Pataky Mihály

10 hozzászólás a(z) Pataky Mihály bejegyzéshez

 • “Az Üllői úti pályához ezer szállal kötődtem, itt voltam fiatal, igazgatói engedéllyel játszó kisdiák, itt voltam ünnepelt középcsatár, majd csapatkapitány, itt voltam minden itt játszódott le szinte az életem”.

  A “fiatal, igazgatòi engedéllyel jí tszò kisdií k”.

  Valòjí ban a taní rok nem szivesen lí thattí k a hôskorban, ha az sulibòl hií nyoztak, a labdarùgí s ûzése miatt, a dií kok.

  íldozatokat kellett az ôskorban ví llalnia egy fiatal dií knak. …

  Ez manapsí g nehez elképzelhetô.

  Aztí n a labdarùgí s meg olyan népszerûvé ví lt, hogy mí r talí n a taní rok is küldték a gyerekeket.

 • Szeretném hozzáfűzni, hogy Hóman Bálint vallás és közoktatásügyi miniszter Pataki Mihály családnevét a sportban szerzett nagy érdemei elismeréséül Pataky-ra változtatta.

  • Köszönöm, Herr Prof., ez nóvum számomra … de akár Pataki, akár Pataky, ő mindig “PITYKE” marad! (És nem “Pityke őrmester”, mert Ő a maga korában TÁBORNOK lehetett!) A “HŐSKOR” egyik legnagyobb sztárja, aki megérdemli, hogy amí­g FRADISTA él a Földön -- ,már pedig ez még el fog tartani pármilliárd évig 😀 -, mindig emlékezzenek rá … RIP, Pityke bácsi … Egyik nagy legendánk a sok-sok száz közül …

   • Régi nagy legendáink úgy vallanak a Fradiról, hogy annak körülí­rására csak a hazaszeretet szót tudom használni. Hát ugyan mégis miért érezzük most magunkat olyan idegennek attól, amit ma hí­vnak Fradinak? 🙁

  • Pályafutásának kezdetén is Patakynak í­rják, valamiért később lett belőle Pataki.

 • Mekkora játékos lehetett ő is és micsoda alázata lehetett a foci iránt! Első világháború alatt hadifogságban volt, 3 év maradt ki pályafutásából és utána még egy évtizedig játszott az élvonalban. Játékáért csak egy ezüst sétapálcát kapott! Sok magyar játékos tanulhatna tőle alázatot, főleg azok, akik külföldön ücsörögnek a kispadon jó pénzért.

 • Tényleg gyönyörű, ahogy egykori nagy klasszisunk a hazaszeretetről és a klubhűségről szólt. Nyugodjon békében, kedves “Pityke”! Első klasszis centerünk, utána jött Turay, Sárosi dr., Deák, Albert…

 • Lúdbőröztető, ahogy megint szembejön velünk a történelem, a Fradié, mely a cseppben maga a tenger.

 • Szurkolóként hasonlóan vélekedek az örök fradizmusról.Szeretném ha a mai fiatalok ugyan ezt éreznék .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

VIII. Novák Dezső utánpótlás emléktorna 2024.01.20.
12.10.18:00 M4 Sport
OLDALAK
EKL: 12.14.18:45 FTC-Fiorentina TV: M4Sport
12.17.16:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ