Győri-Kiss István

Győri-Kiss István

1958 nyarán a Pécsi VSK-tól érkezett az Üllői útra.

Egykori védőnk jellemzően 1958 őszén szerepelt a Fradiban. Noha csak kiegészí­tő embernek mondhatta magát, í­gy is hét bajnokijából ötször győztes csapat tagjaként hagyhatta el a pályát.

1959 nyarán visszatért Pécsre és a Dózsához igazolt.

Csapattársa, Kamondi Imre í­gy jellemezte: “Hogy a korabeli Ferencváros leigazolta, az mindent elmond játéktudá­sáról. Rövid vendégjátéka után visszaadta, szintúgy. Virtuóz dolgokra képes, és szemrebbenés nélkül csinál végzetes hibákat. Egy jó poénért mindent feláldoz! Évtizedek múlnak el, mí­g egy hozzá hasonló szí­nes egyéniség felbukkan.”

 

2 hozzászólás a(z) Győri-Kiss István bejegyzéshez

  • 1961-ben kerültem a Szombathelyi Haladáshoz a Pápai TEXTILES CSAPATÁBÓL mint fiatal tehetséges focista. Akkor igazolt szintén a csapathoz Győri-Kiss István is. Mint labdarugó nagyon jó játékos volt. Emberként mindenki szerette mert igazi jó humorú barát volt. Magam részéről nagyon sok szeretettel gondolok rá, mivel nagyon sok emléket őrzök barátságunkról. NAGYON BOLDOG LENNÉK HA PÁR SORBAN TUDATNÁNAK JELENLEGI HELYZETÉRŐL.
    TISZTELETTEL Horváth András Pápáról/Garincsa/ 😆

    • Tisztelt Horváth Úr!Jól van az Öreg ma is találkoztam vele.)))Pekárik Zoltán vagyok a Veszprém Tűzoltóságtól És ha úgy gondolja í­rja le kérem a telefonszámát és kézbesí­tem a “Kopogósnak”)))

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

OLDALAK
1. forduló: 08.14. 18:15, M4Sport
Novák Dezső
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ