Az összetépett igazolás

Kotasz-AntalLegendák és igaz történetek egy különc klasszisról

,,Tí­z nap sem telt el, s már a Bp.  Kinizsinél voltam. Úgy tűnt, hogy a bajnoki szünetet jól kihasználta az egyesület vezetősége, mert  majdani  válogatottak egész sorát igazolták át. így Mátrai Sanyit, Orosháza büszkeségét, a távolugrásban, sprintben válogatott kerettag atlétát, aki futball-csatárként meg ontotta gólokat, Kertész Tomit, a Vasutasból, Orosz Palit Szentesről, s nem utolsósorban Fenyvesi Mátét Kecskemétről.  Egy hétig edzőtáboroztam is velük Gödön, Fenyővel alkottuk a tervezett balszárnyat, tehát helyem volt a legjobbnak látszó 11-ben. Az első bajnoki meccs előtt, a Vasas vagy  a Dózsa ellen,  már szerelésben készülődtem a kivonulásra, amikor megjelent az öltözőben az OTSB elnökhelyettese, az Aranycsapat szakmai irányí­tója, Sebes Gusztáv, elkérte a bí­rótól az igazolásomat, és ott, mindenki előtt összetépte. Csak annyit mondott: holnap menjek be hozzá az OTSB-be. Mit tehettem mást, bementem. Olimpiai bajnok válogatottunk ,,Guszti bácsija” gyorsan a tárgyra térve elmondta, hogy pártérdekből a Sztálin Vasmű Épí­tőkben – 1954 novemberének elejétől pedig  a Sztálinvárosi Vasasra ,,átkeresztelt”  egyesületben – folytatódik  pályafutásom.”

Kotász Antal ha nem is lett az FTC labdarúgója egyszer azért csak magára öltötte az akkor Kinizsinek hí­vott csapat piros-fehér mezét. 1956 júniusában az RC Lens elleni 7:1-re megnyert találkozón lépett pályára.

A legendás játékos pályafutásáról, életéről egy gyönyörű kivitelű és tartalmas honlap készült el, amely ide kattintva érhető el.

(Forrás: http://www.kotasza.eu.pn)

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.16. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 10.19. 16:30 M4 Sport
10.24. 18:00 m4 Sport
MK: VSK Tököl-FTC 10.27.13:30 M4 Sport
10.30. 19:30 m4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ