1904.IV.17. FTC – MUE 1:0

Ferenczvárosi Torna-Club I. 1:0 győz a Magyar Úszó Egylet I. ellen

Mai mérkőzések. A Soroksári-uton az FTC—MUE. mérkőzés lesz. FTC. győzelme valószí­nű.

(Nemzeti Sport, 1904. április 17.)

Mai mérkőzések. Az első osztályú bajnokságért ma a Ferenczvárosi Torna-Club küzd a Magyar Úszó Egyesülettel. Előbbi remek formába van és győzelme úgyszólván minden kétséget kizáró, pláne, ha tekintetbe vesszük azt, hogy a mérkőzés az általa megszokott soroksári-úti pályán kerül döntésre. A M. U . E- nek csapata, bár rendkí­vül javult is az utóbbi időben, távolról sem közelí­ti meg azt a ní­vót, melyen helyet foglalva a F. T. C .- al szemben győzelemre számí­thatna. A II-ik csapatok matchében is a F . T – C .- nek van több esélye .

(Sport-Világ, 1904. április 17.)

Bajnoki és szövetségi mérkőzés. Vasárnap április 17-ikén délután a soroksári úti pályán két érdekes futball-mérkőzés lesz. Egyik két órakor a szövetségi dí­jért a Ferencvárosi T. K. és a Magyar Úszó-Egyesület II. csapatai között. Utána négy órakor az I. csapatok küzdenek az I. oszt. bajnokságért. Ennek érdekességét fokozza, hogy az M U. E. rohamosan fejlődő csapata ma már régi jó napjaira emlékeztető eredményekkel szerepel a bajnokságban. Mindkét mérkőzés bí­rói tisztét Stobbe Ferenc szövetségi kapitány vállalta el. Belépésnél tréningjegy váltandó.

(Budapesti Hí­rlap, 1904. április 17.)

1904. április 17., 16:00, Soroksári út, FTC – MUE 1:0 (0:0)
vezette: Stobbe Ferenc (MLSZ)
FTC: Oláh — Berán, Manglitz — Gorszky, Bródy, Lissauer — Braun, Weisz, Pokorny, Kovács, Borbás
MUE: Holics — Bienenstock, Csüdör — Krappan, Péczely, Friedmann — Radóczi, Weisz, Csermák, Szüsz, Géber
Gól: Kovács (65.)
Kiállí­tva: Bródy

FTC.—MUE 1:0. A mult vásárnap a Soroksári-úti pályán mérkőzött e két csapat. Az eredmény teljesen igazolta a MUE. legutóbbi kitűnő szereplését. A csapat kitűnő védőjátékosokkal rendelkezik, amelyeknek klasszisát csak a sok tekintetben kifogásolható játékmodor rontja meg. Bajnokcsapatunk saját pályáján nagyon szép játékot mutatott s hogy jobb eredményt elérni nem tudott, az nem rajta mult. A csapat főereje most a támadás baloldalában van. Borbás és Kovács nagyon jól megértik egymást. Jobbára ők vezetik a támadást. A fedezetsorban Bródy minden jó tulajdonságát elrontja javí­thatatlan durvaságával. Teljesen érthetetlen, hogy annyi büntetés s annyi dorgálás után sem hagyja abba azt a játékmodort, mely rendesen ellenfeleinek harcképtelenné való tételére törekszik. Nem tekintve saját rossz hí­rnevét, sokat árt ezzel népszerű csapatjának is.

A két csapat a következő összeállí­tásban játszott:

FTC. (zöld-fehér): Oláh — Berán, Manglitz — Gorszky, Bródy, Lissauer — Braun, Weisz, Pokorny, Kovács, Borbás.
MUE. (sárga-fehér): Holics — Bienenstock, Csüdör — Krappan, Péczely, Friedmann — Radóczi, Weisz, Csermák, Szüsz, Géber.

A játék meglepetésszerűen a MUE. heves támadásával kezdődik. Jó ideig az FTC. térfelében folyik a játék, de a meglehetősen határozatlan csatárok a kitűnően dolgozó védelemmel szemben eredményt elérni nem tudnak. Nemsokára azonban védelemre szorulnak a sárga-fehérek is. Péczely harcképtelenné lesz ugyan, de a védelem azért jól dolgozik. Bródyt a bí­ró kiállí­tja, mire a MUE. csatársor újra támadáshoz jut de eredményt elérni nem tud. Félidő 0:0.

A második félidő az FTC. hatalmas iramban vezetett támadásával kezdődik, melyből a MUE. sokáig nem tud kibontakozni. Kovács és Borbás igen szép összjátékkal vezetnek veszélyes ostromokat, mí­g végre a 20-ik percben Kovács révén meg is szerzik a vezető gólt egy szabadrúgás után. A MUE. ki akar egyenlí­teni, de az nem sikerül. Változatos játék után melyben végül is az FTC. kerül fölénybe, további eredmény nélkül végződik a mérkőzés.

Bí­ró: Stobbe Ferenc volt.

Szövetségi dí­j. FTC. II.—MUE. II 6:2. A Soroksári-úti pályán folyt le e mérkőzés, melyet az FTC. kitűnő csatársora könnyen nyert meg.

(Nemzeti Sport, 1904. április 24.)

Múlt vasárnapon »csak« két I. osztályú bajnoki mérkőzés került döntésre. A Ferenczvárosi Torna-Club a Magyar Úszó-Egyesület ellen játszott s erős küzdelem után egy goallal verte ellenfelét. A M.U.E.-ről erősen javuló formája ellenére sem mertük remélni azt, hogy a F.T.C. bajnokicsapatával szemben ilyen szép sikerrel tudja megállani helyét. Igaz ugyan, hogy a Ferenczvárosiak nem játszottak tőlük megszokott ambiczióval, de ez mit sem von le a M.U.E. elismerésre méltó játékának értékéből, már azért sem, mert a match a F.T.C.-nak saját pályáján, a soroksári úti játéktéren került eldöntésre, mely körülmény a Ferenczvárosiaknak föltétlenül kedvezőbb helyzetet biztosí­tott. A Magyar Úszó-Egylet csapata, mely már a
M.A.C. ellen ví­vott mérkőzésen is meglepetést keltett kitűnő játékával, ezúttal is fényesen beigazolta azt, hogy az egyesületben  gyökeret vert egységes szellem mennyire javára válik s elősegí­ti a csapat győzelmét. A M.U.E. csapatában a védelem ezúttal kitűnő játékot produkált. A kapuvédés a két hátvéd ügyes helyezkedése, önfeláldozó és elszánt játéka a F.T.C.minden törekvését meghiúsí­totta. A csatársor balszárnya a támadás főerősségét képezte s a legtöbb ostromnak ez oldal lendületes játéka volt az indí­tója. A F.T.C.csapatában csak a védelem állott a régi nivón. A csatársort mintha kicserélték volna. Ezelőtt tapasztalt szép összjátékának nyomát sem láttuk s a támadásban az egyéni, önző játék domborodott ki leginkább. Mindegyik goalt akart lőni, ami persze már annál kevésbé sikerült, mivel a M.U.E. elszánt védelme minden lehetőt elkövetett az ellenfél veszélyes támadásainak elhárí­tására. A játék karaktere mindvégig fair jellegű volt, amiben nagyrésze volt Stobbe Ferencz méltányos s minden tekintetben igazságos bí­ráskodásának.

F. T. C.—M. U. E. A M U. E. kezd s rögtön erélyesen támad. Az első félidőben általában inkább a M U. E. támad, mint a F. T. C. Különösen az első félidő közepéig volt í­gy, a mí­g Péczelyt harczképtelenné tették ellenfelei. Ezt aztán némileg az egalizálta, hogy a bí­ró Bródyt rövid időre kiállí­totta a játéktérről. Változatos játék közben 0:0 eredménnyel végződött az első félidő.

A második félidőben erejét megfeszí­tve fog támadásba a F. T. C. Óriási tempóban, nagy hévvel támadják a M. U. E kapuját, de Holics, Csüdör, Bienenstock áttörhetetlen védelmet alkotnak. Végre a 20. perezben Borbás hatalmas rushel lerohan, centerezi a labdát, a melyet Kovács „kapásból“ gyönyörűen küld a M. U. E. hálójába. A M. U. E. a kapott goalért hasonlóval akar revanchot venni, de minthogy czélja nem sikerült s a F. T. C. sem csinált több goalt, — a mérkőzés 1:0 végződött a F. T. C. javára.

Bí­ró Stobbe Ferencz (M. L. Sz.) volt.

Szövetségi dí­j. Ferenczvárosi T. C. II. 6:2 győz a Magyar Úszó-Egyesület II. ellen.

(Sport-Világ, 1904. április 24.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ