Győri-Kiss István

Győri-Kiss István

1958 nyarán a Pécsi VSK-tól érkezett az Üllői útra.

Egykori védőnk jellemzően 1958 őszén szerepelt a Fradiban. Noha csak kiegészítő embernek mondhatta magát, így is hét bajnokijából ötször győztes csapat tagjaként hagyhatta el a pályát.

1959 nyarán visszatért Pécsre és a Dózsához igazolt.

Csapattársa, Kamondi Imre így jellemezte: “Hogy a korabeli Ferencváros leigazolta, az mindent elmond játéktudá­sáról. Rövid vendégjátéka után visszaadta, szintúgy. Virtuóz dolgokra képes, és szemrebbenés nélkül csinál végzetes hibákat. Egy jó poénért mindent feláldoz! Évtizedek múlnak el, míg egy hozzá hasonló színes egyéniség felbukkan.”

 

2 hozzászólás a(z) Győri-Kiss István bejegyzéshez

  • 1961-ben kerültem a Szombathelyi Haladáshoz a Pápai TEXTILES CSAPATÁBÓL mint fiatal tehetséges focista. Akkor igazolt szintén a csapathoz Győri-Kiss István is. Mint labdarugó nagyon jó játékos volt. Emberként mindenki szerette mert igazi jó humorú barát volt. Magam részéről nagyon sok szeretettel gondolok rá, mivel nagyon sok emléket őrzök barátságunkról. NAGYON BOLDOG LENNÉK HA PÁR SORBAN TUDATNÁNAK JELENLEGI HELYZETÉRŐL.
    TISZTELETTEL Horváth András Pápáról/Garincsa/ 😆

    • Tisztelt Horváth Úr!Jól van az Öreg ma is találkoztam vele.)))Pekárik Zoltán vagyok a Veszprém Tűzoltóságtól És ha úgy gondolja írja le kérem a telefonszámát és kézbesítem a “Kopogósnak”)))

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 10.24.18:55 EL csoportkör CSZKA Moszkva-FTC (TV:Sport1)
Következik: 10.27.17:15 MOL Fehérvár-FTC (TV:M4sport)
Következik: MK 10.30. 12:30 BKV Előre-FTC (TV: -)
Következik: 11.02.17:00 FTC-Mezőkövesd (stream:M4sport.hu)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST