A Ferencvárosi Torna Club f. hó 3-án megalakította football osztályát

“A Ferenczvárosi Torna-Club f. hó 3-án megalakította football osztályát. Az alakuló gyűlésen megválasztották az osztály főnökévé Kárpáthy Bélát, I. kapitánynyá Horváth Ferenczet, II. kapitánynyá Malaky Mihályt, jegyzővé Buzásy Imrét, pénztárossá Nagy Ferenczet, bizottsági tagokká Malaky Jánost, Gráf Józsefet, Hermann Lászlót és Békés Róbertet” – Sport-Világ.


JEGYZŐKÖNYV a „Ferenczvárosi Torna Club” football osztálya bizottságának 1900. évi deczember hó 3-án tartott üléséről.

Jelen vannak:

Kárpáti Béla elnök, Horváth Ferenc I. kapitány, Malaky Mihály II. kapitány, Nagy Ferenc pénztáros, Hermann László és Malaky János biz. tagok, továbbá Békés Artúr a Club titkára.

1. Kárpáti Béla elnök megnyitván a határozatképes ülést, a jegyzőkönyv vezetésére a jegyző távollétében Horváth Ferencet, a jegyzőkönyv hitelesítésére pedig Hermann Lászlót és Malaky Jánost kéri föl. Ezek után üdvözli a bizottságot, egyszersmind megköszöni a feléje irányult bizalmat, s kéri a bizottságot, hogy miként ő is teljes szívvel és lélekkel azon fog törekedni, hogy az FTC football osztálya elérje kitűzött czélját s teljesítse a hozzá fűzött szép reményeket, azonképp a bizottság tagjai is igyekezzenek minden tehetségükkel az osztály érdekeit szolgálni és őt működésében támogatni.

A bizottság az elnöki megnyitót éljenzéssel és helyesléssel fogadja.

2. Elnök bejelenti hogy a football osztályba növendék tagokul leendő fölvételre jelentkeztek: Berán József, Borbás Gáspár, Kovács Géza, Oláh Aladár, Petyán Béla, Pokorny József, Protschkó Mihály, Schneider Richárd, Schwartz Leó, mindannyian középiskolai tanulók.

A bizottság egyhangúlag fölveszi őket növendék tagoknak.

3. Ezután következett az osztály pénzének kezelése körül követendő eljárás megállapítása.

A bizottság kimondja, hogy a pénztáros az osztálynak hozzá befolyt pénzéből 50. — , azaz ötven koronát a sürgős kisebb kiadások fedezésére magánál tarthat, az ezen felüli bevételeket azonban tartozik mindenkor a „Ferenczvárosi Torna Club” nevére takarékpénztárba helyezni.

5. A mérkőzések rendezése és a belépőjegyek tárgyában többek hozzászólása után

kimondja a bizottság, hogy a játékosok foglalkoztatása czéljából lehetőleg minél több mérkőzés tartandó. A II. csapatok mérkőzéseiről csak hírlapok útján értesítendők a tagok és a közönség. Az I. csapatokéra azonban meghívók és programmok nyomandók. Belépő jegyekül a training jegyek használandók, még pedig tagok részére 20 filléres, mások részére 40 filléres. Érdekesebb, kiválóbb mérkőzéseknél a bizottságnak esetről-esetre meghozandó határozatai alapján külön belépő jegyek használandók.

6. Végül elnök indítványára

fölhívja a bizottság a pénztárost, hogy a jövő ülésen pénztárkimutatást, a kapitányt pedig arra, hogy a csapatok összeállítását mutassa be.

Ezzel az ülés befejezést nyert.

Jegyzette:

Horváth Ferenc

Kárpáti Béla elnök

Hitelesítették:

Malaky János

Hermann László

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 02.29. 19:30 FTC-DVSC (TV:M4 Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST