2016.III.26. Magyarország – Horvátország: 1-1

NS-20160327-01-20160326Mandzukic villant, aztán Dzsudzsák – nem is akárhogy!

Hátrányba kerültünk, de felálltunk – remek játékkal a második félidőben.
Egy egyes döntetlent játszott Horvátország ellen első 2016-os mérkőzésén a magyar labdarúgó-válogatott. Mario Mandzukic góljával előnybe került ellenfelünk, de Dzsudzsák Balázs gyönyörű szabadrúgásgóllal egyenlí­tett.

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

MAGYARORSZÁG – HORVÁTORSZÁG 1-1 (0-1)
Budapest, Groupama Aréna, 20.300 néző, vezette: Radek Prihoda (Kotik, Nadvornik – csehek)

MAGYARORSZÁG: Dibusz (Bogdán 46.) – Fiola, Guzmics, Lang, Korhut – Nagy Á. (Elek 46.), Gera Z. – Németh K. (Nikolics 46.), Kleinheisler (Böde 80.), Dzsudzsák (Stieber 81.) – Priskin (Szalai 46.)
kispad: Gulácsi, Király, Bese, Gyurcsó, Juhász
Szövetségi kapitány: Bernd Storck

HORVÁTORSZÁG: L. Kalinic – Corluka, Vida, Schildenfeld, Vrsaljko – Modric, Antolic, Kovacic (Srna 75.) – Brozovic, Mandzukic, Perisic
kispad: Subasic, Vargic, Lovren, Halilovic
Szövetségi kapitány: Ante Cacic

Gól: Dzsudzsák (79.) illetve Mandzukic (29.)
Sárga lap: Gera Z. (77.), Szalai (81.), Korhut (89.) illetve Corluka (45+2.), Vida (50.), Perisic (63.)

20160326-horvatorszag

KORHUT KEZD, ELEK NEM – MEGLEPETÉS NÉLKÜL

A válogatottak kezdőcsapatát általában egy ország tippelgeti a találkozók előtt, de amióta Bernd Storck a szövetségi kapitány, különösen is érdekes, hogyan állunk fel a meccseken. A német szakember szereti meglepetésekkel sokkolni az ellenfelet – és olykor a szurkolót.

Most azonban nem tette meg. Azt már lehetett tudni, hogy Király Gábor ezúttal pihenőt kap, Dibusz Dénes kezdett. A védelemben kényszerűségből (sérülés miatt) kimaradt Kádár Tamás, őt az ősszel elfelejtett Korhut Mihály pótolta. A középpályán Nagy Ádám továbbra is élvezi a kapitány bizalmát, í­gy viszont igazi ütköző játékos nélkül álltunk fel (legalábbis az első félidőben), centerposzton pedig ezúttal is Priskin Tamás neve szerepelt az összeállí­tásban.

KIEGYENLíTETT JÁTÉK, PERISIC-KÖTÉNY, MAJD -GÓLPASSZ

Az első szűk fél óra alatt (is) egyenrangú ellenfelei voltunk a horvátoknak, sőt az első helyzetet a mieink alakí­tották ki, Dzsudzsák Balázs jobb oldali beadása után Németh Krisztián nem sokkal maradt le a hosszú oldal felé érkező labdáról.

Pénteken a horvát újságí­ró kollégák kérdésünkre elmondták, véleményük szerint Ivan Perisicvan a legjobb formában a játékosaik közül. Mi tagadás, az Inter támadójának ezen a napon is volt kedve futballozni, Fiola Attilának és Dzsudzsáknak is kiosztott egy-egy kötényt.

Aztán pedig egy varázslatos gólpasszt. Az is kellett hozzá, hogy Luka Modric előtte nagyszerűen vegye észre, hogy a bal oldalon üresen van, Fiola ugyanis beljebb húzódott, Dzsudzsák nem ért vissza, Perisic í­gy középre adhatott, ahol érkezett Mario Mandzukic, aki Lang Ádámot és Korhutot is megelőzve a kapuba lőtt (0–1).

Gyakorlatilag egyetlen ziccerét váltotta gólra ellenfelünk, mert nagy helyzete a szünetig már csak a mieinknek volt. A 36. percben Dzsudzsák lövése kerülte el kevéssel a kaput, de még ennél is nagyobb gólszerzési lehetősége volt Kleinheisler Lászlónak, aki a Bursaspor szélsőjétől kapott szép passzt, majd 24 méterről lőtt, Lovre Kalinicnek pedig bravúrt kellett bemutatnia.

Kellemetlen mellékzöngéje volt az első félidőnek, hogy két kis szögletünket is megállí­tották les miatt, még mielőtt veszély lehetett volna belőle.

NÉGY CSERE, KLEINHEISLER-LÖKET

A szünetben négyet változtatott Storck, Bogdán Ádám, Szalai Ádám, Elek Ákos és Nikolics Nemanja is lehetőséget kapott – utóbbi szokatlan poszton, a szélen játszott.

A tapsvihar a második játékrész elején azonban Kleinheislernek szólt. Támadónk immár nem klub nélküli labdarúgóként lépett pályára válogatott mezben, hanem mint a német Bundesligában szereplő Werder Bremen futballistája. Az erőnléte miatt tehát kevésbé kellett aggódnunk, csúszott-mászott, és ami még fontosabb, bátran lőtt távolról. Rögtön a szünet után nagy bombát eresztett el, Kalinic megint nagyot védett.

BÖDE JÖTT, DE ELŐTTE: DZSUDZSÁÁÁÁÁK!

20160326-horvatorszag-villanyujsagA második félidő közepétől követelte a közönség a pályára Böde Dánielt. A Fradi csatára be is állt a véghajrára, de előtte még változott az eredmény. De még hogy!

A 77. percben Darijo Srna a tizenhatosunk vonaláról végezhetett el szabadrúgást, ám csaknem egy méterrel mellé lőtte a labdát. Két perccel később jött Dzsudzsák, és megmutatta, hogyan kell ezt csinálni!

Dzsudzsákot ugyanis fellökték a tizenhatos előterében. A sértett maga állt a labda mögé, és középről, 23 méterről a bal felső sarokba tekert (1–1)Gyönyörű gól a csapatkapitányunktól!

Nagy helyzet ezután már nem volt, Nikolics bal oldali beadása veszélytelen volt, Bogdán bemutatott egy bravúrt, az eredmény nem változott. Büszkék lehetünk a döntetlenre, jól játszott a magyar válogatott a második játékrészben, megérdemelten kapott tapsot a szurkolóktól.

További képek: Farkas Zsoltmlsz.hu, nso.hu, Sas Gábor

Nyilatkozatok:

„Kicsit másképp képzeltem el a meccset. Több labdabirtoklást, több helyzetet képzeltem el. Harminc perc elteltével azonban fokozatosan javult a játékunk. Nem volt egyszerű újra felvenni a ritmust, de a második félidőben már sikerült úgy játszanunk, ahogy az Telkiben az edzéseken is látszott. Azt kértem, hogy ne féljünk, bátran játsszunk. A második félidő az egyik legjobb volt, amit mostanában láttam. A döntetlen mindenképp megérdemelt volt” – fogalmazott Bernd Storck szövetségi kapitány.

„A jövőre nézve pozití­vnak látom a lehetőségeinket. A második félidő mindenképpen biztató. Azért választottam ilyen erős ellenfelet, hogy lássuk, miben kell előrelépnünk. Erre ez a találkozó tökéletes volt” – tette hozzá Storck.

A szakember újságí­rói felvetésre – hogy Szalai Ádámot leszámí­tva nagyon erős a támadósorunk – megvédte a Hannover csatárát.

„Ádámról fontos elmondani, hogy mindent megtesz a csapatért. Vele együtt jött el a fordulat. Ő is a csapat része. Mi egy csapat vagyunk, ennek ő is a része. A második félidő közös érdem” – mondta Storck, aki azt is hozzátette, támadásban több elképzelt formációnk is létezik, mindenkinek megvan a maga szerepe.

Kérdésre válaszolva a kapusnak hátrajátszott sok labda kapcsán még elmondta, ez tudatos volt, a biztonságot szolgálta.

Ante Cacic, a horvát válogatott szövetségi kapitánya is elismerően beszélt a magyar csapatról.

„Az első félidőben támadóbb jellegűbb futballt valósí­tottunk meg. A második félidőben viszont a magyar válogatott játszott támadóbban, a hazaiak birtokolták többet a labdát. Ennek és Dzsudzsák Balázs góljának köszönhetően Magyarország bebizonyí­totta, méltó ellenfél, méltán lesz ott az Európa-bajnokságon” – nyilatkozta Cacic.

A szakember a Nemzeti Sport Online kérdésére kiemelte, ebből a meccsből az Európa-bajnokságra nézve messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni, hiszen mindkét csapat a felkészülés elején tart, ez még a kí­sérletezés fázisa, sok idő van még az Eb-ig.

„Megbeszéltük, hogy fel kell pörgetnünk a labdafelhozatalt, az első félidőben ott voltunk egy picit lassúak, és ezért alakult ki horvát fölény. Aztán a második félidőben nagyon jókat cseréltünk, az újak jól szálltak be, és nyomás alá tudtuk helyezni az ellenfelet. Folyamatosan megszereztük a labdát idejében, közel voltunk hozzájuk, aztán góllá érett a fölény. A második félidőben nagyon jól játszott a csapat, köszönjük szépen ezt a fantasztikus hangulatot! Kiváló csapat ellen álltunk helyt, az egy egy nem ér fel győzelemmel, de nekünk minden meccs komoly felmérő – azt hiszem, ennél lesznek gyengébb ellenfelek az Eb-csoportunkban. Megérdemeltük a döntetlent, de nagyon messze van az Eb, ebből még nem szabad következtetéseket levonni. Arra kell törekednünk, hogy ez a tudatos játék, ez az akarat és ez az alázat megmaradjon” – summázott Dzsudzsák Balázs a vegyes zónában, majd a szabadrúgásgóljáról is beszélt.

„Nagyon örülök, hogy hasonlót sikerült rúgnom, mint a románoknak, csak a másik oldalra! Fontos gól volt, tudjuk, hogy hol a helye, de lélektanilag ez jól jött. Lépésről lépésre haladunk, helyén kell kezelni ezt a döntetlent – levonni a tanulságokat abból, hogy mi volt rossz az első félidőben, illetve abból, hogy mi volt az a váltás a másodikban, amitől a csapat ennyire meg tudott újulni” – folytatta Dzsudzsák, aki kérte, a beállása után füttyel fogadott Szalai Ádámot is segí­tsék, hiszen a center „mindenét kitette a pályán, szí­vét-lelkét beleadta”.

A szélső végezetül sérüléséről is beszélt.

„Már az első félidőben megsérültem egy becsúszásnál, de nem szeretném a hőst játszani – tudtam vele futballozni, í­gy rúgtam a gólt is. Két-három nap pihenő, és rendben lesz, csak egy felszí­ni sérülés.”

(A Nemzeti Sport, az nso.hu és az UEFA hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2016.III.26. Magyarország – Horvátország: 1-1 bejegyzéshez

 • 90`
  EZZEL VÉGET IS ÉRT A MÉRKŐZÉS!
  90`
  Guzmics finoman kibillenti egyensúlyából a kapura lövő Kovacicot, oda a helyzet.
  90`
  Bogdán elkapja vetődve a bal alsó előtt Modric ballábas, 20 méteres lövését.

  „Álljatok föl, álljatok föl!” – zengi a Groupama. A közönség elégedett.

  A gólunk óta sokkal többet járatjuk a labdát, és bátrabban támadunk. Kár, hogy erre majdnem nyolcvan percet kellett várnunk.

  Két perc a ráadás.
  89`
  Korhut Mihály odacsúszik Mandzukicnak, jogos a sárga.
  88`
  Megúsztuk, Szalai rátart Vida jobb lábára, ápolás. Sárga nincs.
  87`
  ELEK! Löhetne a szöglet után ballal 12-ről, de elnyomja Antolic.
  87`
  Szalai Stieber elé emel a jobbon, de szöglet. Jól áll nekünk a négycsatáros játék.
  86`
  Nikolics elmegy a balon, ám beadása igen pontatlan, Kalinic kilép Böde elé.
  85`
  Stieber újabb jobb oldali kornerét Vida fejeli ki.
  83`
  Stieber jobb oldali sarokrúgása éppen csak magas középen Langnak!

  Nincs több cserelehetőségünk mára.
  82`
  Csak megtörténik a csere: Stieber Zoltán be, Dzsudzsák le.
  81`
  Szalai Ádám igen harcos ma, kap is egy sárgát. Brozovic volt az áldozat.
  80`
  Érdekesség, hogy a gól előtt Dzsudzsák lement volna, Stieber ott állt a vonal mellett. De nem a szélső, hanem Böde Dániel a pályán közben, Kleinheisler ment le.

  Storck ezt nagyon megérezte…
  79`
  OTT A GÓL, EGYENLŐ! A sértett, Dzsudzsák Balázs odaáll, és ballal a bal felsőbe emel, 23 méterről. 1–1!
  78`
  Ezt is, Vrsaljko ellöki a 16-os előtt a magát elpasszoló Dzsudzsákot, szabadrúgás.
  77`
  Gera Zoltán kap sárgát, odarúgott Mandzukicnak.
  77`
  KÖSZÖNJÜK! Srna jobbal 16-ról nem sokkal teker a bal felső fölé. Bogdán csak nézett, ez nem érhette volna el.

  Böde Dániel és Stieber Zoltán áll be nemsokára.
  76`
  Guzmics letolja Mandzukicot. A földre. Szabadrúgás.
  76`
  Erősödik a horvát védelem, a középpályás Kovacicot a jobhátvéd Darijo Srna váltja.
  72`
  Lang és Korhut higgadtan passzolgat, Nikolics a balon pedig kiharcol egy bedobást, majd Gera keresztpassza hosszú lesz Fiolának.
  71`
  Ddzsudzsák ad be jobbról, az ötösön elesik Nikolics Vraljko mellett, aki lökött, de ilyenért nem adnak 11-est ezen a szinten.
  69`
  Kleinheisler bal oldali beadása is csemege Kalinic kapusnak.

  Gyurcsó és Juhász is elkezdett mozogni. A szurkolók közben Böde Dani nevét skandálják. Retteghetnek a horvátok, át lesznek dobva. Váll fölött.

  Még lesz egy gól, a két csapat mérkőzéseinek gólátlaga kettő.
  63`
  A magyar attak végén Nikolics lő a kapu fölé a 16-os elől.
  63`
  Kap egy sárgát.
  62`
  Perisic nem találja el az ötös bal sarka előtt Vida csúsztatását, Fiola meg takarí­t. Ivan Perisic lök, rúg, majd hevesen reklamál, nem is hiába!
  60`
  Corluka lekaratézza Szalait, Ddzsudzsák-szabadrúgás jöhet 32-ről. Sorfal.
  58`
  Schildenfeld kifejeli Nikolics beadását, majd Kleinheisler lövését blokkolja Perisic, Kalinicé a lepattanó. Horvát kontra indul, de Brozovicot szereli Fiola, fontos közbelépés volt ez!
  58`
  Ejnye, Vrsaljko ment a 16-oson az utolsó pillantban Kleinheisler elől, Elek ismét a 16-os előtt, de nagyon rosszul passzol.

  Böde, Bese és Stieber melegí­t szorgosan.
  57`
  Eredménytelen beadásokkal operálunk, de visszaszorultak teljesen a horvátok.
  54`
  Nikolics és Kleinheisler kiharcol egy lövőhelyzetet Eleknek, aki rosszul tolja meg a labdát a 16-os előtt…

  Kigyulladt egy görögtűz a horvát szektorban. Az UEFÁ-nál dörzsölhetik a markukat…
  53`
  Korhut most javí­t, szereli Brozovicot.
  53`
  Mandzukic jobb oldali beadását szép mozdulattal stoppolja le Gera, Korhut kontrázik, de hamar szerelik.
  50`
  Dzsudzsák szabadrúgását meg kifejeli az ötös és Szalai előtt Kovacic.
  49`
  Domagoj Vidáé a második sárga, a felfutó Fiolát rúgta meg.

  Videón a jelenet itt!
  47`
  És milyen remekül! Szalai passzát Kleinheisler kapura teszi a 16-os előteréből, de Kalinic ment a léc alatt.

  A felállás maradt a 4–2–3–1, Dzsudzsák a jobbon, Nikolics a balon. Storck posztra cserélt.
  46`
  FOLYTATJUK!
  45`
  Bogdán Ádám váltja Dibuszt, Szalai Ádám és Nikolics Nemanja Némethet és Priskint, Elek Ákos pedig Nagyot. Nekünk hatot lehet cserélni, a horvátoknak gyakorlatilag bármennyit.

  Elek Ákos – Szalaihoz és Nikolicshoz hasonlóan – levette a melegí­tőnadrágját. Lehet, ő is beáll?

  Ne feledjék, elérhető folyamatosan frissülő élő hí­rfolyamunk, képekkel, érdekességekkel, statisztikákkal.

  Bogdán Gulácsival melegí­t, a többi kispados közül Szalai és Nikolics mozog, a többiek „csak” labdáznak.

  Képgaléria EMITT!

  Gólvideó ITT!

  Az nem túl meglepő, hogy a horvátok megszerezték a vezetést, mivel a mieink 1994 óta egyszer sem játszottak előnyben a szomszéd elleni válogatott meccseken…

  1940 óta nem győztük le a horvátokat, az örökmérleg 1–5–4.

  A hivatalos nézőszám: 20.300.

  Közben megérkezett Dzsudzsák mérkőzés előtti beszédének videója is szerkesztőségünkbe.

  20 300 a hivatalos nézőszám.
  45`
  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!
  45`
  Mandzukic kifejeli Dzsudzsák ballábas szabadrúgását, majd Vedran Corluka kap nem sokra rá sárgát. Odalépett Némethnek.
  45`
  Corluka besegí­t, mert amikor elakad a magyar támadás, ellöki Némethet a balon, majd majdnem megeszi a játékvezetőt.
  44`
  Mandzukic már jobban van, parádésan passzol hátra Antolichoz.

  Másodjára szúrtunk el egy kisszögletet, mert nem figyeltünk a lesre. Pedig a terv nem rossz, csak a labdát lekészí­tő játékosnak nem szabad az alapvonal felé visszagurí­tania a labdát, csak meg kellene állí­tania.

  Az akciónk éppen Kleinheisler labdaszerzésével indult.
  42`
  Majdnem! Dzsu sarokkal passzol, Kleinheisler jobbal pedig a bal alsóba lőne 24-ről, középről, ha nem érne oda vetődve Kalinic.
  41`
  Perisic jobbal a 16-osról nem sokkal lő a léc fölé, Dibusz a helyén állt egyébként.

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  Robert Jarni: Meglepetés lenne, ha nem Horvátország nyerne.
  38`
  Kovacic már az ötös előtt jár, Fiola azonban beéri.
  36`
  Majdnem ellencsapás: Nagy passzát Dzsudzsák ballal 23-ról a bal alsó mellé húzza.

  Bogdán Ádám melegí­t. Legutóbb 2014 márciusában a finnek ellen (1–2) játszott a válogatottban. Akkor még Pintér Attila volt a kapitány, Storcknál először kaphat lehetőséget a Liverpool kapuvédője.
  33`
  Mandzukic leül a földre, csere lesz? Akkor Halilovic jön. A nagy Mandzio 65. válogatott meccsén 21. gólját szerezte, 8 assziszt mellett. Ma ötvenedszer kezdett egyébként.
  33`
  Guzmics kifejeli középen Modric szabadrúgását.
  33`
  Korhut menteni nem tud a balon, de felrúgja jobb hí­ján Vrsaljkót.

  A szurkolókon ma sem múlik, a kapott gól után heves drukkolásba fog a magyar tábor, zúg a Hajrá, magyarok.

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  Dzsudzsák pedig figyelhetett volna jobban Perisicre.

  Dibusz a beadást nem érhette el, de visszavetődve majdnem belekapott a labdába.
  29`
  AJJAJ, VEZETNEK A HORVÁTOK! Perisic Modric passzával ellép a balon, beadása után az ötös jobbsarkáról Mario Mandzukic jobbal félmagasan a kapu közepébe lő. Fiola nagyot hibázott, elesett, Korhut meg hátulról nézte békésen az éket: 0–1!
  28`
  Guzmics most nem figyel, Antolic 25 méteres, jobblábas lövését vetődve fogja azonban a jobb alsó előtt Dibusz.
  27`
  Priskin lő 23-ról, kissé balról Németh előkészí­tése után, de elvéti jócskán a túlsó felsőt.
  25`
  Guzmics ma is kemény, úgy veszi el a labdát a jobbon Perisictől, hogy az inkább kibukfencezik az alapvonalon túlra.
  24`
  Gera előkészí­t két realos, Modric és Kovacic között Kleinheislernek, aki jobbal 24-ről jócskán elvéti a jobb alsót.
  20`
  Brozovic teker jobbal 22-ről, kissé jobbról a túlsó felső fölé, Dibusz biztosí­tott.
  19`
  Vrsaljko odafejel az őt lökő Németh felé, aki nem hagyja magát, kissé visszafejel.
  18`
  Lang becsúszva kivágja a kapu elől Brozovic beadását, a kornert Gera kifejeli, de az újabb jobb oldali beadást Schildenfeld az ötösről a jobb sarok mellé fejeli. És Corluka majdnem elérte ott a labdát…
  17`
  Brozovic visszahúzódik, Korhut meg középre, és ismét ott ment Vida keresztpassza után Mandzukic elől.
  15`
  Antolic fejbe csapja Kleinheisler, aki elterül. Szóval a küzdő jelleg dominál.
  15`
  Fiola ellépne a jobbon Gera passzával, de Vidáról ő is lepattan, mint a CIA tűzfaláról a kezdő hacker.

  Elek Ákos melegí­t.
  14`
  Kemények a kroátok, Kovacicról lepattant az előbb Priskin és Kleinheisler is.
  14`
  Priskin belerúg Antolicba, és ebbe belesérül, Fiola ellenben úgy megrúgja Perisicet, hogy semmi baja nincs. A magyar fiúnak.
  13`
  Vrsaljko most támad, beadását a rövid sarok elől a Langgal harcoló Perisic középre fejeli, de Dibusz résen.

  Perisic bő tí­z perc alatt két emberünket bőrözte fel, előbb Fiolát, majd Dzsudzsákot.
  11`
  Szép! Dzsu jobb oldali beadása jó lenne a túlsó sarok előtt Némethnek, de visszaér Vrsaljko, és ment, balettes mozdulattal. A szögletet ismét elrontjuk.
  10`
  Perisic bal oldali beadását kivágja középen Korhut.

  Közel 2000 horvát drukker kí­sérte el övéiket.
  8`
  Nagy ment tanári módon a 16-os előtt Mandzukic elől, higgadtan passzol haza Dibusznak, sokszoros csapattársának.

  Dzsudzsák az ápolás alatt Schildenfelddel csevegett jókedvűen. A horvát védő Dzsudzsák csapattársa volt a Dinamo Moszkvában.

  Mondjuk védőcseréjük pont van, egy ép (Lovric) és egy félig ép (Srna).
  5`
  Már csak ez hiányzott a horvátoknak. Vida lábára odalép Dzsudzsák, a bekk elterül. Ápolás.

  Szép is lett volna egy 11-essel kezdeni!
  2`
  Németh letámadja a 16-oson Vrsaljkót, aki elesik és kezez, de csak szöglet. Dzsudzsák beadás előtt cselez a variáció után, de kicselezi Vrsaljkót, és magát is, az alapvonalon túlra.
  1`
  Gera lő a 16-os elől, de blokkolja Antolic.
  1`
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  Köszönjük, nélkületek nem sikerült volna! A kezdés előtt a mieink egy molinót vittek ki a pályára, amellyel a drukkereknek üzentek. Dzsudzsák Balázs pedig szólásra emelkedik. A hangulat is emelkedik.

  A mieink piros mezben és fehér nadrágban, a horvátok tisza kékben.

  Felkészülési mérkőzés, március 26., 18.00. Groupama Aréna, 20.300 néző. Játékvezető: Radek Prí­hoda (cseh).

  A magyar kispadon: Gulácsi (k.), Király (k.), Bogdán (k.), Pintér Á., Bese, Juhász R., Stieber Z., Gyurcsó, Elek, Nikolics N., Szalai és Böde.

  A vendégekén: Vargic (k.), Subasic (k.), Srna, Lovren, Halilovic.

  Érkeznek a csapatok, a hangulat remek, telt ház.

  Tőlünk Lovrencsics Gergő is maródi még, a horvátok nagy sérültje Ivan Rakitic, a Barca ásza, de Nikola Kalinic, Milan Badelj és Mark Pjaca is kidőlt.

  „A formációk kipróbálása nem kí­sérletezés, már az Európa-bajnokságra gondolunk, és ez a meccs is kiváló alkalom lesz a felkészülésre. Várhatóan három cserét használunk majd ki, szeretnék lehetőséget adni a fiataloknak, nagy potenciál van ezekben a srácokban, nem félek a horvát labdarúgás jövőjétől.”

  „Én is szeretnék gratulálni a kijutáshoz – í­gy Ante Cacic horvát szövetségi kapitány. – Magyarországon rengeteg támogatást kap a futball, épülnek a stadionok, ezt megirigyelhetjük mi is. A norvégok ellen láthattuk, hogy összeszedett csapat ellenfelünk, remek játékosokkal, mint Király, Juhász, Gera, Dzsudzsák vagy Szalai. Telt ház előtt játszunk majd, kemény mérkőzésre számí­tok. A horvát válogatott mindig győzelemért lép pályára, holnap is í­gy lesz.”

  Várhatóan 1–4–2–3–1-es felállással kezdünk. Dzsudzsák a jobbon, Németh a balon rohamoz.

  „Szeretnénk a szurkolóinkat megörvendeztetni az elmúlt időszak támogatásáért. Š°ztek-hajtottak minket, és részben nekik köszönhető, hogy kijutottunk az Eb-re” – tette hozzá a német mester.

  „Nagyon várjuk a pénteki, telt házas mérkőzést ebben a nagyszerű stadionban. Nem szabad elfelejteni, hogy kiváló csapat ellen lépünk pályára, láttuk az Izrael elleni meccsét, ezt elemezve készültünk fel. Kádár Tamás és Pintér Ádám nem tud részt venni a mérkőzésen sérülés miatt” – í­gy szöveetségi kapitányunk, Bernd Storck, aki azt is elmondta, hogy a kapunkban ezúttal nem Király Gáborra számí­t, miután egy-egy félidőt ad Dibusz Dénesnek és Bogdán Ádámnak.

  Ugyanitt elérhető folyamatosan frissülő élő hí­rfolyamunk, képekkel, érdekességekkel, statisztikákkal.

  Húsz perccel a kezdés előtt nagyjából 17-18 ezren vagyunk a stadionban, de még folyamatosan jönnek be a szurkolók. A horvát szektor majdnem tele van.

  Magyar–horvát meccs: a felvezetés hí­rei, cikkei, képei, galériái ITT, egy helyen!

  A billentyűknél: R. B. és B. J.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG LABDARÚGÓ FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.24. 18:00 m4 Sport
MK: VSK Tököl-FTC 10.27.13:30 M4 Sport
10.30. 19:30 m4 Sport
EL-csoportkör 11.04. 21:00 M4 Sport
11.07. 15:20 m4 Sport
11.21.17:30 M4 Sport
EL-csoportkör 11.25. 18:45 M4 Sport
11.28.18:00 M4Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ