2017.VI.5. Magyarország – Oroszország: 0-3

NS-20170606-01-20170605

Négy magyar újonc és három orosz gól – sima vereséget szenvedtünk

A magyar tábor továbbra is kitart a nemzeti csapat mellett, amely sorozatban harmadszor kapott ki.
A magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 3–0-ra kikapott a Konföderációs Kupára készülő Oroszországtól a Groupama Arénában.

MAGYARORSZÁG — OROSZORSZÁG 0-3 (0-2)
Budapest, Groupama Aréna, ~12.000 néző.
vezette: Christian Dingert (Pickel, Henschel – németek)

MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Bese, Lang, Kádár (Viní­cius, a szünetben), Hangya (Kleisz, a szünetben) – Márkvárt, Nagy Á. – Dzsudzsák (Kleinheisler, 70.), Kalmár (Sallai, a szünetben), Stieber Z. (Gyurcsó, 75.) – Eppel (Balogh N., 70.)
kispad: Gróf, Megyeri, Kocsis, Szoboszlai, Tóth B.
Szövetségi kapitány: Bernd Storck

OROSZORSZÁG: Akinfejev – Vaszin, Kudrjasov, Dzsikija (Siskin, 80.), Zsirkov (Taraszov, 88.) – Szamedov (Szmolnyikov, 76.), Zobnyin (Jerohin, 34.), Glusakov, Golovin – Szmolov (Mirancsuk , 84.), Buharov (Poloz, 62.)
kispad: Gabulov, Kutyepov, Guilherme, Kanunnyikov, Kambolov
Szövetségi kapitány: Sztanyiszlav Csercseszov

Gól: Szmolov (20.), Eppel (40. – öngól), Poloz (89.)
Sárga lap: Márkvárt (66.), Kleinheisler (80.) illetve Vaszin (38.), Jerohin (48.)

20170605-oroszorszag

Az idei első hazai válogatott meccs előtt arról kérdeztük a Groupama Arénába kilátogató szurkolókat, hogy az Eb fényében hogyan értékelik a csapat eddigi, vb-selejtezős szereplését, és mi a véleményük a Bernd Storck által megkezdett fiatalí­tásról.

Nos, a megkérdezettek többsége arról beszélt, hogy álmodozni ugyan lehet, de a csoportunkban, Svájc és Portugália mellett a 3. hely a realitás, ahol jelenleg, öt forduló elteltével áll is a magyar válogatott. A drukkerek tehát a portugáliai vereség után is kitartanak a csapat mellett, és ez az oroszok elleni meccsen a lelátón is érződött. Ezúttal nem volt ugyan telt ház, viszont a B-közép ezúttal is a szokott lelkesedéssel visszhangozta a rigmusokat, nótákat, és a korábbi meccseken nem megszokott hatalmas zászlókkal is szí­nesí­tette a szurkolást.

Amikor pedig a meccs elején Dzsudzsák Balázs szabadrúgásból veszélyeztetett, vagy éppen Eppel Márton ollózni próbált, más szektorokban is talpra ugrottak a drukkerek.

Az persze nem tett jót a hangulatnak, hogy az oroszok Fjodor Szmolov révén a 20. percben megszerezték a vezetést (0–1). Bántó volt látni, hogy két magyart (Kádár Tamást és Márkvárt Dávidot) is becsapva, mennyire könnyedén szerzett gólt az FK Krasznodar csatára, az orosz élvonal aktuális gólkirálya.

A góllal ellentétben azt viszont jó volt látni, hogy nem estünk össze az oroszok találatától, próbáltuk irányí­tani a játékot, Hangya Szilveszter és Dzsudzsák Balázs révén egy-egy lövésig is eljutottunk, főképp utóbbi volt veszélyes, nem sokkal suhant el a bal alsó előtt.

Aztán viszont, amikor kicsit kezdtünk lendületbe jönni, megint kaptunk egy gólt, ráadásul kimondottan balszerencsés gólt, ugyanis Alekszandr Bukarov szöglet utáni fejese a válogatottban ezen a meccsen debütáló, NB I-es gólkirályról, Eppel Mártonról került a kapunkba. Öngól: 0–2!

Az eredmény miatt mindenképp csalódást keltő első félidő után pedig némileg átértékelődött a csapat fiatalí­tására vonatkozó kérdés is. A drukkerek többsége a meccs előtt ugyan támogatta törekvésében Storck szövetségi kapitányt, de volt, aki feltette a kérdést: vajon nem kockázatos-e egy orosz válogatott ellen több olyan játékost is csatasorba állí­tani, aki korábban még nem játszotta válogatottban, sőt egyáltalán nemzetközi meccsen sem szerepelt még a felnőttek között? Ebbe a kategóriába tartozik például – a nemzeti csapatban Eppelhez hasonlóan most debütáló – a 22 éves Márkvárt Dávid, aki a most befejeződő idényben az NB II-es Puskás Akadémiában edződött.

A második félidőre pedig, a szünetben beállt a szintén újonc, 18 éves Kleisz Márk is (rajta kí­vül Sallai Roland és Viní­cius Paulo is pályára lépett), aki 20 meccsen játszott eddig az NB I-ben, a Vasasban, majd később egy negyedik újonc, a keretbe utólag, múlt pénteken behí­vott palermói légiós, Balogh Norbert is beállt.

A fiatalok mentek becsülettel, a 66. percben például az ugyancsak palermói légiós, Sallai Rolandtól jegyezhettünk fel bátor lövést 17-ről (kár, hogy a kaput nem találta el), de sajnos esetleges volt a támadójátékunk, és ezen a már emlí­tett Balogh sem tudott változtatni, még ha egyszer el is piszkálta a labdát az orosz kapus mellett, amelyet az egyik védő vágott ki a gólvonal elől.

Itt jön megint egy kérdés, amit szintén az egyik drukker fogalmazott meg a meccs előtt: ha már a klubokkal történt megállapodás értelmében több rutinos játékos szerepeltetésétől eltekintett a kapitány, akkor a horvát élvonal gólkirálya, a tavasszal bombaformában futballozó, 27 éves, háromszoros válogatott Futács Márkó miért nem kapott lehetőséget (főképp miután sérülés miatt Szalai Ádám játékától is el kellett tekintenie a szövetségi kapitánynak)?

Persze, ezekre a kérdésekre nem biztos, hogy létezik jó válasz, mert vereség után könnyű okosnak, lenni, pláne egy 3–0-s vereség után, a hajrában ugyanis a harmadikat is meglőtték a vendégek a csereként beálló Dmitrij Poloz révén. így csak a tények konstatálása maradt: a magyar válogatott idei második mérkőzésén a második 3–0-s vereségét szenvedte el, sorozatban pedig már harmadszor kapott ki – jóllehet három erős csapattól, Svédországtól, Portugáliától és Oroszországtól –, és ezen a három meccsen nyolc gólt kapott, és egyet sem szerzett.

Folytatás pénteken Andorrában, vb-selejtezőn. Ami még biztos: a B-közép továbbra is kitart a csapat mellett, a lefújás után – akárcsak legutóbb Portugáliában – ismét elénekelték a csapatnak a Himnuszt.

További képek: mlsz.hu, Farkas ZsoltSas Gábor

Nyilatkozatok:

„Természetesen minden elvesztett mérkőzés fájdalmas, de a mai vereség különösen bosszantó. Leginkább figyelmetlenségekből és gyakorlatilag a semmiből kaptuk a gólokat, miközben próbáltunk támadni, uralni a játékot. Az, hogy a félidőre nulla kettő lett az állás, nagyon bosszantó volt. Ebből mindenképp tanulnunk kell” – fogalmazott a meccs utáni sajtótájékoztatón Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

„A fiatal játékosaink kipróbálhatták magukat, kis tapasztalatot szerezhettek. Ellenfelünk nagyon erős volt, a végén pedig túl nyitottá váltunk, és még egy gólt kaptunk.”

„Sok fiatal játékossal, köztük újoncokkal léptünk ma pályára, ebben pedig sajnos benne volt, hogy figyelmetlenségekből kapjuk a gólokat. Ezt a csapatot nem lehet összehasonlí­tani azzal, amelyik Portugália vagy Svájc ellen lépett pályára. Ez távlati együttes volt, ki akartuk próbálni a fiatalokat, illetve kompromisszumokat is kötöttünk: az európai kupákban induló magyar csapatok játékosai közül ezúttal nem mindenkit hí­vtam be, ezzel is visszaadva valamit az összetartások miatt elvett időből. Összességében í­gy is erős csapattal álltunk ki, de a figyelmetlenségekért megfizettük a tanulópénzt.”

„Emeljük ki a másodosztályból érkező Márkvárt Dávidot, aki nagyon jól szerepelt. Az oroszok a BL-ben és az El-ben edződnek, nem hibáztathatjuk a mieinket, hogy most nem sikerült ellenük.”

„Összességében nem volt könnyű meccs, elsősorban amiatt, hogy a játékosaimnak két hete volt az utolsó tétmeccsük. Az összetartás sem volt könnyű, két-két edzés után következett a találkozó, kis idő kellett ahhoz, hogy belejöjjünk a játékba” – fogalmazott Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz válogatott kapitánya.

„Az első gólnál nagyon jó egyéni teljesí­tményt láttunk, sokat gyakoroltuk, hogyan menjünk át védekezésből támadásba ilyen villámgyorsan.”

„Hogy hogyan játszott a magyar válogatott, vagy hogy szükség lett volna-e Nikolicsra, nem az én tisztem eldönteni. Ami Nikolicsot illeti, két kupát nyertünk együtt, fontos játékos volt számunkra, remek szezont töltöttünk együtt. Nagy örömmel láttam Dzsudzsák Balázst is, akivel a Dinamo Moszkva csapatában dolgoztam együtt. Véleményem szerint jól futballozott ma.”

Az első félidőben megsérülő, a pályát hordágyon elhagyó Roman Zobnyinról az orosz szövetségi kapitány elmondta, a játékos térde megduzzadt, és fáj, de csak a holnapi vizsgálat után derül ki, hogy számolhat-e vele a Konföderációs Kupán.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az MLSZ és az UEFA hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100001ejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+1.
  PERC
  Oroszország 3–0-ra legyőzte a mieinket, í­gy a magyar válogatott a pénteki Andorra elleni vb-selejtezőn szerezheti meg az első győzelmét a 2017-es esztendőben.
  90+1.
  PERC
  A tartalék játékvezető felmutatta a két percet, de a bí­ró inkább mégsem hosszabbí­tott, í­gy véget ért a mérkőzés.
  89.
  PERC
  GÓÓÓL!!! OTT A HARMADIK OROSZ GÓL IS! Egy bal oldali akció végén a csereként beálló Dmitrij Poloz kapta meg a labdát a tizenhatoson belül, majd 14-ről egy átvétel után a jobb alsóba lőtt. A labda a menteni igyekvő Besén kicsit megpattant, í­gy Gulácsinak egyáltalán nem volt esélye a védésre. (0–3)
  88.
  PERC
  Megtörtént az utolsó csere is: Jurij Zsirkovot Dmitrij Taraszov váltotta.
  86.
  PERC
  Gyurcsó lőtt a kapuba, de lesről tette mindezt.
  84.
  PERC
  Az első gólt szerző Szmolov hagyta el a pályát, helyét Alekszej Mirancsuk vette át.
  82.
  PERC
  Golovin 18-ról eleresztett, középre tartó lövését fogta biztosan Gulácsi.
  81.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  80.
  PERC
  Dzsikija el is hagyta a pályát, helyét Roman Siskin vette át.
  80.
  PERC
  Kleinheisler László sárgult be.
  79.
  PERC
  Dzsikija maradt a földön, ez nagyon nem tetszett a mieinknek. Az ápolás után ki is intett, ez pedig csak olaj volt a tűzre.
  78.
  PERC
  MAJDNEM! Kleinheisler ugratta ki Baloghot, akinek úgy tűnt, hosszú a labda, de egy nagy becsúszással elsodorta azt a kapuból kilépő Akinfejev elől, majd az üresen maradt kapu felé gurí­tott, a gólvonalról azonban kivágták a labdát.
  77.
  PERC
  Szmolnyikov rögtön próbálkozott is egy beadással, Gulácsi azonban könnyedén lekapta a labdát.
  76.
  PERC
  Orosz csere: Alekszandr Szamedov le, Igor Szmolnyikov be.
  76.
  PERC
  Kleinheisler szabadrúgása volt veszélytelen, majd Baloghot állí­tották meg lesen.
  75.
  PERC
  így van, utolsóként Stieber Zoltánt Gyurcsó Ádám váltotta.
  74.
  PERC
  Gyurcsó Ádám lesz Storck utolsó cseréje. Stieber jön le?
  74.
  PERC
  Storck egyet még változtathat, ha szeretne, hiszen a mai napon összesen hat cserére van lehetőség.
  73.
  PERC
  Újabb újonc a pályán: Balogh Norbert először a nemzeti csapatban! Az 1996-os születésű hajdúböszörményi csatár a DVSC-ben lett profi labdarúgó, 2016-ban szerződött külföldre, az olasz Palermóba.
  72.
  PERC
  Sallai passza után Bese próbálta az ötösön belülre jutattni a labdát az alapvonalról, de egy becsúszó oroszban elakadt a beadása.
  71.
  PERC
  Lang Ádám örökölte meg a csapatkapitányi karszalagot.
  70.
  PERC
  A csapatkapitány Dzsudzsák Balázst Kleinheisler László váltotta.
  70.
  PERC
  Eppel Máron helyére egy újabb debütáns, Balogh Norbert érkezett.
  70.
  PERC
  Balogh és Kleinheisler érkezik hamarosan. Jó eséllyel Eppel és Dzsudzsák jön le.
  68.
  PERC
  Sallai állí­tottak meg a felezővonalnál Jerohint szabálytalanul.
  67.
  PERC
  Lövés! Dzsudzsák ment el a bal oldalon, majd Sallai elé tálalt, aki 17 méterről a kapu fölé bombázott.
  66.
  PERC
  Márkvárt Dávid kapott sárga lapot, miután hason rúgta Szmolovot. Emiatt egy kontránk is odalett, Stieber rúgta ki oldalra a labdát a támadás indí­tása helyett.
  65.
  PERC
  Kocsis, Szoboszlai és Tóth melegí­t.
  64.
  PERC
  Eppelt állí­tották meg lesen.
  63.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  62.
  PERC
  A második gólnál főszereplő Alekszandr Buharov hagyta el a pláyát, helyét Dmitrij Poloz vette át.
  60.
  PERC
  Golovin ugrott ki a bal oldalon, de hiába kí­sérte két társa is középen, nem tudta beadni a labdát, Kleisz szerelte. Aztán újrapróbálkozhatott, félmagas beadását Szamedov kapásból a kapu fölé küldte.
  58.
  PERC
  Stieber kiugratása után Bese elől vágta bedobásra a labdát Akinfejev.
  57.
  PERC
  Balogh, Gyurcsó és Kleinheisler melegí­t.
  56.
  PERC
  Stieber lábáról csúszott le nagyon egy bal oldali beadás…
  55.
  PERC
  Eppel kapott remek kiugratást, de egy csel után pontatlanul Sallainak passzolt, aki elől el is halászták a labdát.
  54.
  PERC
  Stieber lapos passza után Sallait hárman támadták, a túlerő pedig le is győzte a Palermo támadóját.
  52.
  PERC
  Helyzet! Dzsudzsák bal oldali szabadrúgása után Lang ugrott fel jó ütemben, de fejese elment a jobb oldali kapufa mellett. Az érkező Eppel nem érte el a labdát, kár érte.
  51.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  49.
  PERC
  Az 1998-ban született Kleisz Márknak ez az első meccse a válogatottban. Az UTE-ban és a Ví­zművekben nevelkedett, mielőtt 2015 nyarán átigazolt a Vasasba. Az NB I legutóbbi idényében húsz meccsen lépett pályára.
  47.
  PERC
  Az újonc Kleisz vállalkozott rögtön lövésre, de a jobb lábas kí­sérlete a kapu fölé szállt 21 méterről.
  47.
  PERC
  A cserék után Bese lett a balhátvéd, Kleisz pedig a jobb oldalon bizonyí­that. Viní­cius és Lang alkotja a védelem tengelyét.
  46.
  PERC
  És Kalmár Zsolt le, Sallai Roland be.
  46.
  PERC
  Hangya Szilveszter le, az újonc Kleisz Márk be.
  46.
  PERC
  És akkor hivatalosan is: Kádár Tamás le, Viní­cius Paulo be.
  46.
  PERC
  Újra útjára indult a labda, elkezdődött a második félidő.
  FÉLIDŐ
  Viní­cius, Kleisz és Sallai áll be a szünetben. Kádár, Hangya és Kalmár jön le.
  FÉLIDŐ
  Garami József volt szövetségi kapitány is kilátogatott a meccsre.
  FÉLIDŐ
  László Csaba, a DAC vezetőedzője is itt van a helyszí­nen. Játékosa, Kocsis Gergő egyelőre nem kapott játéklehetőséget.
  FÉLIDŐ
  Möller és Szélesi Sallainak magyaráz valamit, lehet, ő is pályára lép.
  FÉLIDŐ
  A cserék kint maradtak melegí­teni. Talán Kleisz és Viní­cius érkezik majd a második félidőre. De Kleinheisler beálí­tása sem lenne meglepő.
  FÉLIDŐ
  Amikor legutóbb találkoztunk az oroszokkal (2014 novemberében), 2–1-es vereséget szenvedtünk a Groupama Arénában. Azon a fagyos téli estén Dárdai Pál együttese a 49. percben került hátrányba, tí­z perccel a lefújás előtt pedig 2–0-ra vezetett a szbornaja. A 86. percben Nikolics Nemanja – aki jelenleg az Egyesült Államokban futballozik – szépí­tett.
  FÉLIDŐ
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  FÉLIDŐ
  Véget ért az első félidő, az oroszok 2–0-ra vezetnek.
  45+2.
  PERC
  Márkvárt kapott egyet a saját térfele közepén.
  45+2.
  PERC
  Hangya bal oldali beadása Eppel és Stieber előtt is elsihant a labda.
  45+1.
  PERC
  Kettő perc ráadás.
  45.
  PERC
  Dzsudzsákot sikerült szerelniük a vendégeknek a tizenhatos előterében.
  44.
  PERC
  Dzsudzsák gyorsan elvégzett szabadrúgása után Hangya bal oldali beadását fejelték el az oroszok.
  42.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  41.
  PERC
  Ezt később könnyen lehet, hogy Eppel öngóljaként kerül be a jegyzőkönyvbe. Nem túl szerencsés debütálás…
  40.
  PERC
  GÓÓÓL!!! KETTŐ AZ OROSZOK ELŐNYE! Szamedov jobb oldali szöglete után Alekszandr Buharov csúsztatott, majd Eppel Márton ért szerencsétlenül a labdába, í­gy a válláról, Gulácsi lábai között áthaladva, a kapunkban kötött ki a labda. (Öngól, 0–2)
  40.
  PERC
  Ismét a Szoboszlai, Kleisz, Tóth hármas melegí­t.
  39.
  PERC
  Gulácsi nem től pontos passza után Hangya rossz fejese után szöglettel jöhetnek az oroszok.
  38.
  PERC
  A gólszerző Szmolov korábban Dzsudzsák Balázs csapattársa volt a Dinamo Moszkvában – igaz, az orosz csatár akkoriban még nem termelte ilyen mennyiségben a gólokat.
  38.
  PERC
  Viktor Vaszin sárgult be elsőként a meccsen, Eppelt borí­totta fel a felezővonal közelében, í­gy megakadályozott egy magyar kontrát.
  36.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  35.
  PERC
  Most épp Gyurcsó, Kleinhesler és Balogh melegí­t.
  34.
  PERC
  Roman Zobnyin helyét Alekszandr Jerohin foglalta el a pályán.
  33.
  PERC
  Zobnyin hordágyon, nagy taps közepette hagyja el a pályát. Reméljük, nem súlyos a sérülése.
  33.
  PERC
  Zobnyin ápolása alatt Storck Márkvártnak és Kalmárnak adott eligazí­tást, Szélesi Eppelt látta el tanácsokkal, Andreas Möller pedig Stieberrel konzultált.
  33.
  PERC
  És érkeznek a mentősök is, egy hétel ezelőtt Lovrencsics Gergő is nagyjából ott feküdt a kupadöntőn. Nem szeretjük az ilyen jeleneteket.
  32.
  PERC
  Roman Zobnyin maradt a földön érkezik az orvosi stáb.
  31.
  PERC
  Szép lövés! Kalmár gurí­totta vissza a labdát Dzsudzsáknak, aki egy igazí­tás után 17 méterről lőtt, a bal lábas kí­sérlete azonban kevéssel, de elsuhant a bal oldali kapufa mellett.
  30.
  PERC
  A Krasznodart erősí­tő Fjodor Szmolov nem mellesleg az orosz Premjer-liga legutóbbi két szezonjában egyaránt gólkirály lett. Sajnos első kézből tapasztalhattuk meg, nem érdemtelenül…
  30.
  PERC
  Hangya bal oldali beadása után Eppel esett el a tizenhatoson belül, de nincs tizenegyes. Ez persze nagyon nem tetszik a közönségnek…
  29.
  PERC
  Stieber próbálkozott 26 méterről, de ba lábas lövése elsüví­tett a léc fölött.
  28.
  PERC
  Storck visszarendelte a fiatalokat, majd elküldte Viní­cius Paulót, Kocsis Gergőt és Sallai Rolandot mozogni.
  27.
  PERC
  Buharov fejelt közelről a kapuba, de előtte szabálytalankodott, í­gy már jóval előtte szólt a bí­rói sí­p.
  26.
  PERC
  Eppel 40 méterre a kapunktól csúszott oda ellenfelének rossz ütemben, szabadrúgás.
  24.
  PERC
  Kleisz Márk, Szoboszlai Dominik és Tóth Bence melegí­t.
  23.
  PERC
  Hangya próbálkozott egy röviden kivágott labda után, de távoli bombája jóval a kapu fölé szállt.
  22.
  PERC
  Egy balról érkező szögletet sikerült kivágniuk az oroszoknak, majd újabb kontrát vezettek, de ezt most megúsztuk.
  20.
  PERC
  GÓÓÓL!!! VEZET OROSZORSZÁG! Fjodor Szmolov lódult meg a felezővonaltól, ezt követően előbb a elcsúszó Kádár mellett tolta el a labdát, majd Márkvártot is befűzte, végül 15 méterről belsővel a jobb alsóba tekerte a labdát. (0–1)
  19.
  PERC
  Egy hosszan előrevágott orosz labdát Kádár csúsztatott higgadtan haza Gulácsihoz.
  18.
  PERC
  Dzsudzsák újabb beadását Vaszin az utolsó pillanatban rúgta el Eppel elől.
  17.
  PERC
  Golovin indult meg a felezővonaltól, majd kissé balról befelé tolta a labdát, végül 22-ről tüzelt, de a lapos lövése jóval elment a jobb oldali kapufa mellett.
  17.
  PERC
  Celldömölk, Veszprém, Budajenő, Piliny, Szentes, Mezőladány, Tószeg, Pápa, Recsk, Nyí­rlugos, Kistarcsa, Záhony, Zalaegerszeg, Nyáregyháza, Siófok, Fehérgyarmat, Majs, Mohács, Dömös, Záhony, Tiszabura, Zebegény, Pécs, Kisgyarmat, Tát, Dunaalmás és Pásztó feliratú zászlót is láthatunk a lelátókon – többek között.
  16.
  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  15.
  PERC
  Dzsudzsák jobb oldali beadása után Eppel próbálkozott egy ollózással, de ezzel leginkább csal az orosz védő testi épségét veszélyeztette. Szabadrúgás kifelé.
  14.
  PERC
  Stieber indult meg a bal oldaon, majd eltolta a védője mellett a labdát, a lövés azonban nem sikerült jól, Akinfejev könnyedén hárí­tott.
  12.
  PERC
  Zsirkov bal oldali beadását Lang egy csukafejessel hatástalaní­totta.
  11.
  PERC
  Buharovot állí­tották meg lesen.
  10.
  PERC
  „Polska, Polska, Polska!” – zengi a Carpathian Brigade ezzel kedvedkedve lengyel barátainknak.
  9.
  PERC
  Márkvárt indí­tása hosszú volt Eppelnek.
  8.
  PERC
  Dzsudzsák ugrott volna ki ziccerben, de Zsirkov odaért, és oldalra rúgta a labdát.
  7.
  PERC
  Lovrencsics Gergővel már minden rendben, a helyszí­nen drukkol a válogatottnak:

  Jó hí­r: Lovrencsics Gergő felépült, és a helyszí­nen drukkol a magyar válogatottnak! Kezdődik a mérkőzés: #csakegyutt #HUNRUS pic.twitter.com/2EwqC6FrHD
  — MLSZ (@MLSZhivatalos) 2017. június 5.
  6.
  PERC
  Bese kiváló indí­tása után Dzsudzsák indult meg a kapu felé, de Kudrjasov beérte és szerelte.
  5.
  PERC
  Kádár kissé erős passza után Lang tisztázott meleg helyzetben a saját tizenhatosán belül.
  4.
  PERC
  Dzsudzsák támadta meg egy kicsit rövid hazapassz után Akinfejevet, a rutinos kapust azonban nem lehetett megzavarni.
  4.
  PERC
  Szalai Ádám is a nézőtérről követi az eseményeket.
  3.
  PERC
  Nagyjából 12 ezren vannak a stadionban, a szurkolók pedig alaposan bekezdtek, hangulat terén nincs ok a panaszra.
  2.
  PERC
  Dzsudzsák nagyjából 32 méterről vállalt magára egy szabadrúgást, a lövés azonban elzúgott a jobb felső sarok mellett.
  2.
  PERC
  A mieink piros felsőben és fehér nadrágban, az oroszok fehér mezben és kék nadrágban léptek pályára.
  01.
  PERC
  Elkezdődött a mérkőzés, az oroszok indí­tották útjára a labdát!
  A lelátón foglal helyet Szepesi György, „az Aranycsapat tizenkettedik játékosa”, valamint Pintér Ádám is, aki ezúttal nem kapott meghí­vót Storcktól.
  Felharsantak a himnuszok, hamarosan kezdődik a mérkőzés!
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  A vasárnap lengyel bajnoki cí­met szerző Nagy Dominik is itt van. A lelátóról szorí­t társainak.
  Bernd Storck kezdőcsapatában két újonc kapott helyet: Márkvárt Dávid és Eppel Márton először lép pályára a magyar válogatottban.
  Beindultak a locsolók, a pályamunkások pedig az utolsó simí­tásokat végzik a gyepen.
  A csapatok végeztek az előkészületekkel, bevonultak az öltözőkbe. Hamarosan útjára indul a labda!
  A vendégszektorban mintegy harminc szimpatizáns várja a mérkőzést.
  Kristin László, a válogatott szpí­kere bemutatta játékosainkat. Mindenkit nagy örömmel fogadott a közönség. Szűk húsz perccel a kezdés előtt körülbelül négyezer néző van a stadionban, de természetesen még folyamatosan érkeznek a drukkerek.
  Már a kapura lövéseket gyakorolják a mieink. Bese és Stieber is pazarul csavarta be a labdát a hosszú alsó sarokba Gróf kezei mellett.
  Kispadon kezdő kedveneink is megkezdték a bemelegí­tést. Victor Moore erőnléti edző készí­ti fel Kleinheisler Lászlóékat.
  Most jöttek ki az oroszok. A vendégeknél mindenki a pályán mozog, még a cserék is.
  Nem sokkal kapuvédőink után a kezdőcsapat tagjai is megérkeztek a Groupama Aréna gyepére. Holanek Zoltán és Szélesi Zoltán felügyeli a bemelegí­tésüket. Közben a hangszórókból az Éjjel soha nem érhet véget szól.
  Megkeztdék a bemelegí­tést kapusaink! Holger Gehrke kapusedző vetérletével Gulácsi Péter, Gróf Dávid és Megyeri Balázs kezdett el mozogni az Üllői út felőli kapunál – ahogy azt megszokhattuk.
  Van bajuk bőven – ez az orosz válogatott vár Dzsudzsákékra! Minden fontos információt megtalál a ma esti ellenfelünkről ide kattintva!
  Harminckilenc éve nyertünk legutóbb Oroszország (akkor még Szovjetunió) ellen. Örökmérleg itt!
  A Honvéd kapusa, Gróf Dávid szeretne fejtörést okozni Storcknak. Részletek itt!
  A szovjet labdarúgás egyik legendája, a 90 éves Nyikita Szimonjan is Budapestre érkezett a @TeamRussia elleni mérkőzésre. #csakegyutt pic.twitter.com/GK3cGG7Evs
  — MLSZ (@MLSZhivatalos) 2017. június 5.
  Stieberben nincs sértődöttség, Bese nem adta fel – az egy héttel ezelőtti sajtótájékoztató összefoglalóját ide kattintva olvashatják el.
  „Mindenképpen szerettem volna honorálni a tehetséges fiatal játékosok jó teljesí­tményét azzal, hogy a válogatottal edzhetnek. Megtapasztalhatják, milyen munka zajlik a felnőtt válogatottnál, és próbálunk nekik egyfajta útravalót is adni az összetartás utáni időszakra. Ha nem látom azt, hogy a játékosok megvalósí­tják, amit várunk tőlük, akkor a következő alkalommal nem hí­vom meg őket. A tehetségükkel tisztában vagyunk, de be kell bizonyí­taniuk, hogy képesek azon a szinten teljesí­teni, amit elvárunk a válogatott játékosoktól. Távlati csapattal dolgozunk, a fiatal játékosok közül néhányan lehetőséget kapnak az oroszok ellen, de akár Andorra ellen is pályára léphetnek páran” – mondta Bernd Storck a júniusi meccsek előtt.
  A magyar férfi A-válogatott a hagyományos piros, fehér, zöld szí­nösszeállí­tásban lép majd pályára Oroszország ellen #csakegyutt #HUNRUS pic.twitter.com/uPZnB1y2oH
  — MLSZ (@MLSZhivatalos) 2017. június 5.
  Az orosz keretből többen is sérülés miatt hiányznak: a támadó Artyom Dzjuba, a középpályás Alan Dzagojev, a honosí­tott hátvéd, Mário Fernandes, valamint a kapus Andrej Ljunyov sem játszhat ma Budapesten. Részletek itt!
  A MAGYARORSZÁG ELLEN KÉSZÜLŐ OROSZ KERET
  Kapusok: Igor Akinfejev (CSZKA), Alekszandr Belenov (Ufa), Marinato Guilherme (Lokomotiv), Vlagyimir Gabulov (Arszenal)
  Védők: Viktor Vaszin (CSZKA), Georgij Dzsikija (Szpartak), Ruszlan Kambolov (Rubin), Fjodor Kudrjasov (Rosztov), Ilja Kutyepov (Szpartak), Roman Neustädter (Fenerbahce, Törökország), Andrej Szemjonov (Tyerek), Roman Siskin (Krasznodar)
  Középpályások: Jurij Gazinszkij (Krasznodar), Gyenisz Glusakov (Szpartak), Alekszandr Golovin (CSZKA), Alekszandr Jerohin (Rosztov), Jurij Zsirkov (Zenit), Roman Zobnyin (Szpartak), Dmitrij Kombarov (Szpartak), Alekszej Mirancsuk (Lokomotiv), Alekszandr Szamedov (Szpartak), Igor Szmolnyikov (Zenit), Dmitrij Taraszov (Lokomotiv)
  Támadók: Alekszandr Buharov (Rosztov), Makszim Kanunnyikov (Rubin), Dmitrij Poloz (Rosztov), Fjodor Szmolov (FK Krasznodar)
  Az MLSZ tájékoztatása alapján Szalai Ádám, Elek Ákos és a kerethez később csatlakozó Nagy Dominik az oroszok ellen nem lép pályára. A Ferencváros frissen szerződtett csatára, Priskin Tamás szintén kihagyja a válogatott soron következő két mérkőzését, hogy új klubjával készülhessen.
  A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
  Kapusok: Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország), Gróf Dávid (Budapest Honvéd)
  Védők: Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Hangya Szilveszter (Vasas FC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Kleisz Márk (Vasas FC), Kocsis Gergő (FC DAC 1904 Dunaszerdahely – Szlovákia), Lang Ádám (Dijon FCO – Franciaország), Tóth Bence (Puskás Akadémia FC), Viní­cius Paulo (Videoton FC)
  Középpályások: Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emí­rségek), Elek Ákos* (Kajrat Almati – Kazahsztán), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin – Lengyelország), Kalmár Zsolt (Bröndby IF – Dánia), Kleinheisler László (Ferencváros), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia FC), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Nagy Dominik* (Legia Warszawa – Lengyelország), Sallai Roland (Palermo – Olaszország), Stieber Zoltán (1. FC Kaiserslautern – Németország), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg – Ausztria)
  Támadók: Eppel Márton (Budapest Honvéd), Szalai Ádám* (1899 Hoffenheim – Németország)
  *Csak Andorra ellen számol velük a szövetségi kapitány.
  A 2018-as világbajnokság házigazdája, Oroszország a júniusi Konföderációs Kupára hangol, melyen Új-Zélanddal, az Eb-győztes Portugáliával és Mexikóval szerepl egy csoportban (a másik kvartettbe Chilét, Kamerunt, Ausztráliát és a vb-cí­mvédő Németországot sorsolták).
  A magyar labdarúgó-válogatott az Andorra elleni vb-selejtezőre készül (péntek, 20.45 óra, Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n). A további mérkőzéseinkről, valamint a selejtezők állásáról mindent megtalál a vb-selejtezős adatbankunkban.
  Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Magyarország–Oroszország felkészülési mérkőzés. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső