2002.X.12. EB selejtező, Svédország – Magyarország: 1-1

Jól sikerült a magyar válogatott bemutatkozása a labdarúgó Eb-selejtezősorozaton, Gellei Imre legénysége 1-1-es döntetlent játszott Stockholmban Svédország ellen, úgy, hogy a 75. percig győzelemre állt.

Európa-bajnoki selejtező, 4. csoport:

Svédország – Magyarország 1-1 (0-1)
Stockholm, Rasunda-stadion, 37 000 néző, V: Wolfgang Stark (német)

Svédország: Isaksson – Antonelius (M. Jonson 67.) , Jakobsson, Mi. Svensson, Mellberg – Linderoth, Andersson, A. Svensson, Alexandersson (Kallström 59.) – Ibrahimovic (Allback 77.), Ljungberg

Magyarország: Király – Urbán, Dragóner, Gyepes – Fehér Cs., Lipcsei, Lisztes, Dárdai, Lőw – Tököli (Fehér M. 60.), Kenesei (Gera 71.)

Gól: Ibrahimovic (76.) illetve Kenesei (5.)
Sárga lap: Ibrahimovic (41.), Linderoth (53.), Mi. Svensson (85.) illetve Lipcsei (24.), Fehér Cs. (37.), Lisztes (39.)

5. perc: Fehér Csaba cselezgetett a 16-os jobb oldalánál, visszagurí­tását Kenesei 14 méterről lőtte a hálóba (0-1).
7. perc: Lőw futott el a bal oldalon, beadását Tököli 8 méterről fölé fejelte.
21. perc: Alexandersson jobb oldali szabadrúgása után Ibrahimovic fejelt mellé.
24. perc: Lipcsei sárga lapot kapott reklamálásért.
29. perc: Antonelius bal oldali beadását Michael Svensson 5 méterről fejelte kapura, Tököli a gólvonalról szabadí­tott fel.
33. perc: Ljungberg lépett ki a védők közül, lövését Király bravúrral hárí­totta.
37. perc: Fehér Csaba, majd két perc múlva Lisztes is sárga lapot kapott.

A gyors gól meglepte a svédeket, akik az első 25 percben pontatlanul, sok hibával játszottak, s alig jutottak el Király kapujáig. A félidő végéhez közeledve azonban a hazaiak kerültek fölénybe, a magyarok azonban önfeláldozóan védekeztek, néha a szerencsének is köszönhetően őrizték előnyüket.

47. perc: Ibrahimovic játszott Alexanderssonhoz, akinek lapos lövését Király lábbal védte.
58. perc: Andersson beadása után Alexandersson ezúttal fejjel veszélyeztetett, de Király bravúrral védett, a labda Ibrahimovic elé került, az ő lövésébe belevetődött Lipcsei.
76. perc: Mellberg í­velt jobbról középre, s Ibrahimovic közelről fejelt a hálóba (1-1).
81. perc: Lisztes tört be a 16-oson belülre, egy csellel tisztára játszotta magát, 13 m-es, jobb oldali lövése azonban elakadt a védőkben.
86. perc: Ljungberg iramodott meg a bal oldalon, lerázta magáról Urbánt, de a kapujából kifutó Király még időben megszerezte előle a labdát.

A mérkőzés nagyobb részében a házigazdák játszottak fölényben, de helyzeteket csak a 2. félidőben sikerült kialakí­taniuk. A lelkesen, óriási akarással játszó magyar válogatott megérdemelten szerzett pontot a csoport egyik favoritjának tartott svédek otthonában.

Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya: – Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült pontot szerezni Svédországban. Az első félidőt úgy kezdtük, ahogy megálmodtuk, s a gól után is voltak lehetőségeink. A második játékrész nagy részében védekeztünk, a svédek pedig óriási erőfeszí­téseket tettek az egyenlí­tésért, s ez végül sikerült is nekik. Úgy érzem, hogy a két ellentétes félidő után igazságos döntetlen született.

Lars Lagerback, a svéd labdarúgó-válogatott egyik szövetségi kapitánya: – Az első 25-30 percben túlságosan passzí­vak voltunk, több helyezkedési hibát is elkövettek a játékosok. A második félidőben kifejezetten jól futballozott a csapat, úgy gondolom, hogy a helyzetek alapján győzelmet érdemeltünk volna.

Dragóner Attila: – Kissé csalódott vagyok, hiszen 75 percig nagyon jól tartottuk magunkat. Az első 20 perc egyértelműen a miénk volt, majd felébredtek a svédek. A hajrában már óriási erőfeszí­téseket tettek az egyenlí­tésért, időnként már négy csatárral játszottak. Ekkor a svédek óriási kockázatot vállaltak, kicsivel több kockázattal még szerezhettünk volna gólt. Végül megérdemelten egyenlí­tettek a skandinávok, de az egy pontra mindenképpen rászolgáltunk. Számunkra az 1-1-es döntetlen jó eredmény.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ