1997.VIII.6. Magyarország – Málta 3-0

Az 1971-es nyitó találkozót követően szerda este Siófokon immár hatodik alkalommal mérkőzött egymással a magyar és a máltai labdarúgó-válogatott. Ebben az évben másodszor mérte össze erejét a két gárda, márciusban Máltán a Csank-legénység 4-1-re győzött.

Barátságos válogatott mérkőzésen:

Magyarország – Málta 3-0 (0-0)
Siófok, 8000 néző, V: Jacek Granat (lengyel)

Magyarország: Babos G. (Végh Z. 77.) – Dragóner – Mracskó, Keresztúri – Dombi (Nyilas 69.), Urbán, Sándor T. (Illés 46.), Halmai (Lipcsei 46.), Nagy N. (Sebők V. 57.) – Kovács Z. (Farkasházy 79.), Orosz (Torma 45.)

Málta: Muscat – Chetcuti – Debono, Vella (Grima 87.) – Suda, Giglio (L. Galea 83.), Brincat (Farruggia 65.), Camilleri, Agius (M. Galea 86.), Carabott – Sultana (Mallia 73.)

Gól: Kovács Z. (47.), Sebők V. (57.), Lipcsei (90.)
Jók: Keresztúri, Urbán, Illés, Lipcsei, Kovács Z. illetve Chetcuti, Agius, Brincat

Lendületesen kezdtek a csapatok. A magyarok ragadták magukhoz a kezdeményezést, de a máltaiak nem tűntek megilletődöttnek. Egy-két kemény belemenés borzolta a kedélyeket, amelyből sajnos a magyarok is kivették a részüket. Alaposan megszervezte védelmét a vendégcsapat, a hazaiaknak nem sikerült lehetőséghez jutni. A 21. percben a debreceni szárny “villant”, Sándor T. meredek labdájával Dombi futott el, de hosszan szöktette magát és bár védőjével ütközve elesett, a lengyel bí­ró kirúgást í­télt. A 31. percben Urbán 30 méteres szabadrúgása a felső lécet találta el. Lelkesen, nagy akarással játszottak a magyarok, de a máltaiak kapujára kevés veszélyt jelentettek. A 37. percben Keresztúri 60 méteres keresztlabdájával Orosz lódult meg, de 12 méteres lövését Muscat kiütötte, majd a 40. percben Dragóner fejesét hárí­totta a gólvonalon Carabott. A félidő legnagyobb gólhelyzete a máltaiak előtt adódott, de Sultana a 45. percben közelről mellé lőtt.

A második játékrészt góllal kezdte az átalakí­tott magyar válogatott. Illés passzolt Lipcsei elé, aki 20 méterről hatalmas lövést eresztett meg, a labdát kiütötte a máltai kapus, Kovács Z. pedig közelről a hálóba gurí­tott (1-0). Az 52. percben Kovács Z. ismételhetett volna, de tí­z méterről a remekül kivetődő Muscatot találta el. Pontosan, okosan játszottak a magyarok, valamennyi játékos sokat mutatta magát, s folyamatos nyomás alatt tartották a máltaiak kapuját. Az 57. percben érdekes jelenet játszódott le a pályán. Szabadrúgáshoz jutottak a magyarok, miközben Sebők lépett pályára Nagy Norbert helyére. Az újpesti védő egyből a máltai kapu elé rohant, a jobbról beí­velt labdát öt méterről a hálóba fejelte (2-0). A félidő közepén lazí­tott szorí­tásából a piros-fehér-zöld együttes. A máltaiak is ügyeskedtek, egyik alkalommal Babosnak kellett kitenyerelnie Sultana emelését. A 74. percben Illés egy ügyes mozdulat után a felső lécre í­velt, majd a 82. percben szintén ő nem sokkal lőtt a kapu fölé. A 90. percben Lipcsei cselezgetett a 16-os bal oldali sarkánál, majd a hosszú felső sarokba bombázott (3-0).

A magyar válogatott lelkes, s a második félidőben időnként jó játékkal biztosan győzte le az ügyes együttes benyomását keltő, de gyengébb ellenfelét. Sikerült tehát a Csank-legénységnek az augusztus 20-i Svájc elleni vb-selejtező főpróbája.

Mérkőzés utáni szövetségi kapitányi nyilatkozatok:

Csank János: – Az első félidőben jól kezdtünk, de játékosaimat meglepte a technikásan játszó máltai együttes, s í­gy a lelkesedésünk kapkodásba csapott át. A második félidő jól kezdődött számunkra, a góltól megnyugodott a csapat. Ez a jó hangulatú mérkőzés úgy érzem segí­tette felkészülésünket a Svájc elleni vb-selejtezőre. Az első félidőben Keresztúri, Urbán és Mracskó tetszett, mí­g a második játékrészben a csereként pályára lépők közül Illés és Lipcsei nyújtott jobbat az átlagosnál.

Joseph Ilic: – Nem vagyok elégedett csapatommal, nem azt játszották a fiúk, amit megbeszéltünk, amit én akartam. Igaz, még csak egy hónapja dolgozunk együtt, generációváltás előtt állunk, készülünk az Eb-selejtezőre. A magyarok a második félidőben a régi nagy csapatukra emlékeztetően játszottak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ