Az 1969. évi bajnoki szezon mérkőzései

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

 • *

  Pluhár István feljegyzése a bajnoki évről:
  1969-es NB., utolsó éves-bajnokság. — Bajnok: az Újpesti Dózsa, II. Bp. Honvéd, III. Ferencvárosi TC.

  Lagymatagok lettek a mérkőzések. Az Ú. Dózsa játékosai beértek. Újra megfogyott a fizető nézők száma a stadionokban. Varga Zoli kiválását nagyon megérezte a Fradi. Bálint, Megyesi, Németh egészen ügyesen illeszkedett bele a megfiatalí­tott csapatba.

  Albert hosszantartó sérülése volt a legnagyobb gond. Az egységessé lett Ú. Dózsa közben messze elhúzott a mezőnytől. A tartalékpadon is válogatott kerettagok ültek Újpesten.

  Soron következett Mexikóban a FIFA Világbajnokság (1970). Magyarországnak Csehszlovákia, írország és Dánia csapataival kellett játszani Mexikóért.

  Látszólag egész gyenge csoportnak nézett ki a magyar labdarúgás számára. Pontegyenlőségbe került Magyarország Csehszlovákiával. A FIFA 1969. december 3-ra tűzte ki a döntő játékot a semleges Marseilleben.

  *

  Az év december 1-én hirtelen halállal meghalt PLUHÁR ISTVÁN. Halálával emlékeinek feljegyzései megszakadtak. Az utolsó évek sporttörténetének feljegyzéseit szemevilága elvesztése után hű feleségével, Mimi nénivel í­ratta, aki 1972. január 13-án követte őt a halálba.

  (Forrás: S. PLUHÁR, U.S.A. – PLUHÁR ISTVÁN – JÁTSZOTTAM, OKTATTAM, TUDÓSíTOTTAM)

  *

  Újpesti Dózsa SC: Szentmihályi Antal, Káposzta Benő, Solymosi Ernő, Noskó Ernő, Dunai III. Ede, Zámbó Sándor, Fazekas László, Göröcs János, Bene Ferenc, Dunai II. Antal, Nagy László, Bánkuti István, Juhász Péter, Tóth András, Borbély László, Horváth József, Szí­ni József
  Gólkirály: Bene Ferenc (Ú. Dózsa) 27 gól
  Az év játékosa: Bene Ferenc (Ú. Dózsa)

  *

  Az Ú. Dózsa évek óta okosan, óvatosan és rendszeresen fiatalí­tott. Ennek jó hatása már az elmúlt években is mutatkozott, most teljes mértékben érvényesült. Szinte végig az élen volt — csak a Pécs és a Tatabánya tudta egyszer-egyszer legyőzni — és a végén a nyomába sem értek a többiek. (Hoppe László)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

09.30.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
EKL: 10.05.21:00 Fiorentina-FTC TV: M4Sport
10.08.15:45 TV:M4Sport
Categories
10.21.17:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső