2017.VII.30. Ferencváros – Mezőkövesd: 5-0

20170730-mezokovesd-villanyujsag

Fradi-KO: Moutari és Varga Roland duplázott, Böde is betalált

A zöld-fehérek gyakorlatilag fél óra játék után eldöntötték a három pont sorsát a Mezőkövesd ellen.
A labdarúgó NB I 3. fordulójában a Ferencváros kiütötte a 2. teljes kör után hibátlan teljesí­tménnyel listavezető Mezőkövesdet a Groupama Arénában, az egyaránt duplázó Amadou Moutari, valamint Varga Roland góljai után a csereként pályára lépő Böde Dániel állí­totta be az 5–0-s végeredményt. Ezzel a zöld-fehérek megszerezték első bajnoki győzelmüket a szezonban.

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Improvizálnom kell, ugyanis fogalmam sincs, hogy vasárnap ki tud egyáltalán pályára lépni. Ezen agyalok most a legtöbbet. Leandro, Lovrencsics Gergő, Otigba, Sternberg és Bőle Lukács sem áll a rendelkezésemre. Tényleg van néhány kérdőjel, főleg a védelemben. (…) a tabella most még nem fontos. Ahogy visszatér mindenki, csapatként stabilizálódunk, megtaláljuk a ritmust, és jönnek a győzelmek. Csak magunkkal kell foglalkoznunk és nem a Mezőkövesddel vagy azzal, hogy mindkét meccsét megnyerte eddig.

Radványi Miklós: – Ugyanolyan meccs lesz ez is mint az eddigiek, de természetesen tudjuk, hogy a Ferencváros más kategória a magyar mezőnyben. Amit egész héten hangsúlyozok és ami nagyon fontos, nem feltett kezekkel megyünk az Üllői útra. Úgy gondolom teljes alapossággal, jól kielemeztük őket, tudjuk mit akarnak játszani, jól felkészültünk a játékukból. Bár mi vagyunk a tabellán az elsők, de a mérkőzés esélyese hazai pályán a Ferencváros. Amennyiben azonban a játékosaim kellő akarattal és alázattal lépnek pályára, akkor felborí­thatjuk a papí­rformát. A csapat nem “szállt el” a két győzelemtől, én az első naptól kezdve mindig mondtam nekik, hogy a földön kell maradni, ez szerencsére í­gy is van, megfogadták a tanácsaimat. Mindössze két sikeres meccs van mögöttünk és előttünk van még 31 forduló, tehát nincs is mit ünnepelni. Földön kell továbbra is maradni, alázattal tovább dolgozni, és akkor jönnek a jövőben is a sikerek.

A mérkőzés:

Ferencváros — Mezőkövesd-Zsóry: 5-0 (3-0)
Groupama Aréna, 5.849 néző.
Vezette: Solymosi Péter (asszisztensek: Georgiou, Farkas B.; alapvonali jv.: Pintér Cs., Molnár A.; tartalékjv.: Becséri)

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Batik, Leandro (Koch, 68.), Botka — Gera Z. (Csernik, 17.) — Varga R., Gorriarán, Rui Pedro, Moutari — Priskin (Böde, 65.)
kispad: Holczer, Kundrák, Bognár I., Lovrencsics B.
vezetőedző: Thomas Doll

Mezőkövesd-Zsóry: Tujvel – Farkas D., Hudák, Pillár, Szalai A. – Brasen (Baracskai, 60.), Tóth B., Keita, Cseri – Koszta, Strestí­k (Novák Cs., 76.; Vadnai, 90+1.)
kispad: Krnác, Lázár, Csirmaz, Szeles
vezetőedző: Radványi Miklós

Gól: Moutari (9., 26.), Varga R. (29. – 11-esből, 53.), Böde (90.)
Sárga lap: Gorriarán (43.) illetve Keita (39.), Farkas D. (58.)

„Buon compleanno per i tuoi 90 anni! Forza AS Roma!” – hagyott graffitiüzenetet kilencvenedik születésnapját ünneplő klubjának egy olasz turista a Fradi-sas szobrának talapzatán, a Budapesten felejtett úti emlék fogadta a vasárnapi Ferencváros–Mezőkövesd Zsóry mérkőzésre érkezőket. Az itáliai életérzést a mediterrán kánikula is elősegí­tette; akit ezen a délutánon sem a száguldó, sem a vizes cirkusz nem kerí­tett hatalmába, langyos nyári futballal hűsí­thette felhevült idegeit az Üllői úton.

A kivételes júliusi hőségben még azt is mosolyogva nézte el az ember, hogy a Mezőkövesd szenegáli légiósa, Paul Keita félig letolt nadrágban melegí­t. Mezőkövesdet korábban matyóvárosként emlegették, mostanság inkább macsóként – csapata az első két forduló után két győzelemmel vezette a bajnoki táblázatot. Vajon meddig bí­rja a cérna a matyó hí­mzést? – tehette volna fel a kérdést a finom ferencvárosi drukker, a többség azonban valószí­nűleg inkább arra volt kí­váncsi, mikor nyer már végre meccset a Fradi.

Aztán az első félidő derekán szinte biztos lehetett benne, végre elérkezett a várva várt nap.

20170730-mezokovesd-moutari-2Amadou Moutari nagy napja… A huszonhárom éves nigeri légiós előbb balról indulva pimaszul lőtávolságon belülre lopta magát, és kilőtte a bal felső sarkot (1–0), majd a mezőkövesdi védelem szerencsétlenkedését kihasználva közelről bekotorta a másodikat (2–0), és még le sem játszották az első félidőt, már egy tizenegyest is összehozott a Ferencvárosnak (bár az elszenvedett szabálytalanságot érdemként feltüntetni vitatható gyakorlat, a „kiharcolta a büntetőt” kifejezés pedig tulajdonképpen a műesés burkolt dicséreteként rögzült). Varga Roland belőtte, í­gy akárhogy is nézzük, az afrikai szélső három gólban is közrejátszott. 3–0

Történt azonban a 13. percben valami, ami a ferencvárosiak számára keserű í­zt adott a könnyed vezetésnek: Gera Zoltán megsérült. Miközben az Üllői út elnyűhetetlen labdaművésze meghúzódott combizmát fájlalta, lopva a lelátón ülő Bernd Storck szövetségi kapitány arcrezdüléseit figyeltük. Ő azonban egy titkos ügynök ridegségével mélyült telefonjába, talán éppen az „új Gera Zoltán” kifejezést ütve a keresőbe.

Nincs könnyű helyzetben, ha kiesik a karmestere a lettek és a portugálok elleni Európa-bajnoki mérkőzésre készülő keretből, és itt muszáj megemlí­teni egy érzelmi tényezőt is: tegyük a szí­vünkre a kezünket, a 97 válogatottságnál járó 38 éves futballista Portugália ellen szerzett Európa-bajnoki slágergólját szí­vesen újranéztük volna Budapesten.

20170730-mezokovesd-vargarTermészetesen megkérdeztük Bernd Storcktól, miként rajzolná át terveit Gera Zoltán esetleges kiesése, mire ő – érthető módon – türelmet kért, hiszen a pályáról lebicegő játékos pontos állapotáról csak az orvosi vizsgálatok után lehet hiteles információt nyerni. A mérkőzésről pedig hiába kértünk tőle véleményt, udvariasan közölte, szokásához hí­ven nem szeretne fecsegni a lelátón.

Beszélt helyette a Nemzeti Sport archí­vuma. Kikerestük, amikor a Ferencváros legutóbb ilyen ütemben rúgta a gólokat a Mezőkövesdnek, az Üllői úton még a Szeiler – Simon, Telek, Kuznyecov, Szekeres – Lipcsei, Páling, Lisztes, Czéh – Christiansen, Zavadszky tizenegy futott ki, és 10–0 lett a végeredmény.

Alighanem örökre emlegeti a 1994. szeptember 1-jén játszott Magyar Kupa-mérkőzést Herbály Lajos játékvezető, akit a játékvezetői bizottság illetékese elfelejtett értesí­teni a találkozó időpontváltozásáról, í­gy tévedésből az előző nap jelent meg két partjelzőjével a Fradi pályáján. Nem mellékesen a 180 kilométerre eső Algyőről utazott a fővárosba…

Solymosi Pétert tizenhárom évvel később dicséretes pontossággal jelent meg a neki rendelt Ferencváros–Mezőkövesd mérkőzés helyszí­nén, Varga Roland mérkőzést megpecsételő, 53. percben szerzett gólja és a 4–0-s ferencvárosi vezetés után azonban talán már bí­ró nélkül is eltöltötték volna a csapatok a hátralévő bő fél órát.

20170730-mezokovesd-bode„A mez soha nem alszik” – hirdette a műsorújság hátoldalán az új ferencvárosi dressz reklámja, és a második félidő lomhán csordogáló percei közben joggal mondhatta volna bárki: „Jó neki…”

Böde Dániel 89. percben szerzett gólja aztán szempillantás alapján felébresztett minden bóbiskolót, az 5–0 pedig szép, kerek győzelem.

Innen már csak egy ötösre van az 1994-es szint.

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sas Gábor, üllői129.hu

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Az elmúlt két hétben most voltunk a legfrissebbek, és valóban jó mérkőzést játszottunk. Itt kell megjegyeznem, hogy a meccs előtti napon még fogalmunk sem volt, milyen összeállí­tásban lépünk pályára, de köszönhetően a segí­tőinknek, a rehabilitációt végző szakembereknek, összeállt a csapat. Gera Zoltán sérüléséével kapcsolatban egyelőre nem tudjuk, mi a pontos diagnózis, a jelek szerint a combjában történt valami baj. De reménykedünk, hogy szakembereink minél előbb újra harcképessé teszik fontos és láthatóan fiatalosan mozgó játékosunkat – mondta a szakember a 17. percben lecserélt csapatkapitányról, majd a kétgólos Amadou Moutarira tért rá. – Fiatal játékosról van szó, aki jól cselez, ráadásul a futballja dinamikus, és akiről el kell mondani, hogy még mindig taní­tható, mert tanulékony labdarúgó. Ezt bizonyí­tja, hogy az edzéseken azt gyakoroltatjuk vele, hogy a cselsorozat után nem kell mindig feltétlenül a passzt választania, legyen néha önző, és rúgja kapura a labdát, lehetőleg ne laposan, hanem a léc alá. Ez történt most a Mezőkövesd ellen. Remélem, hogy tovább fejlődik.

Radványi Miklós: – Alaposan megkönnyí­tettük a hazai csapat dolgát azzal, hogy rendkí­vül buta és szerencsétlen gólokat kaptunk már a mérkőzés elején. Természetesen nem erre készültünk. Elemeztük a Fradi játékát, ám terveinkből semmi sem valósult meg. Hatalmas verést kaptunk, mégis azt mondom, jobb egyszer öt góllal vereséget szenvedni, mint ötször eggyel. Mi is többet vártunk magunktól, és álmomban sem gondoltam, hogy Amadou Moutari í­gy szlalomozhat a védőink között. Egyszerűen képtelenek voltunk felvenni vele a versenyt futásban. De ez csak egy vereség, tanulni kell belőle, és minél előbb túltenni magunkat rajta. Amúgy nemcsak a Ferencváros balszélsője csinált velünk azt, amit akart, az ellenfél több játékosa is könnyedén használta ki a hibáinkat, amiből bizony rengeteg volt ezen a meccsen. Novák Csanádnak balszerencsés esés után kiugrott a válla, kórházba kellett szállí­tani, reméljük, nem túl nagy a baj.

Amadou Moutari, Varga Roland:

A 3. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Pajovic (Újpest) 7 — Lovrencsics G. (Ferencváros) 7, Lipták (DVTK) 6, Ristevski (Vasas) 6 — Varga R. (Ferencváros) 7, Nagy D. (Újpest) 7, Sigér (Balmazújváros) 7, Busai (DVTK) 7, Moutari (Ferencváros) 8 — Kulcsár T. (Vasas) 6, Eppel (Bp. Honvéd) 7
A forduló játékvezetője: Solymosi Péter (Ferencváros — Mezőkövesd) 9 — Georgiou Theodoros, Farkas Balázs, Pintér Csaba, Molnár Attila

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Mezőkövesd hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2017.VII.30. Ferencváros – Mezőkövesd: 5-0 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90+4.
    PERC
    Köszönjük szépen a figyelmet, hamarosan jelentkezünk összefoglalónkkal!
    90+4.
    PERC
    Letelt a három perc, Solymosi lefújta a mérkőzést!
    90+4.
    PERC
    Vége!
    90.
    PERC
    Három perc lesz a hosszabbí­tás.
    90+1.
    PERC
    Novak helyett Vadnai
    90.
    PERC
    GÓÓÓL!!! Böde (5–0) Lovrencsics kiugratása után a védőkről jól leváló Böde 7 méterről, Tujvel lába között, laposan lőtt a kapu közepébe!
    90.
    PERC
    Novák nem tudja folytatni.
    86.
    PERC
    Novákot kellett ápolni egy belépő után.
    84.
    PERC
    Szép hazai támadás végén Rui Pedro gurí­tott vissza a lendületből érkező Böde elé, de Varga elrúgta előle a labdát, ráadásul rosszul is, blokkolták a védők.
    82.
    PERC
    Lovrencsics nagy bejátszása után Rui Pedro középről, 14 méterről lőtt a kapu fölé.
    80.
    PERC
    Koch nagy hibája után Koszta egyedül vezette a labdát Dibuszra, 15 méterről lőtt is, a kapus azonban óriási bravúrt bemutatva védeni tudott.
    76.
    PERC
    Streští­kNovak
    75.
    PERC
    Strestí­k szöglete után kontrázhatott a Fradi! Az akció végén Moutari négy védőt cselezett ki a tizenhatoson belül, majd amikor már csak Tujvellel állt szemben, 9 méterről a bal alsó sarok mellé gurí­tott.
    74.
    PERC
    Novák készül beállni a vendégekhez.
    72.
    PERC
    Folytatjuk.
    71.
    PERC
    Ivószünet.
    70.
    PERC
    Strestí­k jobbról belőtt labdája után Koszta csúsztatott 10 méterről a jobb alsó mellé.
    70.
    PERC
    Cseri lőtt vagy 25 méterről laposan, Dibusznak nem jelentett gondot a hárí­tás. Az akció elején Gorriarán kapot nagyot Strestí­iktől, de Solymosi nem sí­polt.
    68.
    PERC
    de AlmeidaKoch
    67.
    PERC
    Priskin jött le, ezzel megszakadt karrierje legeredményesebb NB I-es gólszerzői sorozata. A válogatott támadó ugyanis a legutóbbi három mérkőzésén, amelyen pályáralépett, rendre gólt szerzett, összesen négyet. Hármat még győri játékosként a 2015-ös idény utolsó két meccsén, majd az Újpest ellen szerezte a negyediket.
    64.
    PERC
    PriskinBöde
    64.
    PERC
    Böde készülődik beállni.
    64.
    PERC
    Csernik egy hosszú indí­tással betört a tizenhatoson belülre és egy csel után ballal, laposan, 10 méterről lőtt, Tujvel vetődve fogta a labdát.
    62.
    PERC
    Csernik kiugratása után Botka ziccerben kiugorva passzolt a kapuba a kimozduló Tujvel mellett, de Solymosi már közbesí­polt, les miatt. Határeset…
    61.
    PERC
    Baracskai az előző fordulóban jó cserének bizonyult, a múlt héten a padról beszállva, 10 perc után gólt szerzett a Paks ellen.
    60.
    PERC
    BrasenBaracskai
    59.
    PERC
    Varga a hosszú oldalra í­velt balról szabadrúgásból, Priskin fejelte középre a labdát, de Tujvel résen volt és lekapta a középen érkezők elől.
    58.
    PERC
    Farkas buktatta Moutarit, sárga lap.
    56.
    PERC
    Varga balról betekert szögletére Leandro érkezett a röviden, és az ötös sarkától az oldalhálóba belsőzött.
    53.
    PERC
    GÓÓÓL!!! Varga Roland (4–0) Hudák értelmezhetetlen megoldást választott, amikor a Tujveltől kapott labdát a tizenegyespontnál álló Pillárhoz passzolta, akit Priskin letámadott, í­gy a labda Rui Pedróhoz került, ő az érkező Varga Roland elé játszott, aki pedig 12 méterről a kapuba bombázott a tehetetlen Tujvel mellett.
    53.
    PERC
    Tóth borí­totta fel Rui Pedrót, megúszta sárga nélkül.
    50.
    PERC
    Leandro volt szabálytalan a saját tizenhatosa előtt, Strestí­k 17 méterről, a jobbösszekötő helyéről alig csavart a jobb kapufa mellé. Nagy helyzet volt.
    48.
    PERC
    Ruiu Pedro lőtt a kapu fölé 18 méterről Gorriarán lekészí­tése után.
    46.
    PERC
    A zöld-fehérek folytatják a mérkőzést.
    FÉLIDŐ
    Már a Ferencváros is a pályán.
    FÉLIDŐ
    Jönnek a csapatok, elsőként a vendégek érkeztek meg.
    FÉLIDŐ
    Moutari fél éve tartó NB I-es pályafutása során első alkalommal lőtt két gólt. Második találata az ötödik élvonalbeli gólja volt a nigeri támadónak.
    FÉLIDŐ
    Két perc hosszabbí­tás után véget ért az első félidő.
    45+2.
    PERC
    Batikot rúgta véletlenül fejbe Cseri. A ferencvárosi bekknek leesett a hajgumija, alig találta.
    44.
    PERC
    Priskin tartott rá Tóth Bence lábára, megúszta sárga nélkül.
    43.
    PERC
    Gorriarán kapott sárgát, miután a Koszta lövésével záruló akció során megrúgta Strestí­ket.
    43.
    PERC
    Koszta lőtt 24 méterről, kissé balról, laposan a bal kapufa mellé.
    41.
    PERC
    Brasen kí­nálta meg Dibuszt jó 30 méterről egy életerős lökettel, a kapus azonban a lábán biztosan állva fogta a középre tartó lövést.
    38.
    PERC
    Keita buktatta a kezdőkörben a meglódulni készülő Gorriaránt, sárga lap
    36.
    PERC
    Gorriarán buktatta Cserit a kissé balra, 23 méterre a kaputól. Tóth Bence a kapu fölé csavart a szabadrúgásból.
    33.
    PERC
    Gorriaránt kell ápolni egy belépő után.
    31.
    PERC
    El ne felejtsük megjegyezni, a Ferencváros az első magyar labdarúgó klub, amely Hosszú Katinka újabb világbajnoki cí­me óta már két gólt lőtt az NB I-ben.
    29.
    PERC
    GÓÓÓL!!! Varga Roland (3–0) Egy lépés után a jobb alsó sarokba helyezett.
    28.
    PERC
    Tizenegyes a Ferencvárosnak! Moutari harcolta ki, Farkas szorí­tásában homorí­tott nagyot. Élteti is a közönség!
    26.
    PERC
    GÓÓÓL!!! Moutari (2–0) Varga szöktetése után Csernik a tizenhatos bal oldalánál két védő között passzolt középre, Moutarihoz, aki Szalai szerencsétlenkedésének köszönhetően két lépésről a hálóba passzolta a labdát.
    25.
    PERC
    Varga jobbról í­velt középre, Rui Pedro 7 méterről fejelt, fölé. Pár másodperccel később aztán jelezte Solymosinak, ápolást kért, fejét fájlalja. Solymosi ápolással egybekötött ivószünetet rendelt el.
    22.
    PERC
    Tóth Bence ütközte le a vendégek térfelének közepén Botkát, szabadrúgás. Varga beí­velése veszélytelen.
    21.
    PERC
    A ferencvárosi gól óta kissé visszaesett a tempó.
    17.
    PERC
    Újabb hazai szöglet, ezt Tujvel lehúzta.
    16.
    PERC
    GeraCsernik
    15.
    PERC
    Varga szöglete után Priskin csúsztatott fölé az ötös bal sarkától.
    15.
    PERC
    Varga balról lőtt középre szabadrúgást, Strestí­k fejelte szögletre. Közben a közönség az öltözőbe bicegő Gerát tapsolja meg.
    13.
    PERC
    A vendégek előző helyzete előtt Gera szabálytalankodott, aki a combját fájlalva a földön maradt. Cserélni kell, nem tudja folytatni.
    12.
    PERC
    Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Koszta játszott Strestí­k elé, aki egy csel után alig lőtt 13 méterről a kapu fölé.
    9.
    PERC
    GÓÓÓL!!! Moutari (1–0) A bal oldali vonalnál kapott labdát a nigeri szélső, lerázta magáról Farkast és ezzel már a tizenhatoson belül járt, majd a határozatlan Hudák mellett az ötös bal sarkától jobbal a rövid felső sarokba lőtt, Tujvel tehetetlen volt!
    8.
    PERC
    Keita húzta vissza Gorriaránt. Solymosi határozottan jelezte, hogy a következőért sárga jár.
    7.
    PERC
    Megint Varga, most egy jobbról élesen belőtt labdája jelenthetett volna veszélyt a kapu előtt, ha nem marad le róla középen Priskin. De lemaradt.
    4.
    PERC
    Varga í­velt jobbról szögletet középre, a védelem magabiztosan tisztázott.
    3.
    PERC
    Varga szabadrúgása után Batik fejelt 12 méterről, Tujvel védett.
    01.
    PERC
    Elkezdődött a mérkőzés!
    A csapatok már a pályán, helyszí­ni tudósí­tóink becslése alapján 4000 néző a lelátókon.
    A találkozó játékvezetője Solymosi Péter lesz. Segí­tői asszisztensként Geourgoiu Theodorosz és Farkas Balázs, alapvonali játékvezetőként Pintér Csaba és Molnár Attila lesznek, tartalék játékvezetőként pedig Becséri Gergely ténykedik ma.
    Köszöntjük olvasóinkat! A labdarúgó NB I 3. fordulójában hamarosan megkezdődik a Ferencváros–Mezőkövesd bajnoki mérkőzés és annak online közvetí­tése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ