2005.XII.15. Mexikó – Magyarország: 2-0

A magyar labdarúgó-válogatott amerikai túrájának első barátságos mérkőzésén Rósa Dénes kiállí­tása miatt 80 percen át tí­z emberrel játszva kétgólos vereséget szenvedett a világbajnoki résztvevő Mexikótól.

Mexikó-Magyarország 2-0 (1-0)
Phoenix, 40 000 néző, v: Valenzuela

Mexikó: Corona (Ochoa 46.) – Suarez (Hugo 70.), F. Rodriguez, Huiqui, A. Rodriguez (Castro 46.) – Olivera (Guardado 69.), Torrado, J.P. Rodriguez (Sandoval 55.), Bautista – Fonseca (A. Medina 66.), Bravo

Magyarország: Rabóczki – Vermes, Böjte, Balog, Vanczák – Koller, Rósa, Vadócz, Tőzsér (Priskin 66.) – Rajczi (Ferenczi 59.), Feczesin (Regedei 71.)

Gól: Fonseca (33.), Huiqui (52.)
Sárga lap: Huiqui (24.) illetve Priskin (71.)
Kiállí­tva: Rósa (10.)

1. perc: Feczesin adott be a jobb oldalról, Vadócz 12 méterről a kapu mellé csúsztatta a labdát.
7. perc: Bravo laposan belőtt labdája Böjte lábáról Fonsecához pattant, a mexikói támadó 12 méteres kapáslövése alig kerülte el a kaput.
10. perc: Rósa a felezővonal közelében nyújtott lábbal letalpalta Oliveirát, amiért a játékvezető a piros lapot mutatta fel a magyar középpályásnak.
25. perc: Bautista emelte Balog feje felett Bravóhoz a labdát, akinek 8 méteres lapos lövése elakadt a jó ütemben kivetődő Rabóczkiban.
33. perc: J.P. Rodriguez jobboldali szöglete után Fonseca Balogot és Vermest megelőzve 8 méterről a hálóba fejelte a labdát (1-0).

47. perc: Tőzsér 20 méterről lőtt a kapu mellé.
50. perc: Feczesin tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, az ötös sarkáról lőtt, Ochoa a rövid sarok elől szögletre ütötte a labdát.
52. perc: baloldali szabadrúgás után a kapu elé í­velt labda a Koller mögött kibújó Huqui térdéről pattant a hálóba (2-0).
59. perc: Torrado emelt Fonsecához, aki mellel maga elé tette a labdát, majd 8 méterről Rabóczki mellett a hálóba lőtt, de a játékvezető asszisztense jelzésére les miatt nem adta meg a gólt.
73. perc: Priskin átadásával Balog lépett ki és 14 méterről a kapus mellett laposan a hálóba talált, de a játékvezető les miatt érvénytelení­tette a találatot.
84. perc: baloldali mexikói szöglet után a védőkről lepattanó labdát Castro kapásból, 18 méterről centiméterekkel lőtte a jobb sarok mellé.

Vadócz hagyta ki a mérkőzés első helyzetét, rögtön a középkezdés után. A 10. percben Rósát kiállí­totta a játékvezető, a mexikóiak pedig átvették a játék irányí­tását. A magyarok visszahúzódtak a térfelükre, kizárólag a védekezésre koncentráltak. A közép-amerikai együttes vezető gólja után még egyoldalúbbá vált a mérkőzés, a magyarok a félidő hátralévő részében alig értek a labdához.

A második játékrészt aktí­van kezdték a magyarok, Tőzsér és Feczesin is helyzetbe tudott kerülni, az 52. percben azonban a mexikóiak megszerezték második góljukat, és ismét magukhoz ragadták az irányí­tást. A folytatásban Balog lesgólját leszámí­tva a magyarok egyetlen támadást sem vezettek. Mexikó megérdemelt győzelmet aratott.

Lothar Matthaus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a szövetség hivatalos honlapján úgy nyilatkozott, hogy elégedett volt az újoncok hozzáállásával.

“A világ egyik legerősebb csapatával játszottunk, méghozzá hosszú, kimerí­tő utazást követően. Éppen ezért azt mondom, ha az eredménnyel nem is, az újoncok hozzáállásával elégedett vagyok. Persze Rósa kiállí­tását követően még nehezebb helyzetbe kerültünk, és ez meghatározta a játék képét nyolcvan percen keresztül, de ezzel együtt gratulálok az újoncoknak, mert a körülményekhez képest jól mutatkoztak be a nemzeti csapatnál. Lehetne beszélni az időeltolódás vagy a hőmérsékletkülönbség miatti problémákról, vagy arról, mennyien hiányoztak, de én állí­tom, ez ellen a Mexikó ellen tí­z emberrel ez elfogadható teljesí­tmény volt, és az itt lévők dicséretet érdemelnek.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ