Feljegyzések a fotelból – “Best of” vagy helyettesítés?

fotelszurkolo-29-296x300_vöröskeresztA legjobb műsorszámokból, beszélgetésekből összeválogatott ismétléseket előszeretettel használják a reggeli rádiós műsorok, ha a műsorvezetők szabadságon vannak, vagy más irányú elfoglaltságaik miatt nem tudják hétköznap vezetni az adást. A mi esetünkben ennek az alkalmazása több sebből is vérezne, lévén még is csak egy Fradi-meccs, ami ugye ünnepnap. Ráadásul az eredmény ismerete nélkül kellene legalább két (három) féle hangulatú jegyzet-részlet összeállítás, ami nem is okozhatna nagy gondot, hisz az elmúlt évek hullámvasútján ülve nincs az az eredmény, amire nem találnánk már az előző “Feljegyzésekben” korholó, dicsérő, stb. gondolatokat.

A helyettesítés, jelen esetben pedig a sorozat öngyilkossága lenne, legalább is a szerkesztőségünk hadra fogható személyeinek kvalitása miatt. Hiszen egy klasszikus átirat szerint szerkesztőségünk csapatából az egyik írni, a másik számolni tud, nem is akármilyen szinten és én vagyok a harmadik, a hadra fogható!

Természetesen van véleményem a ma látottakról, ritkán hangot is szoktam adni ennek, de ez az én értékrendemben csak is a hsz-ek között fordulhat elő.

Egy dolog viszont mindig is érdekelt a hsz-ek olvasása közben:

Lalolib megint jól összefoglalta. (Pisti)

Minden elismerésem Lalolibé, aki a látott hatalmas nullát képes volt higgadtan körülírni!!! (Csupor István)

Én csak gratulálni tudok. Nem a csapatnak, hanem Lalolibnek. Fantasztikusan összefoglalta a nagy semmit. (Pisti)

Úgy vártam ennek az évnek utolsó fotelszurkoló rovatát, mint a csodát (Pipu)

Mi lenne, ha egyszer megfordítanánk:

Sajnos majdnem mindenki elmondta előttem az érzéseimet. (Csávojszky Vince)

Aludva (?) kettőt a történtekre, azt hiszem, az előttem szólók mindent elmondtak. (Lacimadár)

Mondjátok el Ti az OLVASÓINK, Ti a SZURKOLÓK, hogy mit láttatok ma!

Legyetek ma Ti a FOTELSZURKOLÓK!

17 hozzászólás a(z) Feljegyzések a fotelból – “Best of” vagy helyettesítés? bejegyzéshez

 • Kedves Lalolib! Először is jobbulást. A meccset én sem láttam, mert külföldön voltam. Ahogyan a Budafok ellenit sem. Az eredmény tudatában valamint amit írtak róla csak annyit, hogy belőlem most pozitivizmus árad. Ha szarul játszva is és szerencsésen is, de győztünk. Minden nagy csapatnak van gyenge napja amikor semmi sem jön be, de legalább győz. Ez az ami hiányzott eddig. Valamint az, hogy ha tudunk rúgni 8 gólt, miért elégszünk meg 1-gyel vagy kettővel? Legalább most úgy alakult, ahogy szeretnénk. Csak lássuk a folytatást is! Valamint szeretném látni Dolltól, hogy egy NB3-as csapata ellen a 8-0-s első meccs utáni visszavágón ki mer próbálni 3-4-5 fiatalt is akár, és nem a nyugdíjas brigádot játszatja.

 • Véletlen vagy nem, hogy a bécsi Rapidosok is hasonlò problémàkkal küzdenek jelenleg ?

  Majdnem ugyan azt a labdabìrtoklàsra irànyulò jàtékot làtok nàluk is, és az ellenfelek meg az egyszerû, kontràkra épülô és a 10 emberel valò védelmet mûvelik, mint a Gyirmòt is megpròbàlta a meccsen.

  Kellô taktikai felkészülésel egy gyengébb csapat is ki tudja venni a szelet egy olyan csapat vitorlàibòl, mint épp a Fradi is, akinek jelenleg a gépezetében több kavics és elég homok van, ùgy hogy sùrolòdik.

  Ezt a sùrlolòdàst hallom de làtom is.

  Lassan Doll mesterrôl is azt lehetne mondani, hogy ô mint a csapat “ennyit tud, többet nem” ?

  Arrogàns lenne tôlem, ha ezt el akarnàm itélni.

  Azonban màr csòvàltuk a fejünket màr a mùlt években is, és a taktikàja késôbb mégis bevàlt.

  Benyomàsom, hogy Doll nem tudja elfogadni a Magyar labdarùgàs adottsàgait.

  Azt az épületet (csapatot), amelyet ô épìteni akar, azt ô nem egyforma magassàgù kövekbôl épìteni akarja, hanem magassabb kövek mellett kisebb köveket rak és a szintkülönbséget meg doldozza, foltozza.

  A kiegyensùlyozottsàg helyett a védelem botladozik, a középpàlya tùl nehéz és Gera-val és Hajnal-al toronymagas fölényben egy tùl tapasztalattalan csatàrsor mellett.

  Mi történik ? A középpàlyàt àtjàtssza az ellenfél és ott ahol az ellenfélt vàrtàk ott nem, hanem màsütt marsìroz be.

  Zavar, hogy nem tekinti a Magyar jàtékosokat és tehetségeket egyenrangùaknak a Légiòsokkal.

  Ez Hüsing esetében meg màr több mint kérdôjelezendô.

  Ha Doll tovàbbra is “ìgy” épìti a hàzat, akkor az nem sokàra be fog dôlni, mert a tartò falak le fognak szakadozni.

  De lehet, hogy egészen màsképp fog történni és Doll maga elkedvtelenìti sajàt magàt.

  “Ezekkel a Magyarokkal nem lehet semmit kezdeni”.

  Lehet, csak komolyan kell venni az utànpòtlàst is.

 • Végre meg tudtam nézni az ismétlést. Nem is játszottak olyan rosszul, bár ennél sokkal jobban is tudnak. Valahol megcsuklott az önbizalmuk. Viszont Holczer megtalálta a régi “11-es ölő” önmagát.
  A hazaiak mindkét gólja mázlista, a szél is segítette. Ilyen ritkán esik meg. Az elsőnél az ellenszél lenyomta, a másodiknál a hátszél megtoldotta a sebességét.

 • Nagyon köszönöm az aggódást, ha az orvosok is úgy gondolják, akkor holnap már otthon lehetek. Nem akartam “rátelepedni” a Gyirmót-i kalandra, de a Fradi család újfent bizonyította az összetartásuk erejét. Mindörökké Ferencváros!

 • A meccset az interneten végigszenvedtem. A szél mindkét csapatnak egyformán fújt, arra nem lehet hivatkozni. Nekünk már a kölyökben tanították, hogy erős szélben laposan kell játszani… A csapatot a 38 éves Gera Zoli mentette meg az újabb kudarctól. Volt olyan játékosunk, aki az egész meccsen még ezer métert sem futott (nem akarom bántani, ezért nem nevezem meg). Az összeállítást és a cseréket megint nem értettem. Valószínűleg nem értek a focihoz, csak a szám jár. Ezen a meccsen kitűnően érvényesülhetett volna Bognár, nyugodtan be lehetett volna állítani egy-két fiatalt (Csonka, Csernik, Kundrák…). Mikor bizonyítsanak, ha nem a tök utolsó ellen? Hatalmas mázlink volt, hogy végül nem hagytunk pontokat Gyirmóton. Ennyit tudunk jelenleg, sajnos. Minőségi probléma van, nem csak a játékosok szintjén. Mindezek ellenére, Hajrá Fradi! A Budafokot talán elegendő különbséggel legyőzzük a hazai pályán.

 • A meccsről egyelőre nem tudok érdemben írni. Ugyanis a „sztrím” jóvoltából mindössze az első gólunk ismétlését láttam, és a tizenegyesünket hallottam élőben. A többi néma csend és sötétség. Inkább a jelenlegi megoldásról írok.
  Megértve, hogy Lalolibnak ezúttal nem volt módja frissen megírni az esedékes folytatást, akkor is nagyon rossz ötletnek tartom. . Ezt a Fotelszurkoló lejáratásának érzem. Éppen az hiányzik belőle, ami a sorozatot az átlag fölé emeli: Laci szenvedélyességében is visszafogott értékelése, egyéni humora, irodalmi és történelmi műveltsége. Inkább marad volna el, és olvashattuk volna napokkal később.

  • Kedves Imre bátyám! Nem akartuk nagy dobra verni, de a választ írva egy mobilról a kórházi ágyon pihengetek, remélem már csak néhány napig, így a meccset sem láttam. Én kértem meg szerkesztőtársamat, hogy írjon néhány mondatot fotelszurkoló helyett, ha már az a nyavalyáival van elfoglalva, azért, hogy a vélemények a “szokott” helyre kerüljenek. Hidd el, mikor reggel megnéztem és elolvastam, fél gyógyulást jelentett a számomra.

 • A meccs előtt már írtam az előbbi fotelszurkoló rovatban ,hogy majd most a Gyirmót biztosan felzárkózik…Majdnem bejött.Mint ahogyan már csak kínomban mosolyogtam,amikor bele-bele pillantottam,az “állásba” és láttam,hogy 1:0 ,de 2:3 után átfutottam a cikket, megnéztem,hogy kik játszottak.
  Doll teljesen szétesett,de tudja,hogy mindent lehet neki,akkor meg miért ne barmolja szét a sz…r gárdát is.Néztem a kispadot,miért nem Radó ,Bognár,Botka Csernik és 1-2 fiatal játszik a dilettáns Dilaver,Hüsing ,Sternberg Drujicin helyett.Még jó ,hogy Nalepa eltiltott volt.
  Ezek a barmok mind az Ő szerzeményei.
  Óriási mázlink volt,de nem ér semmit…
  Pénzkidobás 3 edzőt,tolmácsot meg ennyi ingyenélőt futtatni.Ha már nem lesz nb 3-as gárda,zavarják el ezeket a mocskokat és jöjjön helyette a komplett második vonal.Keller-Lipcsei-Szűcs Misi vezérletével.
  Persze számomra ,mint gondolom sokak egyetértenének vele, Drága Simi lenne az egyik legmarkánsabb edző,de Ő sajnos már 15 éve ,hogy az égi Fradiban játszik. 2002.04.23.

 • Amit ma láttunk, az semmi egyéb nem volt, mint Gera Zoli egyik utolsó klasszis estéje, ahol felvállalva a vezér szerepet, eldöntött egy “kiesési rangadót”. Nem véletlenül írom ezt, mert az a “futball”, amit az idei Fradi elővezet, szinte egyetlen csapat ellen sem elég, még ebben a borzalmasan alacsony színvonalú ligában sem. Taktika semmi, Varga Roli gyorsaságára és beadásaira építettünk ezúttal, Moutari és Kleini össze-vissza rohangálva futottak ámokot, középpályás védekezésünk semmi, a második félidőben a széleket sem sikerült zárni, minden hazai akcióból veszélyes beadások érkeztek, Hüsing és Sternberg totális tévedés, hibázásban versenyeztek leginkább…Szóval..Annyi történt, hogy a Gyirmót rosszul rúgott büntetője révén eszkábáltunk össze 3 pontot. Kínlódva. Hajtottunk, de -Gerzson kivételével- nem fociztunk. Önbizalmunk semmi, taktikánk nincs és ütőképes csapatunk sem. Jövőre építhetjük fel az új Fradit, ha sikerül

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: MK 02.20. 18:00 FTC-Kisvárda (TV: M4)
Következik: 02.23. 17:00 FTC-Puskás (TV:M4 stream)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
FACEBOOK:
HOST