A régi, dicső KK


Csak mint az FTC ügyvezető elnöke és a könyv felelős kiadója érzem jogosnak az élőszó megírását, hiszen a hajdani híres KK meccsekre még gyermekként jártam …

Azért is tartom mind a sporttörténet, mind a szerző szempontjából jelentősnek e mű megszületését, mivel az ötven—hatvan évvel ezelőtti KK ,,hőskor” lassan a feledés homályába merül. Napjainkban ennek a kupának a szerepét már a BEK küzdelemsorozata vette át, így ez a régi híres trófea bizony alaposan háttérbe szorul.

Nagy örömömre szolgál, hogy éppen jeles klubtársam az, aki ,,nem engedi” a szurkolókat felejteni. Futballszeretetét mutatja, hogy ezúttal nem csak a fradistákra, hanem a legendás KK korszak valamennyi magyar résztvevőjére is gondol. Nagy Béla ebben a kupakrónikájában minden magyar csapat KK szereplését rögzíti, amelyek a kupa fénykorában — 1927 és 1939 között — a hazai labdarúgást képviselték! Igaz, hogy ez a könyv a Ferencváros 50 évvel ezelőtti KK győzelmének emlékére jelenik meg, de nem csak a fradistáknak, hanem valamennyi futballbarátnak kellemes emlékidézésül szolgál. E hézagpótló munka megjelenését úgy érzem valamennyien örömmel üdvözölhetjük — olvasásához, az eredmények, összeállítások böngészéséhez pedig minden sportbarátnak hasznos időtöltést, jó szórakozást kíván:

Hargitai Károly, az FTC ügyvezető elnöke

Írta és szerkesztette: Nagy Béla
Kiadva:1987

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 10.19.19:30 FTC-Újpest (TV:M4sport)
Következik: 10.24.18:55 EL csoportkör CSZKA Moszkva-FTC (TV:Sport1)
Következik: 10.27.17:15 MOL Fehérvár-FTC (TV:M4sport)
Következik: MK 10.27. 12:30 BKV Előre-FTC (TV: -)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST