1901.II.24. FTC – Műegyetemi FC 3:1 (edzőmérkőzés)

Ferenczvárosi Torna-Club I. 3:1 győz a Műegyetemi Football-Club I. ellen.

1901. február 24., 09:30, Soroksári út, FTC – Műegyetemi FC 3:1 (2:0)
vezette: Schubert Ernő (MUE)
FTC: Rapos – Pápay, Barna – Horn, Békés R., Schwarz – Malaky J., Malaky M., Pokorny, Kovács, Borbás
Műegyetemi FC: Lill – Zsaby, Gilly – Lindner, Gillemot, Pobuda – Koch, Lauber, Hochstein, Reiner, Missky
Gól: Kovács (3) illetve Gilly

Vasárnap d. e. 1/2 10 órakor footballmérkőzés a Ferenczvárosi Torna-Club és a Műegyetemi Football-Club I. csapatai közt a Ferenczvárosi T. C. pályáján.

A Műegyetemi F. C. csapata (fekete-vörös). Kapuvéd: Lill. Hátvédek: Zsaby, Gilly. Fedezetek: Lindner, Gillemot, Pobuda. Csatárok: Koch, Lauber, Hochstein, Reiner, Missky.

A Ferenczvárosi Torna-Club csapata (fehérzöld). Csatárok: Borbás, Kovács, Pokorny, Malaky M., Malaky J. Fedezetek: Schwarz, Békés R., Horn. Hátvédek: Barna, Pápay. Kapuvéd: Rapos.

A mérkőzés — bár csak training jellegével bir — mégis nagyon érdekesnek í­gérkezik, mert bizonyos képet alkothatunk a Műegyetemi F. C. jelenlegi képességéről. Tavaly őszszel már mérkőzött a két egylet, akkor 3:1 aránynyal a M. F. C. győzött, most azonban komplet csapat áll ki és í­gy valószí­nűleg könnyebb győzelmet fog aratni, bár a Ferenczvárosi csapat jelentékeny javulást mutatott két hét előtti mérkőzése alkalmával.

*

Budapest, február 24.

A múlt vasárnapi mérkőzések első szenzáczióját e két klub mérkőzése hozta meg. A sportkörök s mi magunk is, a műegyetemiek fölényes győzelmét vártuk s most alapos csalódással kell regisztrálnunk a Ferenczvárosiak igazán szép győzelmét. Egy javarészt fiatal játékosokból álló egyéves csapattól a Műegyetemiekkel szemben ilyen eredmény valóban alig volt várható, ámbár a F. T. C. már többször jelét adta jó kvalitásának; í­gy már az őszszel feltüntést keltett, hogy ugyancsak a Műegyetemiekkel való mérkőzésükkor a második félidő 1:0 eredménynyel végződött a F. T. C. javára. A Műegyetemiek nehány játékosukat, mint Lauber, Reiner, gyengébbekkel helyettesí­tették. A Ferenczvárosiak az egyik back és a kapus helyére kisérletkép új alakokat állí­tottak s mindkettő bevált, kiváltkép a kapus, ki biztosan és szerencsésen védte kapuját.

A játék a Ferenczvárosiak rohamos támadásával kezdődik s két í­zben is már-már benne van a labda a Műegyetemiek kapujában, mikor a biró off side czí­mén lefütyüli a játékot. A Ferenczvárosiak ezen elkeseredve, a közönség hangos buzdí­tgatásai közt még nagyobb tűzzel támadnak s csakhamar a Malaky M. által szépen beczenterezett labdát Kovács védhetlenül lövi be. Nemsokára Pokorny és Kovács révén a labda újra a Műegyetemiek kapujába kerül. Az első félidő, mely több goalt nem hozott, 2:0 aránynyal a F. T. C. javára végződik.

A második félidőben megváltozik a Műegyetemiek játékmodora s különösen, mikor Kovács megcsinálja a harmadik goalt is a Ferenczvárosiak javára, a forszirozott erős játék nem egyszer szenvedélyes hangulatot szült s közben a Ferenczvárosiak egyik fedezete kénytelen kapott rúgás következtében kiállani. A Műegyetemiek végül Gillyt küldik a csatársorba s az ő révén sikerül is egy goalt elérniök, í­gy a mérkőzés, mely előzetes megállapodás szerint trainingjellegü volt, 3:1 eredménynyel a Ferenczvárosiak győzelmével végződik.

Biró Schubert Ernő (M. U. E.) volt

*

A Ferenczvárosi T. C. a vidéken. A F. T. C. márczius 24. és 25-én Sopronba és Pozsonyba megy, hogy az ottani footballcsapatokkal mérkőzzék.

(Sport-Világ)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ