1908.IV.30. Corinthian dí­j, FTC – MAC 4:2

Corinthián serlegmérkőzés. A Magyar Athletikai Club és a Ferencvárosi Torna Club csapatai rövid, időn belül immár negyedszer fognak találkozni folyó hó 30-án, csütörtökön délután 5 órakor a millennáris versenypályán. A küzdelem érdekes voltát bővebben kifejteni felesleges, az egész magyar sportközvélemény, gyönyörködött a két jeles csapat eddigi pompás küzdelmeiben. A MAC. az egyetlen csapat, mely a FTC, idei veretlen legénységét legyőzheti, ami könnyen megeshet, ha a kiváló csatársor munkáját egy kis szerencse kí­séri. Bí­ró: Fehéry Ákos (BTC.) lesz.

(Pesti Hí­rlap, 1908. április 30.)

1908. április 30., 17:00, Millenáris, FTC – MAC 4:2 (1:2)
vezette: Fehéry Ákos (BTC.)
FTC: Fritz — Rumbold, Manglitz — Weinber, Bródy, Gorszky —  Rónay, Weisz, Korody, Schlosser, Szeitler
MAC: Sipos — Höfle, Makó — Meleghy, Hildebrand, Medgyessy — Fekete, Krempels, Fábry, Deschán, Vangel
Gól: Korody (9.), Schlosser (50., 84., 88.) illetve Vangel (20.), Fábry (26.)

Corinthián merkőzések. FTC -MAC 4:2. A negyedik találkozás ismét a Ferencvárosi Torna-Club javára végződött. A két csapat között a millenáris pályán a Corinthián vándordí­jért lefolyt mérkőzésben a FTC. teljes csapata ellen, a MAC. három tartalékkal kiegészí­tett csapatával vette a küzdelmet, u. i. Borbás helyett Fábry, Oláh helyett pedig Höfle játszott. Erre a mérkőzésre az atléták esélyei valamelyest javultak. A MAC. azonban nem állhatott ki teljes csapatával, í­gy a FTC. győzelme biztosnak látszott. A mérkőzés megindul, a MAC. széltől segitve gyors iramban veszélyesen támad FTC. védelem az orkánszerü széltől nagyon is zavarva, igen bizonytalanul védekezik … Első pillanatban ugy látszott, hogy tán éppen rá nézve kedvező körülmények tudata miatt a FTC. vereséget szenved, a 9-ik percben azonban Kórodynak sikerül gólt lőni, a nem várt eredmény a Ferencvárosiakban nyugalmat öntött. A félidő mindamellett ellenfele javára végződött, 2:1 arányban. A második félidő elején Schlosser rövidesen kiegyenlí­t. A mérkőzés az utolsó 7 percig 2:2-re áll, amikor Schlosser megszerzi a vezetést, sőt az utolsóelőtti percben a 4-ik gólt is belövi az atléták hálójába. FTC. csapaton — bár ez alkalommal is igen jól játszott — mintha a fáradság nyomai látszanának. A csatársor most is szép kombinációkkal dolgozott, bár Schlosser faultjával sokat rontott. A halfsorban ismét Weinber volt a legjobb, de Bródy sem játszott formáján alul. A védelemben Manglitz sokszor túllépi a megengedhető határt, Fritz a nagy szél miatt az első félidőben indiszponálva védett. A MAC. védelemben igen jól játszott a tartalék Höfle, mig a halfsorban Medgessy játékát kell kiemelnünk. A csatársorban Fekete— Krempels szárny dominált, Fábry ismét labdaosztogatásával tünt ki, mig Vangel partnere gyenge támogatása miatt nem tudott kellőképen érvényesülni.

FTC: Fritz — Rumbold, Manglitz — Weinber, Bródy, Gorszky —  Rónay, Weisz, Korody, Schlosser, Szeitler
MAC.: Sipos — Höfle, Makó — Meleghy, Hildebrand, Medgyessy — Fekete, Krempels, Fábry, Deschán, Vangel

A MAC. széltől támogatva azonnal támad, Schlosser faultja és az FTC. ellen megí­télt szabadrúgás után Krempels ügyesen driblizik, de Fábrytól zavartatva gyengén lő. Váltakozó támadások után Schlosser miatt ismét szabadrúgáshoz jut a MAC., mely után a FTC. támad, majd Krempels tör ki, de centerét védik. (8. p.). Most Korody szabadul ki, a 16-oson azonban elveszti a labdát maga alól, de a nagy rössel előre törő Höfléről ismét lábai elé pattan, amit aztán a gólba helyez. (9. p.) Erre szép jelenetekben gazdag játék keletkezik, mí­gnem Vangel egy Fritztől már kivédett, de kiejtett labdával megszerzi a kiegyenlí­tést. (20. p). Ugyanilyen körülmények között lövi 6 perc elteltével Fábry a 2-ik gólt. Szeitler offside támadása után Krempels lövését Fritz kiejtve, nehezen védi. Az FTC. támadását leszerelik az ellenpárton. Meleghy és Deschán lövései kapu fölé jutnak. Manglitz faultja miatt szabadrúgást rúgnak az athleták, de Fritz jól véd. Krempels ismét kiszökik, de Rumbold az utolsó pillanatban jókor véd. Rónay lefutása után ismét MAC. támad, de Fekete szép lövése gól mellé jut. Félidő 2:1.

Öt percnyi játék után Rónay centerét Schlosser kapásból gólba lövi. Erre a FTC. egy időre fölénybe kerül, de Sipos, Rónay, Schlosser és Korody suttjait biztosan védi, Weisz mesteri lövése pedig gól mellett süví­t el, következő lövését pedig ismét Sipos teszi ártalmatlanná. A MAC. támadását a biró füttye akasztotta meg. A kővetkező percekben Siposnak ismét sok dolga akad, de kétszer kifutással jól ment. Makó kornert vét, amely megtörténte után Vangel vezet támadást, de középütt nem támogatják kellőképpen. A FTC. nehéz ostroma után, Meleghy fut le a jobbszélen, de a középsők ismét hibáznak. Ismét a FTC. kerekedik fölül és Schlosser a kifutó Sipos mellett a labdát a gólba guritja. (39. p.). Schlosserhez kerül nemsokára ismét a labda, ügyesen cselezve lefut és oldalról csavart lövéssel a negyedik gólt lövi, amit Sipos a beálott sötétség miatt sem tudott védeni.

Biró: Fehéry Ákos (BTC.)

(Nemzeti Sport, 1908. május 9.)

(Csütörtök). FTC—MAC 4:2. (Corinthián-dij.) E két csapatnak az idén immár negyedik mérkőzése ismét a FTC győzelmével végződött. A MAC ugyan tartalékokkal állott fel, de a FTC sem volt már az a csapat, melyet az előző hetekben láttunk, daczára hogy felállí­tása ugyanaz volt. A csatárok bizonytalanul játszottak, a kapus pedig határozottan gyengén dolgozott Az első félidőben a MAC gyakori támadásainak nem is tudtak ellenállni s igy két, egyébként védhető gólt kaptak hálójukba. A második halftime azonban teljesen a zöld-fehérek támadásával telik el. A MAC a félvonalon is alig néhányszor tud csak átkerülni.

A MAC inditja meg a támadást, de a FTC jól működő védelme minden veszélyes akcziót meghiúsí­t. Csakhamar a zöld-fehérek futnak le és Korody a 9. percben eléri a FTC első gólját. Változatos játék után a MAC kerül fölénybe és a 20. perczben a kiegyenlí­tő, a 30-ikban pedig a vezető gólt szerzi meg. A félidő végén is a MAC van offenzí­vában.

A második halftimeban a MAC teljesen visszaesik. A FTC teljesen kapujához szegezi, honnan csak nagy ritkán tud a félvonalon áthaladni. Mindazáltal a fáradtnak látszó ferenczvárosi csatárok, daczára nagy fölényüknek, csak három gólt tudnak rúgni és számos igen kedvező helyzetet hagynak kiaknázatlanul. A gólokat az 5-ik, 40-ik és 43-dik perczekben lövi Schlosser.

Bí­ró: Fehéry Ákos (BTC) volt.

(Sport-Világ, 1908. május 10.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ