” – mondta a KTE vezetőedzője, aki így értékelt a 2–0-s vereség után.

„Igaz, hogy a 49. percben kaptuk a gólt, de azért a tizedik szöglet után várható volt, hogy lesz egy lepattanó, egy lecsúszott labda. Az sajnos megfogott minket, hogy les miatt nem adták meg a találatunkat, esett a koncentrációnk, és emiatt nem tudtuk kivédekezni a Ferencváros támadását. A tervünk az volt, hogy stabil védekezésből kontratámadásokat vezetünk, de ellenfelünk van annyira jó csapat, hogy ezeket a próbálkozásainkat jól levédekezte.”

Kristoffer Zachariassen a gólja után a kihagyott ziccer miatt bosszankodott.

„A Kecskemét ellen rendre kemény mérkőzést játszunk – nyilatkozta lapunknak a légiós. – Fizikailag erős csapat, a tizenhatos előterében masszív, a védelmét nehéz feltörni. Összességében megérdemelten nyertünk, szinte végig mi irányítottuk a mérkőzést.”

A rutinos szélső a 68. percben közelről lőtte a labdát a kapuba, nem sokkal utána pedig olyan ziccert rontott el, amilyenhez hasonlót nemigen szokott:

 „A gólom előtt nagyszerű labdát kaptam Alekszandar Pesicstől, nem volt nehéz dolgom. A kihagyott lehetőség előtt is ő szolgált ki, rendkívül önzetlen volt, nem is tudom, hogyan hagytam ki a ziccert. Nagyon mérges voltam magamra… De azzal vigasztaltam magam, inkább most rontsam el, mint amikor pontokba kerülhet a hibám.”

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Kecskeméti TE hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2024.III.3. Ferencváros – Kecskeméti TE: 2-0 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90+8′
    VÉGE
    Vége a mérkőzésnek, a Ferencváros két góllal nyert. 2–0

    90+7′
    A szabadrúgást Szendrei a kapu fölé csavarta.

    90+6′
    Horváth harcolt ki szabadrúgást 18 méterre a ferencvárosi kaputól. Ketten is alig tudták elválasztani a labdától.

    90′
    Hat perc a hosszabbítás.

    89′
    Óriási játék után Zachariassen rontotta el az elronthatatlant. Abu Fani remek labdája találta meg Pesicset, aki azonnal az üresen álló Zachariassen elé tálalt, a norvég pedig 12 méterről az égbe lőtt.

    87′
    CSERE
    Lukács helyett jött Szendrei.

    87′
    CSERE
    Vágó helyett Meszhi a pályán.

    86′
    CSERE
    Cserélt a Kecskemét, Zsótér helyére Májer állt.

    85′
    A jobb oldali szöglet nem volt jó, a legurítást Makreckis kivágta.

    84′
    Szöglethez jutott a Kecskemét a bal oldalról. Egy rémesen rossz lövés után nem ment ki a labda, Horváth összeszedte, a beadást megint szögletre mentették.

    80′
    Mivel a Fradi DVTK elleni hazai találkozóját elhalasztották, így még csak 10-szer játszott odahaza, a mérlege 6 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség, 22 szerzett, illetve 7 kapott gól. Az előző két bajnokiján összesen 8 találatot ért el a Groupama Arénában (3–0 a ZTE, majd 5–1 az MTK ellen).

    75′
    Abu Fani két csel után 17 méterről ellőtte, de eltévesztette a jobb fölsőt.

    72′
    CSERE
    Kecskeméti csere, Szabó Alex helyére jött Nagy Olivér.

    71′
    CSERE
    Hazai csere, Botka helyére Makreckis érekezett.

    71′
    CSERE
    Marquinhos is elhagyta a pályát, Kodro érkezett.

    71′
    CSERE
    Civicnek is véget ért mára a munka, Ramírez jött a helyére.

    68′
    GÓL
    GÓÓÓÓL! NÖVELTE AZ ELŐNYÉT A FERENCVÁROS! Abu Fani indította a jobb oldalon Pesicset, aki balról a túloldalra ívelt, és az érkező Zacharisassen 6 méterről, ballal a bal alsóba lőtt. 2–0

    67′
    MAJDNEM EGYENLÍTETT A KECSKEMÉT! Szűcs ívelt át a jobb oldalról a bal oldalra, Zsótér ballal lőtt, elég rosszul, Horváthról viszont közelről a kapuba pattant a labda. Egy nagyon kicsivel, de lesről…

    62′
    CSERE
    Cserélt a Ferencváros, Varga Barnabás helyett Pesics a pályán.

    61′
    A Fradi a legutóbbi 5 NB I-es találkozóját kivétel nélkül megnyerte – ez a leghosszabb aktív győzelmi széria az élvonalban. Ezalatt kétszer jutott el 5 gólig, így a gólkülönbsége is imponáló, 18–3. Bajnokin legutóbb december 10-én Pakson maradt alul (2–3).

    61′
    Horváth harcolt ki szögletet a Fradi kapuja előtt, de ebből sem lett semmi.

    58′
    Egymás után végezhetett el szögletet a Ferencváros. Ezúttal Civic adott be balról, de ezúttal sem lett belőle semmi.

    55′
    Szabadrúgást kapott a Ferencváros 24 méterre a vendégek kapujától. Varga Barnabást lökte el Katona.

    54′
    Abu Fani három ember között lőtte rá 12 méterről a jobb alsó felé, Varga Bence azonban szépen mentett vetődéssel szögletre.

    49′
    Sárga lap
    Vágó kapott sárga lapot.

    46′
    Második félidő
    Elkezdődött a második félidő.

    45+5′
    Szünet
    Vége az első félidőnek, gyenge meccsen vezet a Ferencváros. 1–0

    45+4′
    GÓL
    GÓÓÓÓL! VEZET A FERENCVÁROS! Bal oldali szöglet után megcsúsztott a labda, átkerült a túloldalra, a jobb oldalról Abena élesen középre fejelt, és a berobbanó Maiga közelről a hálóba gyötörte a labdát. 1–0

    45+3′
    Loncar nagy lövése Vágó fejéről pattant fölé.

    45+2′
    Szöglettel jöhetett balról az FTC, miközben Sztankovics a kispadon dühöngött valamin. A szögletből nem lett helyzet.

    45′
    Három perc a ráadás.

    44′
    Szöglethez jutott a Kecskemét a jobb oldalról. Lukács beadását el tudta fejelni Belényesi, de irányítani már nem tudta, mellément.

    41′
    Szép védés! Varga Bence védett szögletre egy távoli próbálkozást. Loncar tüzelt 20 méterről.

    39′
    CSERE
    Itt is a csere, Ben Romdan helyett jön Abu Fani.

    38′
    Magas beadásokkal próbálkozik a zöld-fehér csapat, a belső védők azonban magasak, és a kapus is jól mozdul ki ezekre.

    38′
    Viszont Ben Romdan is időzített bombává vált az FTC-nek, ezért Sztankovics úgy ítélte meg, jobb lecserélni.

    37′
    Ben Romdan lépett rá Szabó Alex lábára, és a vendégek hevesen reagálva kértek volna újabb sárgát a tunéziainak.

    35′
    Az FTC pályaválasztása mellett ez a kilencedik NB I-es ütközetük, és a kecskemétiek csak kétszer tudtak pontot rabolni, a többi 6 alkalommal vesztesen tértek haza, legutóbb a télen távozott Sigér Dávid találata döntött (1–0). 2012 júliusában úgy zártak 1–1-re az Albert-stadionban, hogy a vendégek 20 percet emberhátrányban játszottak. Tavaly februárban Horváth Krisztofer szögletvariációból elért emlékezetes gólja hozott egy pontot a kecskemétieknek (1–1).

    32′
    Civic beívelése után Varga Bence húzta le szépen a labdát, de a földet éréskor megütötte magát, akárcsak mellette Szűcs, akire Varga Barnabás esett rá.

    30′
    Eltelt a meccsből félóra, és helyzetet nem láttunk, maximum helyzetféleségeket.

    27′
    Sárga lap
    Ben Romdan lépett rá estében Vágó térdére egy szabálytalansága után. Sárga lap.

    26′
    Szűcs rúgta meg Marquinhost, a bíró elbeszélgetett vele, hogy a következő lap lesz…

    21′
    Civic ívelt a kecskeméti kapu elé a berobbanó Varga Barnabáshoz, de nem lett belőle gól.

    20′
    Sárga lap
    Lukács kapott sárga lapot, mert ellökte Marquinhost.

    19′
    Botka rúgta fel a bal oldalon Horváthot, szabadrúgás a Kecskemétnek 6 méterre az alapvonaltól.

    18′
    CSERE
    Szegény Helmich rövid idő alatt beszedett egy sárgát, és a piros is esélyes volt, ezért hozta be helyette Banó-Szabót az edző.

    15′

    Ben Romdan mély beívelésére kimozdult Varga Bence, és lehúzta a labdát.

    13′
    2006 és 2008 között 4-szer találkoztak a másodosztályban, és akkor a fővárosiak egyszer sem tudták legyőzni a KTE-t (1 döntetlen, 3 vereség). Az NB I-et és a NB II-t együtt tekintve kiegyenlített a két csapat bajnoki mérlege (8–5–8), a gólkülönbség pedig a kecskemétiek felé billen (31–28).

    11′
    Szabadrúgással jöhetett az FTC a bal oldalról, Civic remekül ívelt a kapu elé, és a beinduló Abena 8 méterről, nagy helyzetből csúnyán melléfejelt.

    10′
    Szöglethez jutott a Ferencváros a jobb oldalról. Ben Romdan jobb oldali beadását fejelte el Abena, de rosszul, rövid időre felszabadult a vendégek kapuja.

    7′
    Szabadrúgáshoz jutott a Kecskemét 16 méterre az alapvonaltól, az oldalvonal mellől. Horváth beadását könnyedén mentették a védők.

    7′
    Sárga lap
    Helmich kapott sárga lapot, mert szabálytalanul próbálta megállítani az FTC megindulását.

    5′
    Egyelőre beállt a kapuja elé a Kecskemét, vagyis a biztos védekezés az első a vendégeknél.

    2′
    Az előző bajnokság arany- és ezüstérmese 17-szer csapott már össze az élvonalban, a zöld-fehérek fölénye még mindig jelentős – 8 győzelem, 4 iksz, 5 vereség –, pedig a KTE az egyetlen csapat a jelenlegi élvonalbeli mezőnyben, amely a legutóbbi 5 egymás elleni találkozójuk során háromszor is meg tudta verni az FTC-t. A 2022–2023-as kiírásban kétszer 2–0-ra, ősszel az emlékezetes „pocsolyacsatában” 2–1-re nyertek a lila-fehérek, valamennyiszer a Széktói Stadionban.

    Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik az Üllői úton a Ferencváros–Kecskemét mérkőzés a labdarúgó NB I 23. fordulójából. Tartsanak velünk!

    Meccs indítása
    Elkezdődött a találkozó, a Ferencváros zöld-fehér csíkos mezben, fehér nadrágban, a Kecskemét tiszta lilában játszik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ