2003.II.12. Bulgária – Magyarország: 1-0

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán játssza idei első mérkőzését, a ciprusi Larnacában sorra kerülő összecsapáson Bulgária az ellenfél.

A barátságos találkozó esőben és viharos erejű szélben kezdődött.

Barátságos labdarúgó-mérkőzés:

Bulgária – Magyarország 1-0 (1-0), a szünetben félbeszakadt
Larnaca, Ammohosztosz-stadion, 200 néző, V: Kosztasz Teodotu (ciprusi)

Bulgária: Zdravkov – Kisisev, Zagorcsics, Pazsin, I. Petkov – Borimirov, M. Petkov, Peev, Jankovics – Todorov, M. Petrov

Magyarország: Király – Urbán, Dragóner, Gyepes – Fehér Cs., Lisztes, Lipcsei, Dárdai, Lőw – Tököli, Kenesei

Gól: Jankovic (35.)
Sárga lap: Kisisev (32.)

16. perc: Kisisev baloldali beadását két csapattársa várta a kapu előterében, a még időben érkező Lőw azonban az utolsó pillanatban kivágta a labdát.
21. perc: Pazsin ugratta ki a bal oldalon M. Petrovot, aki kilépett a magyar védők között, majd 16 m-ről ballal laposan lőtt, Király azonban fogta a középre tartó labdát.
30. perc: Kenesei indí­totta Tökölit, aki 18 m-ről ballal a bal sarok mellé lőtt.
35. perc: M. Petrov végzett el szabadrúgást a bal oldalon, beadása után Jankovic elé került a labda, s ő 6 m-ről Király fölött a léc alá talált (1-0).

Az első játékrészben a bolgárok játszottak mezőnyfölényben, s ezt a hajrában gólra is váltották.

Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya: – Természetesen nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk folytatni a mérkőzést, de úgy érzem, a játékvezető jól döntött, amikor véget vetett a további küzdelemnek. Bár a futballhoz nem sok köze volt a találkozónak, mégis szolgált néhány tapasztalattal, hiszen olyan szituációból kaptunk gólt, amelyből nem szabadott volna. Vesztésre álltunk, de a játékosok hozzáállásával nem volt gond, keményen harcoltak.

*

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége saját hatáskörében dönthet arról, hogy hivatalos mérkőzésként veszi-e figyelembe a rossz időjárás miatt az első félidő után félbeszakadt Bulgária-Magyarország (1-0) barátságos találkozót.

Erről az MLSZ tájékoztatta az MTI-t, hozzátéve: a határozat megszületésének időpontja egyelőre még bizonytalan.

Eddig kétszer fordult elő hasonló eset: 1978. november 15-én Frankfurtban a volt NSZK csapatával játszott a magyar válogatott, a meccs 0-0-s állásnál a 61. percben köd miatt szakadt félbe, majd napra pontosan 22 évvel később Macedóniában, 1-0-ás vendégvezetésnél kellett hasonló okból már az első félidő után befejezni az összecsapást.

Az MLSZ később mindkét mérkőzést hivatalosnak minősí­tette.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ