1904.IV.24. FTC – MAC 4:1

A Ferenczvárosi T. C. 4:1 győz a Magyar Athletikai Club ellen.

E hónap 24-én a Ferencvárosi Torna-Klub a Margitszigeten mérkőzik a Magyar Atlétikai Klubbal. A mérkőzés d. u. fél 5 órakor kezdődik s előzőleg a II. csapatok mérkőznek a Szövetségi-dí­jért.

(Pesti Napló, 1904. április 23.)

Mai mérkőzések. A margitszigeti pályán az FTC mérkőzik a MAC.-al. Mult évi eredményeik 6:0 és 5:1 az FTC. javára, az idén pedig az ezüstlabda előmérkőzésben 3:1. Tekintve azt, hogy a szigeti pályán a MAC. igen erős ellenfél, rendkí­vül izgalmas mérkőzésre van kilátás. Az összeállí­tások a következők:

FTC: (zöld-fehér) Oláh (Berán) — Berán (Oláh), Manglitz — Gorszky, Bródy, Lissauer — Braun, Weisz, Pokorny, Kovács, Borbás.
MAC. (sárga-kék): Vangel II. — Bayer, Höffle — Jónás, Hedinger, Mészáros — Medgyessy, Meleghy, Fitt, Riedl, Vincze.

(Nemzeti Sport, 1904. április 24.)

Mai mérkőzések. A margitszigeti sporttelepen a Ferenczvárosi Torna-Clubnak erős küzdelme lesz a Magyar Athletikai Club csapatával. Néhány héttel ezelőtt a F. T. C erős küzdelem után biztos fölénynyel győzte le a M. A. C.-ot, mely új csapatösszeállí­tással szerepelt s gyors futókból állí­tván össze csatársorát, ily módon vélte ellenfelét, a szintén gyors Ferenczvárosit túlszárnyalni. A kí­sérlet balul ütött ki; a F. T. C. fölénye, különösen a második félidőben, midőn a M. A. C. »repülő csatársorá«nak szí­vóssága megtört, nyilvánvalóvá lett. E match óta a F. T. C. némi hanyatlást mutatott, a M. A. C. ellenben megjavult s ha tekintetbe vesszük azt a körülményt, hogy a match szí­nhelye, a M. A. C. által megszokott pálya lesz, úgy a F. T. C.-nak ma nagyon erős küzdelmet jósolunk s ha győz is, nagy goaldifferentia semmi esetre sem lesz a mérkőzés végeredményében. A második csapatok matchéban a M. A. C.-ot tippeljük győztesnek.

(Sport-Világ, 1904. április 24.)

1904. április 24., 16:30, Margitsziget, FTC – MAC 4:1 (2:1)
vezette: Ordódy Béla (BEAC)
FTC: Oláh — Berán, Manglitz — Gorszky, Bródy, Lissauer — Weisz, Braun, Pokorny, Kovács, Borbás
MAC: Vangel II. — Höffle, Bayer — Jónás, Hedinger, Mészáros — Medgyessy, Fitt, Vincze, Kraft II., Tanay
Gól: Weisz, Kovács, Pokorny, ? illetve Kraft II.

FTC.—MAC. 4:1. A mult vasárnap mérkőzött a két csapat a Margitszigeten. A játék szemre szép, erőstempójú és fair volt. Borbás — Kovács egymást igen jól megértve vezették a támadásokat, A halfsor nem érvényesült oly feltűnően, mint egyébkor. Berán, ki a második félidőben Oláh-val helyet cserélt, ha nem is jobb, de kevésbbé elbizakodott kapuvédnek, bizonyult Oláhnál. A MAC. csapatára úgy látszik hatott az indolens játéka folytán szenvedett sok kudarc, mert ismét a régóta nélkülözött hévvel játszott. Különösen áll ez a három középcsatárra, kik közül Fitt nagy gyorsaságát ezúttal meglehetős energiával érvényesí­tette. Vincze agilis volt, de keveset lőtt a kapura. A halfsor itt ott ellankadt a gyors tempó folytán. A védelem a szokott kötelességtudással s erővel dolgozott, csak Vangel II. nem volt oly figyelmes mint egyébkor.

A két csapat a következő összeállí­tásban játszott:

FTC. (zöld-fehér): Oláh — Berán, Manglitz — Gorszky, Bródy, Lissauer — Weisz, Braun, Pokorny, Kovács, Borbás.
MAC. (kék-sárga): Vangel II. — Höffle, Bayer — Jónás, Hedinger, Mészáros — Medgyessy, Fitt, Vincze, Kraft II., Tanay.

A MAC. erős tempóban kezdi a játékot, egymás után két kornert ér el. A másodikból Kralt II. szép fejese révén gól lesz. Az FTC. erős támadással felel s Weisz lövését Vangel II. alig pár lépésről védi. Pár pillanat múlva Borbás a labdát magas í­vben a kapu elé adja s az ott maradt Weisz, bár tisztán lesben áll, a kapuba gurí­tja. A bí­ró, nagy álmélkodásra, a gólt megadja. Nemsokára ezután Kovács a backek mögé szaladva kapja Borbás labdáját s a második off-side gólt rúgja csapatának. Félidőig több eredmény nem esik.

A második félidőben sem lankad a tempó. Weisz több veszedelmes centert ad a MAC. kapuja elé, de a backek helyükön vannak. Végre a kissé előre ment védelem mögé sikerűl leadnia a labdát. Vangel elmulasztja a kifutást, Pokorny védhetlen goalt lő. Fitt Vinczével szépen összejátszva két í­zben jut lövésre, de védhetlennek látszó lövéseit Berán nagy ügyességgel védi. Az utolsó negyedóra a zöld fehéreké, s eredménye a negyedik gól az FTC. számára.

Ordódy Béla vezette a mérkőzést az off-sidek iránti érzéketlenségéről téve tanúságot.

Szövetségi dij. FTC. II.—MAC. II. 5:2. A kitűnő formában lévő FTC. biztosan győz az eddig még veretlen MAC.-on. A mérkőzés a mult vasárnap a Margitszigeten folyt le.

(Nemzeti Sport, 1904. május 1.)

A margitszigeti sporttelepen a Ferenczvárosi Torna-Club sikereinek számát a M. A. C. ellen ví­vott győzelmével gyarapí­totta. A M. A. C. eleinte fölényben volt, de agilitása megtört a F. T. C. csapata által diktált hatalmas iram kifárasztotta a kék-sárgákat. A F. T. C. csatársora, különösen a bal oldal, ezúttal is a tőle megszokott összjátékkal és kedvvel működött, támogatva a halfok kitűnő játéka által .

F. T. C. — M A. C. 4:1. A M. A. C. erélyes támadásával kezdődik a mérkőzés. Berán egy rúgás következtében jóidéig képtelen a tőle megszokott biztonsággal játszani s í­gy a M. A. C. jutott az első goalhoz. Berán a kapuba áll, helyét Oláh foglalja el. F. T. C most akcióba lép s a félidő végéig két igen szép kombinációból eredő goalt lő. A M. A. C. csapat, az erős iramtól kezd kimerülni, s a második félidőben már állandó fölényben van a F. T. C. csapata s két goallal szaporí­tja eredményeinek számát.

Biró: Ordódy Béla B. E. A C. volt.

Szövetségi dí­j. Ferenczvárosi T. C. II. — M. A. C. II. 5:2. A F. T. C. kitűnő formában levő csapata meglepetésszerű, de biztos győzelmet aratott ellenfelén. A csatársor erélyes támadásaiból Pákaynak jutott az oroszlánrész.

(Sport-Világ, 1904. május 1.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ