1909.XII.5. FTC – NSC 0:1

A millenáris verseny-pálya közönsége vasárnap két érdekes mérkőzésben fog gyönyörködni. Előbb a Ferencvárosi Torna Klub és a Nemzeti Sport Klub (…) méri össze erejét. A délután 1/2 1 órakor kezdődő mérkőzést Fehéry Ákos vezeti.

(Budapesti Hí­rlap, 1909. december 3.)

1909. november 1., 12:30, Millenáris, FTC – NSC 0:1 (0:1)
vezette: Fehéry Ákos (Csepeli AC)
FTC: Fritz — Rumbold, Manglitz — Kutschera, Bródy, Gorszky — Weinber, Szántó, Koródy, Schlosser, Weisz
NSC: Burián — Feldmann, *Garai — Kanyaurek, Vajda, Palóc(*z) — Rometh, Hlavay (*I)., Tóth, Faragó, Ménich
Gól: Faragó (7.)

Vaskos meglepetést hozott a hivatalos őszi szezon utolsó napja. A Nemzeti Sport Klub 1:0 arányban legyőzte a Ferencvárosi Torna Klubbot és ezzel megszerezte magának a bajnokság őszi fordulójában a második helyet, ellenben a favorit Ferencvárosiak győzelmi sanszát tetemesen alászállitotta. A múlt évi második osztály győztese tegnapi váratlan és fényes szereplésével betetőzte sikereit és olyan rekordot ért el, a mi eddig még egyik másodosztályú bajnokcsapatnak sem sikerült, A második klasszisból fölkerült Nemzetiekéhez hasonló karriért talán csak az angol Chelsea mutathat föl, a mely a második osztályból egy csapásra a legjobb elsőosztályuak közé emelkedett. A Nemzeti Sport Klubnak ez volt a hatodik győzelme, a melyre annál inkább sem számí­thatott senki, mert utolsó mérkőzését a B. T. K.-al szemben súlyos vereséggel végezte. A F. T. K.-ot roppant érzékenyen sújtja a tegnapi vereség, mert most már nemcsak föltétlen tudás, de szerencse is kell ahhoz, hogy a tavaszi szezont legyőzetés, vagy eldöntetlen eredmény nélkül végigjátszhassa.

A Nemzeti Sport Klub 1:0 (félidő 1:0) arányban legyőzte a Ferencvárosi Torna Klubbot. — Az esztendő legnagyobb meglepetését a M. T. K.—U. T. E. mérkőzést megelőzően lezajlott küzdelem hozta meg. A mérkőzés sorsát a N. S. K. egy szerencsés góllal már az első félidőben eldöntötte. A játék 25-ik percében sikerült Faragónak a Manglitzról lepattant labdát elfogni és a kapuba rúgni. A föllelkesült Nemzetiek erre oly elszánt védőjátékba fogtak, hogy meghiúsult a F. T. K. minden törekvése. Burián, Feldman és Kanyaurek ritkán látható nagyszerű játéka biztosí­totta a N. S. K. győzelmét A F. T. K. legnagyobb baja és a N. S. K. legügyesebb taktikája Schlosser lefogása volt. A máskor föltartóztathatatlan balösszekötőt Kanyaurek és társa teljesen akció képtelenné tette. A többi csatázó igyekezetét meg a legvégső pillanatban az ördögi ügyességgel védő Burián tette ártalmatlanná. Az utolsó pillanatban is kivédett egy élesen a sarokba irányí­tott lövést. — A F. T. K. II. 4:1 arányban legyőzte a N. S. K. II-őt (szövetségi-dij.)

(Budapesti Hí­rlap, 1909. december 7.)

A szövetségi-dí­jért szerdán délelőtt a Ferencvárosi Torna Klub II. 2:2 arányban eldöntetlenül mérkőzött a Nemzeti Sport Klub II. csapatával.

(Budapesti Hí­rlap, 1909. december 9.)

NSC.—FTC. 1:0. (Millenáris.) NSC. kezd szél és nap ellen, mindjárt támad és a 7. percben Faragó a vezető gólt lövi, melyet FTC. a kitünően működő NSC. védelemmel szemben nem képes kiegyenlí­teni. A zöld-fehérek kitűnő baloldalát Kanyaurek és Feldmann teljesen lefogták, miáltal a csapat akcióképtelenné vált. Csapatok:

NSC. Burián — Feldmann, Garai — Kanyaurek, Vajda, Palóc — Rometh, Hlavay, Tóth, Faragó, Ménich
FTC. Fritz — Rumbold, Manglitz — Kutschera, Bródy, Gorszky — Weinber, Szántó, Koródy, Schlosser, Weisz.

(Nemzeti Sport, 1909. december 11.)

*Selb, Palócz, Hlavay I. szerepel a Sporthí­rlap, 1912. május 13-i számában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ