FTC: Gersonnal szakítottak, a nemzetközi kupa a cél

20140107-dollA Ferencváros NB I-es labdarúgócsapatának új vezetőedzője, a német Thomas Doll ma évnyitó, bemutatkozó sajtótájékoztatót tartott. A szakember beszélt elképzeléseiről, a keretről, és többek között azt is elmondta, hogy 2015 nyaráig kötött szerződést a klubbal.

„Először is mindenkinek nagyon boldog új évet és egészséget kívánok, a családjuknak is, ez a legfontosabb – köszönt be a Ferencváros új vezetőedzője, Thomas Doll. – Nagyon örülök, hogy itt lehetek ebben a gyönyörű városban, és ennél a nagy hagyományokkal rendelkező klubnál, remélem, megfelelő vágányra tudjuk terelni a jövőjét. A Ferencváros egy nagy család, tele érzelmekkel, bízom benne, hogy tevékenyen részt tudok venni ennek a családnak az életében. Tisztában vagyok azzal, hova kerültem.”

„Megismerkedtem már a csapattal, most teszteket végeznek a játékosok, holnaptól pedig megkezdődnek az edzések – folytatta Doll, aki kitért a célokra is. – Szeretnénk az ötödik helyről előrelépni. Először is ehhez ki kell ismernem a csapatot, ezt követően alakítjuk majd ki azt a sok labdatartáson alapuló játékot, amit produkálni szeretnénk. A nemzetközi szereplés elérése a cél.”

A szakember a várható változások kapcsán annyit mondott, még időre van szüksége.

„Először meg kell ismernem a játékosokat, megfontoltan kell eljárnunk a következő hetekben, sok idő áll még előttünk” – nyilatkozta a tréner.

Doll a csapaton belüli kommunikációról elmondta, a kezdeti időben egy tolmács segítségével, elsősorban angolul érintkezik majd a csapattal.

„Sokat fogok követelni a játékosoktól és a környezetemtől, hiszen nagy céljaink vannak” – fogalmazott.

A vezetőedző az NSO kérdésére konkrét játékosokról, illetve a bajnoki cím esélyéről is beszélt, illetve reagált arra az értesülésünkre, mely szerint a két brazil légiós, Leonardo és Gerson sem tért még vissza a gárdához.

„Gersonnal felbontottuk a szerződését, Leonardo menedzserével pedig kapcsolatban vagyunk, még egyeztetünk vele, egyelőre nem tudjuk, mikor tér vissza. A bajnoki címről most nem beszélünk, a nemzetközi szereplés kiharcolása a cél” – fogalmazott Doll az NSO érdeklődésére.

További személyi vonatkozású kérdéseinkre azonban nem válaszolhatott, mivel a sajtóosztály vezetője, Vámos Zoltán szerint ebben a témában a klubvezetés hivatott tájékoztatást adni, de mivel most a vezetőség részéről senki nem volt jelen, ebben a témában nem tudtak információval szolgálni.

A német szakember a lehetséges érkezők kapcsán még nem kívánt konkrétumokról beszélni, de arra utalt, hogy a védelemben biztosan szükség lesz erősítésre, mert sok gólt kapott ősszel a csapat.

Doll stábját két segédedző, Ralf Zumdick és Máté Csaba, illetve Bali Péter (erőnléti edző) és Balogh Tamás (kapusedző) alkotja majd.

A vezetőedző elmondta, 2015 nyaráig szól a szerződése, és hangsúlyozta, ugyanolyan elhivatottsággal fog dolgozni a Ferencvárosnál is, mint tette azt korábban a Bundesligában. Ezen kívül az együttes remélt stílusára is kitért az NSO Tv kérdésére.

„A Ferencvárosnak mindig támadó stílusban kell játszania, ez az én elképzelésem is, de fontos, hogy ne ész nélkül rohanjunk előre, hogy ne tudják lekontrázni a csapatot. Ezt kell az edzések során begyakorolnunk” – mondta Doll.

(nso.hu)

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  • Két pozitív lépés már történt ,amire én vártam!
    1-Gerson-t elzavarták-lenne még 4-5 játékosra javaslatom,de persze erre nincs éehetőség
    2-Máté Csaba maradt segédedző. Ő megérdemli a további munkát,nem úgymint N.Tamás….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST