A Fradi naptára, szeptember 16.

tempo-naptar

Évfordulók:

21 éve hunyt el Müller Ferenc dr.
107 éve született Sárosi György dr.
47 éve született Soós András
49 éve született Szanyó Tibor

sárosi-györgy-naptár

Mérkőzéseink ezen a napon:

1906. FTC – Fővárosi TC: 6:2, NB1
1917. FTC – MAC: 1-0, NB1
1923. Kispesti AC – FTC: 0-2, NB1
1928. Ferencváros – Admira: 1-0, KK
1934. Ferencváros – Kispest: 3-1, NB1
1951. Bp. Kinizsi – Csepeli Vasas: 1-0, NB1
1962. Ferencváros – Haladás: 3-0, NB1
1964. ZJS Brno – Ferencváros: 1-0, VVK
1981. Ferencváros – Banik Ostrava: 3-2, BEK
1984. ZTE – Ferencváros: 3-1, NB1
1989. Ferencváros – Videoton: 0-0, NB1
1992. Slovan B. – Ferencváros: 4-1, BL selejtező
1997. OFI Kreta – Ferencváros: 3-0, UEFA
1999. FK Teplice – Ferencváros: 3-1, UEFA
2004. Millwall – Ferencváros: 1-1, UEFA selejtező
2006. Kecskeméti TE – Ferencváros: 2-2, NB2
2009. MTK II – Ferencváros: 2-0, MK
2017. Bp. Honvéd – Ferencváros: 1-3, NB1

Összes díjmérkőzés: 18 mérkőzés, 9 győzelem, 3 döntetlen, 6 vereség, 29-25 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1951. Koczó József
2017. Blazic, Miha

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

1992. Schneider Gábor

“E két csapat bemutató mérkőzésén, a soroksári-uti pályán, jó benyomást tett a közönség előtt fair játékával. A FTC. volt a jobb, a Főv. TC. a lelkesebb. Teljes igyekezetével védekezett a FTC. jó formába levő csapata ellen. Első félidőt szép eredménynyel 2:1 vesztette el, mig a II. félidőben már a FTC. állandó folytonos támadással dominálja a helyzetet. A két csapat öszszeállitásainál uj neveket találunk. A FTC. a csatársorát alakította át, ugy látszik sikeresen, Kóródy centerben elég leleményesnek ígérkezik. A védelemben Weinber—Fischer uj erők és biztos technikájú játékosok, csak kezeikkel egy kissé túlbuzgók. A Főv. TC. csapatából hiányoznak a fegyelmezetlen játékosok, még csak Szentey játékmodorát kell elítélnünk, melylyel egy büntető rúgást is szerzett csapatának.” (1906 – Fővárosi TC)

“Heves küzdelmet vivott a két csapat, de mégis kiérezhető volt, hogy végül a győzelmet az FTC fogja magához ragadni.” (1917 – MAC)

“A bajnokaspiráns ferencvárosiaknak kemény munkát adott a lelkes kispesti csapat. A mérkőzés izgalmas hangulatban indult, aminek egyik oka Eisenhoffer első szereplése volt anyaegyesülete ellen, a másik pedig az a rokonszerv, amely a bíró és a kispestiek között már régóta hiányzik. A meccs ennek dacára elég simán folyt le, néhány bírói ítélkezés ugyan a KAC-játékosok részéről heves ellenállást váltott ki. A mérkőzést a KAC kezdi, de jobb halfsora révén az FTC azonnal átveszi az irányító szerepét amit a mérkőzés végéig meg is őriz. Az FTC megérdemelten győzött, noha győzelme nem volt imponáló. A csapat védelme és halfsora elég jól dolgozott, a csatársor azonban még nem a teljesen egybehangolt zenekar.” (1923 – Kispesti AC)

kk_1928_mini_gomb“Vannak mérkőzések, amikor nem nagyon számít a mutatott játék, vagy a gólok száma. Vannak mérkőzések, amikor a csapat végigtámadja mindkét félidőt, gólhelyzetek sorát alakítja ki, mégis csak egy gólt sikerül szereznie. És van olyan mérkőzés, amikor a fenti két eset egyszerre valósul meg. 1928. szeptember 16-án, a KK sorozatban, az Admira elleni visszavágót 1:0-ra nyerte meg a Ferencváros, és mivel az első mérkőzésen is nyert a csapat, bejutott a kupa döntőjébe! Ez a tény feledtette azt, hogy a szép számú közönség (20 ezren voltak kíváncsiak a visszavágóra) több gólt és magabiztosabb játékot várt. A bécsi győzelem után mindenki úgy gondolta, hogy az osztrák bajnok (vagy, ahogy az Európai újságok nevezeték őket: a „csodacsapat”) nem lesz képes feltartoztatni a Rázsó, Takács II, Turay, Szedlacsik, Kohut támadósort. A végső célt végül is elérték a zöld-fehérek, kettős győzelemmel kerültek be a KK döntőjébe, végig is támadták az egész mérkőzést, de gólt, csak a 33. percben értek el, Rázsó révén. Tóth-Potya István, a csapat edzői így nyilatkozott a mérkőzés után: — A csatársornak peches napja volt. Sokkal több góllal kellett volna nyernünk. A továbbjutás jogosságát, az Admira edzője sem vonta kétségbe: — Őszintén megmondhatom: a jobbik csapat győzött. Minden emberek derekasan küzdött, de semmit sem lehet csinálni, ha az ellenfél jobb.(1928 – Admira)

“Nem könnyű feladat elé állította a zöld-fehéreket a védelemben és támadásban egyformán jól harcoló kispesti csapat. Jobbnak bizonyult a Ferencváros, bár még mindig vannak hibák a csapat taktikájában és egyesek formájában is. Még ha néhány elmaradt gólt a balszerencse rovására írunk is, akkor is több gólt kellett volna elérni ennek a támadósornak. Sárosi elég fürgén mozgott, a 16-oson belül azonban még sok hiányzik a biztosságából. Toldi a nagy lendület embere, ennek kifejlődésére kevés teret adtak a kispesti védők. Székely jól menedzselte Táncost, aki azonban csak az I. félidőben tudta befejezni akcióit. Szünet után feltűnően sokan rontott. Kemény egészen formán kívül van. Minden támadása megtörik, mert fékez, mielőtt a labdába akarna rúgni. Mórétól csak ritkán láttunk jó labdát. Lázár technikája újra csillogott, azonban könnyelműsége a régi. Laky tartózkodóan játszott, ő sincs még formában. Hátul mindkét védő csinált feltűnő hibákat. Háda jól védett.” (1934 – Kispest)

“Szabó II. általában jól védett, de akadt néhány bizonytalan megmozdulása is. Ombódi jól helyezkedett, gyors volt, jó labdákat adott előre. Kispéter biztosan állt a lábán, mindig megfelelő időpontban lépett közbe. Dalnoki keményen harcolt, néhányszor azonban szabálytalankodott. A fedezetek megbízhatóan látták el védő és támadó feladatukat, hiba azonban be-becsúszott a passzaikba. A támadósorban Gubának kevés jó megmozdulása volt. Csoknyainak gyengén ment a játék, a helyette beállt Szabó I. jóval lendületesebben játszott. Hári ügyes és szemfüles, de kevés megfelelő labdát kapott. Mészáros csak épített, a kapura nem jelentett különösebb veszélyt. Koczó gyors volt, de átadásaiba, beadásaiba sok hiba csúszott.” (1951 – Csepeli Vasas)

“A Ferencváros viharos támadásokkal kezdett és az első félidő derekán már három góllal vezetett. A játék képe alapján arra lehetett következtetni, hogy a nagy lelkesedéssel játszó ferencvárosiak még nagyobb arányban győznek majd. Nyomasztó fölényük, lendületük szünet után azonban alábbhagyott, ami persze nemcsak a Szombathely feljavulásának tulajdonítható, hanem annak is, hogy Kökényt kiállították, Albert pedig sérülten játszott. A Ferencváros így is viszonylag könnyedén érte el biztos győzelmét.” (1962 – Szombathely)

“A csehszlovák bajnokot a hazaiak vezető gólja szemmel láthatóan felpaprikázta, éppen ezért a lehető legjobbkor sikerült Kvaszta magánszámának köszönhetően a 11-esből újabb gólt szerezni még a lefújás előtt. A folytatásban aztán kiderült, hogy a második találat már kifejezetten sokkolta az ostravai együttest, ezt bizonyította a szünet után gyorsan elért harmadik ferencvárosi gól is . Ekkor még aligha gondolta volna bárki a lelátón vagy a pályán, hogy a már-már padlón látott vendégegyüttes fogja ezen a találkozón kimondani a végső két szót…Pedig sajnos így történt.” (1981 – Banik Ostrava)

2017

1956

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 02.29. 19:30 FTC-DVSC (TV:M4 Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST