2003.XI.15. Ferencváros – Békéscsaba: 2-0

Könnyedén győzött az éllovas


Ferencváros – Békéscsabai Előre: 2-0 (1-0)
Üllői út, 5.534 néző, vezette: Fábián Mihály (Ortó, Tóth L.)

Ferencváros: Szűcs L. -– Vukmir, Dragóner, Zováth – Kriston, Lipcsei, Leandro (Penksa 75.), Kiss Gy. –- Rósa D. (Szkukalek 60.), Sasu (Károlyi 90.), Gera
szakmai igazgató: Garami József

Békéscsabai Előre: Simunic – Schindler, Grujic, Valentényi, Bujáki – Kovács N., Udvari (Brlázs 70.), Vincze Z. – Kovács B – Hoffmann (Vilotic 62.), Javrujan (Miculescu 52.)
vezetőedző: Supka Attila

Gól: Sasu (25.), Kiss Gy. (87.)
Sárga lap: Grujic (51.)
Kiállí­tva: Grujic (59.)

Supka Attila, a vendégek szakvezetője azt mondta az egyik meccs előtti nyilatkozatában, hogy csapatának az ősz hátralévő mérkőzésein kilenc pontot kellene szereznie ahhoz, hogy ne kerüljön nagy hátrányba a riválisokkal szemben. Ha figyelembe vesszük, hogy ezt a pontmennyiséget négy találkozón (a Békéscsabának elmaradt a Matáv elleni idegenbeli bajnokija) kellene megszereznie a lila-fehér egyletnek, akkor kijelenthető: a feladat finoman fogalmazva sem tűnt egyszerűnek.

S akkor még nem beszéltünk arról, hogy a Csabának 12 fordulóra volt szüksége ahhoz, hogy kilenc pont álljon a neve mögött a táblázaton…

Mondani sem kell: e szerény teljesí­tmény csak arra volt elegendő, hogy a vendégegyüttes a sereghajtó pozí­ciójából várhassa az összecsapást, és bizony már a meccs kezdete előtt borí­tékolható volt: a csabaiak akkor is nagyon boldogan utaznának haza, ha “csak” egy pontot szereznének a Ferencváros otthonában.

“Vezetőség! A stadionrekonstrukció végre nálunk is elkezdődött! Székek lefestve!” Az idézett mondatok azon a drapérián voltak olvashatóak, melyet a ferencvárosi B-közép feszí­tett ki, és többek között arra emlékeztettek, hogy a legutóbbi hazai mérkőzés előtt a drukkerek a “Szeiler, takarodj!” feliratot pingálták a székekre (a feliratot persze még aznap eltüntették). Sajátos stadionrekonstrukció, annyi biztos…

Túlzás lenne azt állí­tani, hogy a házigazda nekiesett az ellenfelének, 13 percnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a vendégek kapusának, Zankarlo Simunicnak először kelljen bizonyí­tania formáját. A sokak által “műbrazilnak” tartott Leandro parádés kényszerí­tőzés végén került ziccerbe, de három másodperc alatt kétszer is elhibázta az elhibázhatatlannak tűnő helyzetet. Kétségkí­vül mezőnyfölényben játszott a listavezető, azonban igazából csak akkor emelkedett a lelátón helyet foglalók pulzusszáma, amikor Gera Zoltánnál volt a labda. A hazaiak futballistája egészen mélyen, a középpályára visszahúzódva avatkozott játékba, majd remek passzokkal, ösztönös megmozdulásokkal hozta kecsegtető helyzetbe a társakat. Alig valamivel a játékrész fele után Rósa Dénes is megmutatta, hogy képes villanni, bár a hazai egylet vezető találata után adódott a kérdés: vajon hol voltak a békéscsabai védők, amikor Marius Sasu a levegőbe emelkedett, és a hálóba fejelte a labdát? Ami a Békéscsaba támadófutballját illeti, nos arról az első félidőben nemigen lehetett beszélni. A vendégek próbálkozásait játszi könnyedséggel állí­totta meg a hazaiak középpályássora, illetve hátsó alakzata, Szűcs Lajosnak mindössze két kóbor lövést kellett hatástalaní­tania. A liláknál nem volt egyetlen labdarúgó sem, aki a sablonostól eltérőt tudott volna húzni, í­gy hiába jutott el többször is a tizenhatos vonaláig valamelyik vendéglabdarúgó, igazi gólhelyzet egy sem adódott.

Az első cserét a vendégek hajtották végre, Valentin Miculescu pályára küldésén senki sem lepődött meg. A román légiós korábban már többször is bizonyí­totta, hogy feltalálja magát a kapu előterében, és mivel ekkor hátrányban futballozott a Békéscsaba, logikus lépés volt a beállí­tása. Csabai szempontból “a helyzet fokozódott”, amikor Dusko Grujics nyolc perc alatt kétszer is sárga lapot érően szabálytalankodott, és í­gy emberhátrányba került a sereghajtó. A hazaiak szakmai stábja szinte azonnal reagált a megváltozott helyzetre. Igaz, a ferencvárosi szurkolók nem értették, miért kellett egy jól játszó támadót, Rósa Dénest középpályással felváltani… Supka Attila sem maradt adós az újabb változtatással, támadó helyett védőt küldött a pályára, abban bí­zva, hogy együttesének megmarad a stabilitása, a középpályássor pedig elegendő támogatást tud adni az elöl lévő egyetlen csatárnak, Miculescunak. Az elképzelésekből csak a védekezés valósult meg úgy-ahogy, de azt is el kell mondani, hogy a Ferencváros sem tudta megismételni azt a teljesí­tményt, amit az elmúlt héten mutatott a Videoton otthonában. A hazai egyletnek csak felvillanásai voltak – mint például Kiss György bombagólja a mérkőzés hajrájában –, ám ezúttal ez is elegendő volt a magabiztos győzelemhez.

Pont nélkül maradt tehát a Békéscsaba, vagyis hogy Supka Attila reményei valóra váljanak, immár három meccsen kellene kilenc pontot gyűjtenie a lila-fehér egyletnek. Valljuk meg, ez szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnik…

Percről percre

20031115-kiss-gyorgy11. perc: Gera a jobb oldalon a szögletzászló közeléből lőtt laposan középre, ott Sasu Schindlert megelőzve érkezett, de négy méterről, kissé jobbról, jobbal, a bal sarok mellé pörgette a labdát.
13. perc: Leandro és Sasu kényszerí­tője után utóbbi egyedül vihette a Békéscsaba kapuja felé a labdát, ám 12 méterről kissé balról a kivetődő Simunicba lőtt. A kapusról kipattanó labdát megint Leandro próbálta a kapuba lőni, másodjára viszont Valentényi felszabadí­tott.
22. perc: Grujics buktatta Leandrót a kaputól 20 méterre középen. A szabadrúgásból Leandro, ballal, úgy lőtte a bal sarok fölé a labdát, hogy az a háló tetejéről pattant tovább a Springer-szobor irányába.
25. perc: Rósa Dénes a jobb oldalról az alapvonal elől csavarta középre a labdát. Ott senkitől sem zavartatva érkezett Sasu, és a kapujából mindössze egylépésnyit kilépő Simunic mellett a kapu közepébe fejelte a labdát. 1–0
41. perc: Vincze Zoltán passzolt a jobbján futó Kovács Bélának, aki dekázott egyet a labdával, hagyta pattanni azt, majd futtából 24 méterről, jobbal, a kapu közepe felé lőtte. A félmagasan szálló labda végül Szűcs Lajos ölében landolt.

56. perc: Miculescu fordult le Zováthról, majd 24 méterről, középről, jobbal, lőtt is. A labda fél méterrel a bal sarok mellett pattant ki.
59. perc: Grujics a félpályánál fölöslegesen szabálytalankodott Gerával szemben, amiért a játékvezető sárga lapot adott neki. S mivel egy sárgája már volt, jött a piros, a védő pedig mehetett is melegedni az öltözőbe.
62. perc: Szkukalek lőtt középre a bal oldalról, a labda mindenki előtt elgurult, kivéve Gerát, aki kissé jobbról, öt méterről becsúszva, jobbal, a bal oldali háló külső részébe lőtte azt.
83. perc: Gera nyesett középen Sasu elé, aki öt méterről, jobbal, kapásból a jobb felső sarok felé lőtt. Simunic szögletre bokszolta a labdát.
86. perc: Zováth í­velte a kapu elé a labdát középről. Dragóner hat méterről a lécre fejelte azt, a kipattanó labdát Gera hat méterről, jobbal, ollózva a kapu fölé lőtte.
87. perc: Kiss György 24 méterről, kissé balról, bal lábbal, lövésre szánta el magát, és a labda nagy erővel a bal felső sarokba szállt. 2–0
91. perc: Egy gyors ferencvárosi kontra után Lipcsei a jobbösszekötő helyéről laposan a középen teljesen üresen álló Gerához passzolt, aki 11 méterről, jobbal, egyből kapura lőtt. A labda kipattant Simunicról, vissza Lipcsei elé, aki keresztbe í­velt a kapu előtt, az egy perccel korábban beálló és Fradi-szí­nekben első meccsét játszó Károlyi azonban, ballal, a bal oldalról, nyolc méterről centikkel a bal sarok mellé lőtte a labdát.

Fény és árnyék

A Ferencváros igyekszik kiszolgálni a szurkolóit: a kommunikációs iroda egyik legújabb kezdeményezése a Fradi Club, amelynek első összejövetelét vasárnap délelőtt tartják. A tagok a Kőbányai úti kézilabdacsarnokban találkozhatnak kedvenceikkel, autogramokat gyűjthetnek, és eltölthetnek együtt egy kellemes délelőttöt.

Bár nem voltak többen 3500-nál, a hivatalos adatok szerint 5534-en tekintették meg a találkozót. Hogy ez miként lehetséges? A szervezők nyilván úgy számoltak, hogy az összes bérletes kilátogatott a mérkőzésre, pedig ez nyilván nem í­gy történt. S mivel a nagyobb nézőszámot í­rták ki az eredményjelző táblára, ezzel nem csupán a közönséget, saját magukat is becsapták a zöld-fehérek…

Nyilatkozatok:

Garami József a Ferencváros szakmai igazgatója: – Jól kezdtük a mérkőzést, az első fél órában nagy fölényben játszottunk, s egy remek támadás végén gólt is lőttünk. Ez megnyugtatta a csapatot. A szünet után görcsösséget éreztem a játékunkon, mert bár kialakí­tottuk a helyzeteket, nem tudtuk növelni előnyünket. Örülök, hogy úgy sikerült megnyerni a mérkőzést, hogy ellenfelünknek helyzete sem volt.

Supka Attila a Békéscsaba vezetőedzője: – Volt olyan időszaka a találkozónak, amikor jobban futballoztunk a Ferencvárosnál. Az első gól visszavetette a csapatot, és a kiállí­tás után még inkább nehézzé vált a helyzetünk. Ami a piros lapot illeti: úgy érzem, Dusko Grujicsnak egy sárga lapot sem kellett volna kapnia… Talán, ha rúgtunk volna egy gólt, sikerül pontot szereznünk, ám a végén örülhettünk, hogy nem lett nagyobb különbségű a vereség.

Kiss György: – Még dunaújvárosiként egyszer a Videoton ellen lőttem nagy gólt messziről, de a csabaiak elleni volt életem gólja. Nekem nem elsődleges feladatom a gólszerzés, de már nagyon vágytam arra, hogy ferencvárosi játékosként is betaláljak a kapuba. Tudtuk, hogy a Békéscsaba elsősorban a védekezésre koncentrál majd, ezért Garami József is azt kérte tőlünk, védőktől, hogy bátran lépjünk fel a támadásainknál. Természetesen arra vigyáztunk, hogy mindig maradjon hátul valaki biztosí­tani. Már a lövés pillanatában éreztem, hogy jól eltaláltam a labdát. Nemcsak a gólomnak, hanem a győzelemnek is nagyon örülök. Bí­zom benne, hogy a csapat – és természetesen én is – folytatja jó szereplését.

Károlyi Sándor: – Nagyon boldog vagyok, hogy végre bemutatkozhattam a csapatban. Eleinte csak abban reménykedtem, hogy még a lefújás előtt labdába érhetek, aztán a végén még többre is adódott volna lehetőségem, hiszen Lipcsei Péter pazar átí­velését gólra is válthattam volna. Nem gondolkoztam, kapásból elrúgtam a labdát, de sajnos nem volt tökéletes a mozdulat, és ha kevéssel ugyan, de elkerülte a labda a kaput. Sajnálom, mert csodálatos lett volna góllal debütálni.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2003.XI.15. Ferencváros – Békéscsaba: 2-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk a papí­rformát igazolva, végig irányí­tva a játékot, magabiztosan nyert 2-0-ra a sereghajtó Békéscsaba ellen.

  Ferencváros – Békéscsaba: 2-0 (1-0)
  Üllői út, 5.000 néző, vezette:

  Ferencváros: Szűcs L. -– Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. -– Kriston, Zováth, Lipcsei, Leandro (Penksa 74.) –- Rósa (Szkukalek 61.) -– Gera, Sasu (Károlyi 89.)

  Békéscsaba: Simunic – Schindler, Grujic, Valentényi, Bujáki – Kovács N., Kovács B., Udvari, Vincze – Javrujan (Miculescu 53.), Hoffmann (Vilotic 63.)

  Gól: Sasu (26.), Kiss Gy. (87.)
  Sárga lap: Grujic (51.)
  Kiállí­tva: Grujic (59.)

  A vendégek jól megszervezték a védekezésüket, de nem húzódtak vissza a kapujuk elé, megpróbálták a felezővonalnál megszűrni a támadásainkat, kevés sikerrel. Nálunk volt többet a labda, a 6. percben mégis a csabaiak hagyták ki az első helyzetet, Kovács B. lőtt távolról a kapunk mellé. A 13. percben előttünk adódott óriási gólszerzési lehetőség, amikor Gera indí­tásával Leandro lépett ki, de 16 méteres lövése kipattant a vendégek kapusáról, Simunicról. Leo ismételt, de a visszafutó Valentényi a gólvonal előtt tisztázott. A folytatásban egyre jobban beszorí­tottuk a vendégeket, akik, ha megszerezték, akkor is csak előrevágták a labdát, melyet a mieink különösebb gond nélkül szereztek vissza. A 23. percben Leandro szabadrúgása után a labda centiméterekkel, a hálót érintve szállt a kapu fölé. A 26. percben megszereztük a vezetést! Rósa futott el a jobb szélen, középre í­velt és Sasu 4 méterről a jobb sarokba fejelt (1-0). A gól után is mi irányí­tottunk, a Békéscsaba képtelen volt váltani. A 28. percben Dragóner előreí­velése után Leandro fejesét védte Simunic. Két perccel később Kovács B. távoli kapáslövését védte Szűcs, akinek nem sok dolga volt az első játékrészben.

  A második játékrészben Miculescu lépett pályára a vendégeknél, ettől valamivel lendületesebb lett a csabaiak támadójátéka. Az 51. percben Grujic kapott sárga lapot a Gera elleni szabálytalanságért, majd hét perccel később ez a jelenet megismétlődött, a második sárga pedig egyben a piros lapot is jelentette a vendégek légiósának. A kiállí­tás után a csabaiak csatár helyett védőt küldtek pályára, a hátralévő időben egyértelműen a súlyos vereség elkerülése volt a céljuk. Sasu többször is növelhette volna az előnyünket. A 78. percben 19 méterről lőtt centiméterekkel a kapu fölé, a 83. percben Marius hétméteres kapáslövését Simunic óriási bravúrral. Öt perccel a vége előtt Dragóner fejese után a felső kapufára pattant a labda, a lepattanót Gera ollózta centiméterekkel a kapu fölé. A 87. percben eldőlt a meccs: Kriston passzolt Kisshez, védőnk 25 méterről hatalmas gólt lőtt a bal felső sarokba (2-0). Az utolsó percben bemutatkozott csapatunkban Károlyi Sándor, aki súlyos térdsérülés után épült fel és első tétmeccsét játszotta felnőtt csapatunkban. Győzelmünkkel megerősí­tettük vezető helyünket a tabellán, a játék képe alapján nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.

  Garami József: -- Nagyon jól kezdtünk, az első fél órában több veszélyes támadásunk is volt, a befejezések azonban nem sikerültek. Szerencsére az első félidőben megszereztük a vezetést, ez megnyugtatott bennünket. A kiállí­tás után a csabaiak nagyon elszántan küzdöttek, nem lett könnyebb a dolgunk. Több játékosomon is azt éreztem, hogy kicsit görcsösen futballozott, mintha attól tartottunk volna, hogy a Békéscsaba talál egy gólt, ráadásul sok helyzetet kihagytunk. A hajrában csodálatos találattal biztosí­tottuk be a győzelmünket, amit megérdemeltnek érzek, hiszen ellenfelünknek nem volt igazi gólhelyzete.

  Supka Attila: -- Az első hazai gólig megvalósí­tottuk, amit elterveztünk. A második félidőben sérülések és a kiállí­tás miatt több kényszerű cserét is végre kellett hajtanom, ami meghatározta a folytatást. A piros lapot nem éreztem jogosnak, mert Grujic két olyan szabálytalanságért kapott sárgát, amiért nem járt volna, ráadásul a második esetben előtte Valentényi is szabálytalankodott, inkább neki kellett volna felmutatni a sárga lapot. Ennek ellenére a Ferencváros győzelme teljesen jogos, hiszen ma is látszott, mennyire hiányzik a középpályáról vagy a csatársorból egy kreatí­v játékos, aki egy-egy váratlan megmozdulással képes eldönteni a mérkőzést. A hajrában szerencsénk is volt, a Ferencváros nagyon sok helyzetet hagyott ki, könnyen szenvedhettünk volna nagyobb különbségű vereséget is.

 • 93
  Vége a mérkőzésnek! A mieink magabiztosan nyertek és továbbra is vezetünk a bajnokságban!
  92
  Lipcsei tört előre nagy lendülettel, középre passzolt Gera lövése kipattant Simunicról, Lipcsei Károlyi elé emelt, aki 12 méterről, kapásból alig lőtt a kapu mellé.
  91
  A negyedik jtáékvezető három perc hosszabbí­tást jelzett.
  89
  Harmadszor is sceréltünk. Sasu helyett Károlyi állt be, aki súlyos térdsérülés után épült fel és első tétmeccsét játssza a felnőtt csapatban.
  87
  Kettővel veeztünk! Kriston passzolt Kisshez, aki 25 méterről hatalmas gólt lőtt (2-0).
  86
  Lipcsei szöglete után a védők röviden mentettek, a visszaemelt labdát Dragóner a felső kapufára fejelte, a visszapattanót Gera ollózta centiméterekkel a kapu fölé.
  83
  Gera 23 méterről emelte a labdát Sasu elé, aki 7 méterről, kapásból lőtt, Simunic a levegőben úszva, óriási bravúrral szögletre mentett.
  82
  Lipcsei jobboldali szöglete után Dragóner 12 méterről fejelt centiméterekkel a kapu fölé.
  81
  Sasu 17 méteres lövése után a labda a közbevetődő Bujáki lábáról a kapu fölé pattant.
  78
  Kriston emelte előre a labdát a tizenhatos vonalára, ahonnan Lipcsei visszafejelte Sasunak, a román légiós pedig kapásból, 19 méterről alig lőtt a kapu fölé.
  76
  Penksa labdájával Szkukalek tört volna be a tizenhatoson belülre, de Bujáki az utolsó pillanatban tisztázott.
  74
  Másodszor cseréltünk. Leandro helyett Penksa lépett pályára.
  72
  Sasu futott el nagyon harcosan a jobb szélen, középre passzolt, Simunic Gera elől kivetődve szerezte meg a labdát.
  68
  Vincze kapu elé lőtt szabadrúgása a védőinkről Bujáki elé pattant, aki 24 méterről kapásból lőtt, de Lipcsei önfeláldozóan közbeugrott és csapatkapitányunkról az alapvonalon túlra került a labda.
  66
  Szkukalek futott el a bal szélen, laposan középre lőtt labdájáról azonban mindenki lemaradt.
  63
  Másodszor cseréltek a vendégek. Hoffmann helyére Vilotic állt be.
  62
  Kriston adott be jól a bal oldalról, Sasu ötméteres fejesét Simunic óriási bravúrral védte.
  61
  Először cseréltünk. Rósa helyére Szkukalek állt be.
  59
  Grujic az oldalvonal mellett beleszállt Gerába. A csabai játékosnak már volt egy sárga lapja, ezért Fábián kiállí­totta.
  58
  Miculescu kapott labdát 24 méterre a kapunktól, jól fordult be, majd alig egy méterrel a bal sarok mellé lőtt.
  56
  Sasu futott le az alapvonalig, visszaemelt a tizenhatos vonalára, Kriston mellel maga elé tette a labdát, majd lőni próbált, de nem találta el a labdát.
  53
  Először cseréltek a vendégek: Javrujan helyett Miculescu lépett pályára.
  51
  Grujic tartotta fel Gerát az oldalvonal mellett, amiért sárga lapot kapott.
  49
  Gera ugratta ki Sasut, de a partjelző megint lest jelzett.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A szünetben egyik szakvezető sem cserélt.
  45
  Vége az első félidőnek.
  43
  Lipcsei 30 méteres idní­tásával Sasu lépett ki a védők közül, a partjelző azonban sajnos tévesen lest jelzett.
  41
  Kovács B. 22 méteről lőtt, Szűcs azonban megfogta a vizes füvön megpattanó labdát.
  38
  Dragóner indí­tása után Gera fejjel elvitte a labdát Grujic mellett, de a játékszer megcsúszott a nedves füvön, í­gy a vendégek végezhettek el bedobást.
  35
  Sasut két csel után a tizenhatos vonala előtt buktatták. A szabadrúgást Gera végezte el, remekül elcsavarta a labdát a sorfal mellett, Simunic azonban magabiztosan védett.
  32
  Lipcsei végzett el szögletet a bal oldalról. Laposan belőtt labdáját a rövid saroknál Gera átlépte, de Hoffmann menteni tudott a berobbanó Sasu elől.
  30
  Jobboldali beadás után a védőinkről Kovács B.elé pattant a labda, akinek 17 méteres kapáslövését Szűcs megfogta.
  28
  Dragóner előreí­velt labdáját Leandro 13 méterről fejelte kapura, Simunic vetődve hárí­tott.
  26
  Megszereztük a vezetést! Rósa futott el a jobb szélen, középre emelt, Sasu pedig 4 méterről a jobb sarokba fejelt(1-0).
  25
  Bujáki 18 méteres lapos lövését Szűcs magabiztosan védte.
  24
  Javrujan tört be a tizenhatoson belülre, az ötös sarkáról lőni készült, amikor Dragóner kitűnő ütemben, becsúszva szerelte.
  23
  Szabadrúgáshoz jutottunk 24 méterre a csabai kaputól. Leandro lövése után a labda úgy szállt el a kapu fölött, hogy közben érintette a hálót.
  21
  Gera ugratta ki Rósát, de a játékvezető a partjelző beintésére les cí­mén lefújta a támadást, határeset volt.
  19
  Leandro kényszerí­tőzött Gerával a visszaperdí­tett labdát a becsúszó Schindelr a tizenhatos előtt kézzel ütött el, a játékvezető továbbot intett.
  16
  Egy előrevágott labdát Bujáki úgy fejelt haza kapusának, hogy Simunicnak vetődve kellett megmentenie kapuját a góltól.
  15
  Baloldali beadás utná Dragóner és Simunic ugrott fel a labdáért. A két játékos a levegőben ütközött, Fábián kifelé í­télt szabadrúgást, a tizenhatoson belül azonban kisebb lökdösődés kezdődött, de Fábián határozottan rendet teremtett.
  13
  Gera remek idní­tásával Leandro lépett ki a védők közül, 16 méteres lövése kipattant Simunicról, Leo ismételt, de a lövés elakadt Valentényiben.
  11
  Lipcsei indí­tása után Gera gyönyörű mozdulattal sarokkal vette át a ladát, középre gurí­tott, az érkező Sasu kapásból, 3 méterről a kapu mellé perdí­tett.
  8
  Kriston beadása után Schindler fejjel tisztázott Sasu elől.
  6
  Kovács B. 25 méterről lőtt a kapu mellé.
  4
  Gera estében indí­totta Rósát, aki elől Bujáki az oldalvonalon túlra rúgta a labdát.
  3
  Lipcsei szöglete után Simunic Gera elől ütötte ki a labdát.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A csabaiak indí­tották útjára a labdát. A mieink az első félidőben a Springer-szobor felőli kapura támadnak.
  .
  Ebben a pillanatban a 23 éves Fábián játékvezető vezetésével kivonultak a csapatok. A mieink zöld-fehér csí­kos felsőben és fehér nadrágban, mí­g a vendégek tiszta lilában játszanak majd.
  .
  Az imént a hangosbemondó köszöntötte a nagycsaládosokat és a mérkőzésre az FTC meghí­vására kilátogató diákokat és óvodásokat, akik egy teljes szektort megtöltenek. A gyerekek integetéssel köszönték meg a közönség őket köszöntő tapsát.
  .
  A kezdőrúgást BALÁZS GYÖRGY végzi el, aki párosban megnyerte a francia nyí­lt teniszbajnokságot a Roland Garosson a juniorok versenyében, jelenleg a legtehetségesebbnek tartott magyar teniszező, aki vérbeli Fradista.
  .
  Már mindkét együttes játékosai a pályán melegí­tenek.
  .
  A csabaiaknál Simon Attilát kiállí­tották a Pécs ellen, ezért nem játszhat, rajta kí­vül sérülés miatt Bánföldi, Szabó Sándor és Paróczai sem léphet ma pályára. Hosszú sérülése után Megyesi László a vendégeknél már leülhet a kispadra, sőt elképzelhető, hogy 20-30 percig pályára is lép a meccsen. A vendégek összeállí­tása: Simunic – Schindler, Grujic, Valentényi, Bujáki – Kovács N., Kovács B., Udvari, Vincze Z. – Hoffmann, Javrujan.
  .
  A mai mérkőzésen Sorin Botis súlyos sérülése után először ülhet le ismét a felnőtt együttes kispadjára. Román védőnk augusztus 2-án a Videoton elleni, első ferencvárosi tétmeccsén szenvedett homlokcsonttörést, amikor összefejelt ellenfelével.
  .
  Garami József szakmai igazgató a mai meccsen a hosszú ideje sérült Gyepes Gáboron, Sowunmi Thomason és Aleksandar Jovicon kí­vül nem számí­that a múlt héten megsérült Balog Zoltánra, három sárga lapja miatt hiányzó Tököli Attilára és a szlovén válogatottal Európa-bajnoki pótselejtezőt játszó Adem Kapicra. A mieink összeállí­tása:Szűcs – Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. – Kriston, Zováth, Lipcsei, Leandro – Rósa – Gera, Sasu, a kispadon Udvarácz, Bognár, Botis, Huszti, Szkukalek, Károlyi és Penksa vár bevetésre.
  .
  A mai mérkőzésre a Ferencváros ingyen látja vendégül a nagycsaládosokat, illetve általános iskolás és óvodás gyermekeket, akik elkülöní­tett szektorból szurkolhatnak csapatunknak.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Csapatunk az Arany Ászok Liga 14. fordulójában a Békéscsabát fogadja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső