A magyar football-bajnokság létesí­tése

sv-19010303

A magyar football-bajnokság létesí­tése és ezzel egyúttal a magyar football-sportban bizonyos tervszerűség és rendszer érvényesülése érdekében három hét előtt röviden megemlékeztünk és rámutattunk arra a körülményre, hogy ezen régen lebegő kérdés megoldására milyen kedvező alkalom kí­nálkozik éppen jelenleg. Felszólalásunk hatása gyorsabb volt, semmint vártuk, mert a Ferenczvárosi Torna-Club buzgó vezetősége megindí­totta ez irányban a mozgalmat és a múlt héten szétküldött felhí­vásában a fővárosi football-sporttal foglalkozó köröket meghí­tta egy barátságos előértekezletre, melynek czélja volt a teendők megvitatása és a szükséges akczió együttes megindí­tása. Az előértekezlet egybehí­vása f. hó 22-ére történt, az eredményről azonban mai számunkban még nem referálhatunk, mert a karácsonyi ünnepek miatt lapunk már a mondott időben nyomás alatt volt és terjedelmes tudósí­tást már nem közölhettünk technikai akadályok miatt. Reméljük azonban, hogy mire soraink napvilágot látnak, az eszme már a megvalósulás stádiumába lépett, legalább erre következtethetünk a football-játékos körökben uralkodó hangulatból.

*

A magyar football-bajnokság létesí­tésének eszméje egy lépéssel előbbre haladt a megvalósulás felé. A Ferenczvárosi Torna-Club meghí­vására mintegy 30-an jelentek meg deczember 22-én az érdekelt egyletek és szövetségek kiküldöttei a Ferenczvárosi Polgári Kör helyiségében. Valamennyien helyeselték a magyar foot-ball-bajnokság létesí­tésének eszméjét és felmerült egyúttal a magyar football-szövetség megalapí­tásának eszméje is. Ennek azonban volt ellenzője Pobuda Tivadar úr személyében, a ki a Magyar Athletikai Szövetség égisze alatt akarta a foot-ballszövetkezést létrehozni. A jelenvoltak ezen indí­tvány ellenében a magyar football-szövetség önálló megalakulása mellett nyilatkoztak és 16-os bizottságot küldtek ki az alakí­tandó szövetség alapszabályainak és ezzel kapcsolatban a magyar football-bajnokság szabályainak kidolgozására. A 16-os bizottság deczember 29 én és január 4-én tartott összejövetelein a tervezeteket elkészí­tette és ezeket legközelebb szétküldi az érdekelt egyleteknek, egyúttal meghí­vja azokat a szövetség alakuló gyűlésére, melyet még e hónapban meg fognak tartani.

 

(Sport-Világ)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-selejtező: 07.06. 16:00, M4 Sport
BL-selejtező: 07.13. 20:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső