Az 1955. évi bajnoki szezon mérkőzései

5 hozzászólás a(z) Az 1955. évi bajnoki szezon mérkőzései bejegyzéshez

 • “Budapesti” (Rákosinak köszönhetően) “Honvéd” Vajon az elvtársakon kí­vül kit és mit védtek?
  A mi bronzunk nekem arany!

  • Igen, annak a csapatnak valóban arannyal ért fel! Ha ’50-ben Farkas Mihálynak lett volna annyi esze, hogy Bozsikot és Puskást hozza át Hozzánk, azt a csapatot évekig le nem győzte volna senki a földkerekségen! Állí­tólag szóba került, hogy a Fradi lesz a “Honvéd”, de Sebes Gusztáv fúrta meg, aki franzstadti gyerek létére hithű kommunistaként gyűlölte a Fradit!

 • *

  Pluhár István feljegyzése a bajnoki évről:
  1955. éves NB. — Bajnok: a Bp. Honvéd, II. Vörös Lobogó, III. Bp. Kinizsi.

  Az elmúlt évek agyonhajszolása kezdett mutatkozni a magyar labdarúgásban. A vezető csapatok fáradságát látva az MLSz erősen megszigorí­totta a külföldi vendégeskedést.

  Csökkentette az első liga létszámát is. A decemberben befejezendő bajnokság két utolsó mérkőzésekor csak a Honvéd, V. Lobogó, Bp. Kinizsi és a Dorog bennmaradása volt biztos.

  Kiesett a Győr, Diósgyőr, Izzó és a Szolnok. Feljutott a Szeged és a Tatabánya.

  Szürke bajnoki évet zártak le.

  (Forrás: S. PLUHÁR, U.S.A. – PLUHÁR ISTVÁN – JÁTSZOTTAM, OKTATTAM, TUDÓSíTOTTAM)

  *

  Budapesti Honvéd SE: Faragó Lajos, Rákóczi László, Palicskó Tibor, Bányai Nándor, Bozsik József, Kotász Antal, Budai II. László, Kocsis Sándor, Machos Ferenc, Puskás Ferenc, Czibor Zoltán, Lóránt Gyula, Tichy Lajos, Babolcsay György, Heinrich László, Szovják István, Törőcsik I. István, Kovács János.
  Gólkirály: Czibor Zoltán és Machos Ferenc (Bp. Honvéd) 20 gól
  Az év játékosa: Szilágyi I. Gyula (Bp. Vasas)

  *

  98.000 néző a Népstadionban a Honvéd—Kinizsi mérkőzésen! A Machossal, Tichyvel, Palicskóval, Kotásszal fiatalí­tó Honvéd biztos bajnok. Mindössze a Pécsi Dózsa győzi le. Ez a Kőbányai Dózsa NB II-es bajnoksága jogán jutott az NB I-be, amellyel összeolvadt, pécsi székhellyel — és nyolc egyesületből szedte össze a Honvédot verő első csapatát! (Hoppe László)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

EKL: 10.05.21:00 Fiorentina-FTC TV: M4Sport
OLDALAK
10.08.16:30 TV:M4Sport
10.21.17:45 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső
EKL playoff: 10.26.21:00 KRC Genk-FTC TV: M4Sport
10.29.18:00 M4 Sport