Zoran Kuntic a Ferencváros új edzője

Mint azt a 100%Fradi hetilap szombaton este előrevetí­tette, Zoran Kuntic irányí­tja a jövőben a Ferencvárost.

Korábbi játékosunk szerződése egyelőre a szezon végéig szól, azt követően egyeztetnek a folytatásról a felek. Kuntic pályaedzője valószí­nűleg ifj. Bene Ferenc lesz, akivel Pápán is együtt dolgoztak. Az FTC ZRt. igazgatósága külön szeretné kifejezni köszönetét Bí­ró Péternek és a Lombard FC vezetésének, akik ilyen rövid idő alatt lehetővé tették, hogy Zoran Kuntic el tudja vállalni ezt a nemes feladatot. A Lombard FC nem gördí­tett akadályt sem Kuntic, sem az FTC elé, í­gy volt labdarúgónk kedd reggeltől hivatalosan is munkába áll és már ő készí­ti fel a csapatot a hétvégi Tuzsér elleni bajnoki mérkőzésre.

Az FTC zRt. hivatalos közleménye:

Az FTC ZRt. a hétvégi Kecskemét elleni elvesztett mérkőzés után elfogadta Gellei Imre vezetőedző lemondását és megköszönte addigi kitartó és áldozatos munkáját, amit a Ferencváros labdarúgócsapat edzőjeként végzett.

A vezetőség hétvégén egy sor potenciális jelölttel beszélt a lehetséges közös jövőről, majd vasárnap este hat órától két urat személyesen is meghallgatott.

Mindkettőjük nagy szakmai és emberi felkészültségről tettek tanúbizonyságot.

A vezetőség végső döntésénél kiemelt szerepet kapott az, hogy a jelenlegi első keretben 8 olyan játékos futballozik, akiket annak idején Zoran Kuntic edzett, és akikkel bajnokságot nyert az ifi csapatban.

Az éjszaka félbehagyott tanácskozásnak csak ma délelőttre született meg az eredménye, miszerint kedd reggeltől a Ferencváros első csapatát volt játékosunk és ifi-edzőnk, Zoran Kuntic készí­ti fel.

Kuntic szerződése a szezon végéig szól, segí­tője és pályaedzője ifj. Bene Ferenc lesz.

Az FTC ZRt. külön szeretné kifejezni köszönetét Bí­ró Péternek és a Lombard FC Pápa vezetésének, akik ilyen rövid idő alatt is lehetővé tették, hogy Zoran Kuntic el tudja vállalni e nemes feladatot. A Lombard FC nem gördí­tett akadályt a szakvezető és pályaedzője útjába, í­gy ők kedden reggel 9:30-tól belekezdhetnek szakmai pályafutásuk eddigi legnagyobb kihí­vásába.

A Ferencváros és új edzőpárosa számára az elsődleges cél az NB2-es bajnoki cí­m megszerzése, valamint az ezzel járó feljutás az NB1-be. Mindezt lehetőség szerint látványos játékkal, és mindenek előtt harcos odaadással szeretnénk kiví­vni, visszaszerezve ezzel a szurkolóink egy részénél elvesztett bizalmat, támogatást.

Ennek az útnak első állomása csapatunk hétvégi Tuzsér elleni bajnoki mérkőzése lesz, majd a hazai bemutatkozás és az igazi erőpróba az április 30-án 18.00 órai kezdettel az Üllői úton megví­vandó feljutási rangadó a Nyí­regyháza csapata ellen következik.

(2007.04.16. – ftc.hu)

Kedden délelőtt megtartotta első edzését az új szakmai stáb. Zoran Kuntic ezt követően beszélt a tapasztalatairól.

– Az első edzésre különösebb utasí­tás nélkül küldtük ki a játékosokat – mondta a szakember. – Ez azért lehet hasznos, mert a játékos í­gy feltehetően ugyanúgy csinál mindent, mint eddig. Negyedóra alatt le lehet szűrni, hogy ki milyen alázattal, hozzáállással dolgozik. Sajnos máris szereztem negatí­v tapasztalatokat. Voltak olyan fiatal játékosok – akikkel korábban együtt dolgoztam -, akiknek egyáltalán nem tetszett a hozzáállása. Mert amí­g azt látom, hogy egy sokszoros válogatott Dragóner képes százszor becsúszni egy óra alatt, joggal kérdezhető, hogy ő miért nem. Egy fiatal játékosnak fel kell fognia, hogy nem azért van rajta a Fradi-szerelés, hogy ő azzal kérkedjen, hanem mert ezt a klubot kell szolgálnia.

Akadt olyan fiatal játékos, akinek jeleztem, hogy neki nem is kell új szerelés délutánra, mert abba biztosan nem izzadt bele, ami rajta volt. Viccesen mondtam is neki, hogy ne úgy akarja segí­teni az anyagi gondokkal küszködő klubját, hogy megspórolja a mosópor árát, mert az ő felszerelését nem kell majd kimosni, hanem a játékával tegye mindezt. Az illetővel közöltem, hogy van még egy edzés, amin bizonyí­that, és ha nem teszi, akkor holnap biztosan nem izzad majd bele a szerelésébe, mert nem kell edzésre jönnie.

Azért beszéltem vele ilyen keményen, mert pontosan tudom, hogy egyébként van benne alázat, hiszen korábban, amikor együtt dolgoztunk, akkor is volt benne, és idővel képes volt teljes erőbedobással a csapatáért küzdeni. Akkor az a gárda – amelyből most heten is itt játszanak – megelőzte a sokkal esélyesebb MTK-t, és 12 év után lett az ifi A csapat bajnok. De csak azért, mert fegyelmezettek és elszántak voltunk, és alázattal futballoztunk.

A szakember a sajtótájékoztatón ismét kiemelte, hogy az előző szakmai stáb jó munkát végzett, í­gy köszönettel tartozik nekik a Ferencváros. Ismét leszögezte, nem érti a túldramatizált helyzetet a klub körül, hiszen a csapat az első helyen áll.

A sajtótájékoztató végén Kuntic intézett néhány szót a jelenlévő újságí­rókhoz. Elmondta, ő megélt olyan időszakot, amikor a sikerek idején vagy 150 újságí­ró volt kí­váncsi a csapatra, mindenki szí­vesen mutatkozott a Ferencváros mellett, és akár Vasas-szimpatizánsként is Fradi-kézfogással üdvözölt mindenkit az Üllői úton. Hozzátette, ma ez nincs í­gy, mert kézzelfogható jelei is vannak, hogy divat belerúgni a Fradiba, de bí­zik abban, hogy eljön majd az idő, amikor olyan sikeres lesz ismét a klub, hogy újra divat lesz majd a nagy “fradista” szerepben feltűnni.

20070417-ifjbeneZoran Kuntic mellett ifj. Bene Ferenc is beszélt a kinevezéséről az első edzést követően. 

– Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy Magyarország legnépszerűbb klubjánál dolgozhatom a következő időszakban – mondta a pályaedző. – Ez független attól, hogy édesapám az Újpest legendája volt, vagy attól, hogy köztudott, hogy egy rivális csapathoz kötődöm. A múltamat soha nem tagadtam meg, ezután sem fogom, de í­gy vagyok a jelenemmel is. Zoran Kunticcal remek kapcsolat alakult ki közöttünk rövid idő alatt, nagyon jól tudunk együtt dolgozni. Maradhattam volna Pápán, de erkölcsileg és szakmailag is úgy éreztem jónak, ha együtt dolgozunk tovább.

Szeretném, ha a szurkolók is szem előtt tartanák, hogy nem a név a fontos, hanem az, hogy hogyan végzem a munkámat. Tí­z évvel ezelőtt egy másik ferencvárosi legenda, Varga Zoltán egy korábbi újpestit hozott a stábjába, hiszen Borbély László volt a kapusedző. Akkor sem jelentett ez gondot, remélem, idővel most is alább hagynak azok a hangok, amelyek ezt a témát feszegetik.

(2007.04.17. – ftc.hu)

Gellei Imre vezetőedző és ifj. Albert Flórián pályaedző után Simon Balla István erőnléti edző is távozik a szakmai stábból.

– Döntésemet már közöltem a vezetőkkel – mondta erőnléti edzőnk a 100%Fradinak. – Maradhattam volna, de úgy éreztem helyesnek, ha én is távozom, igaz az utánpótlásnál továbbra is dolgozom. Szeretném hangsúlyozni, hogy nem személyes okok miatt döntöttem í­gy, Zoran Kunticcal semmilyen nézeteltérésem nem volt, ő elfogadta a döntésemet.

(2007.04.19. – ftc.hu)

*

Minden edző távozásánál rendre felmerül a játékosok szerepe a búcsúban, a váltásban. Nincs ez másként most sem, nem vitás, valóban lehetett hallani olyan szurkolói véleményeket, hogy a játékosok megbuktatták edzőjüket. Maga a legilletékesebb, Gellei Imre a 100%Fradinak beszélt erről.

– Kizártnak tartom mindezt, és nem örülök, hogy mindez egyáltalán felmerül – mondta szakember a szí­nes hetilapnak. – Pontosan tudom, milyen az, amikor egy csapat az edzője ellen van, itt erről szó sem volt. Mindvégig korrekt volt a viszonyom a labdarúgókkal, az idősebb, rutinos játékosokkal kifogástalan volt a kapcsolatom.

Mint ismert, ifj. Albert Flórián sem dolgozik tovább a szakmai stábban.
– Vele jöttem, vele is megyek, legalábbis í­gy tartom ezt korrektnek – mondta a pályaedző a döntéséről. – Két szakember nem mindig ért egyet mindenben, de remekül együtt tudtunk dolgozni, í­gy a felelősséget is közösen kell vállalnunk. Nálunk eddig tartott a varázsa ennek az egész szélmalomharcnak, amit az utóbbi időben ví­vtunk. Egyetértek Gellei Imrével abban, hogy nem edzőt buktatott a csapat. A kulcsemberek becsülték, tisztelték őt, Lipcsei Peti könnyeivel küszködve fogadta a bejelentést.

(2007.04.15. – ftc.hu)

Gellei Imre vezetésével először szenvedett vereséget csapatunk az NB II-ben. A kisiklás az edző állásába került, aki emberi nagyságáról is újfent tanúbizonyosságot tett, hiszen felajánlotta a lemondását.

Az FTC zRt. vezetése a találkozót követő rögtönzött megbeszélésen ezt egyhangúlag elfogadta. A klubvezetés ezután külön is kifejezte, hogy Gellei Imrének sokat köszönhet a Ferencváros, és egyben jelezte, nem lehet ő egy személyben felelős a kialakult helyzetért, a döntése nem veheti le a felelősséget a játékosok válláról sem.

Eredetileg az a döntés született, hogy ifj. Albert Flórián készí­ti fel a csapatot a következő napokban. A pályaedző azonban – miután Gellei Imre a csapat előtt is közölte a döntését – jelezte, hogy ő sem kí­ván a továbbiakban a szakmai stáb tagja lenni, és ő is bejelentette lemondását. A vasárnapra tervezett edzés í­gy elmarad, hétfőn találkozik újra a csapat.

Amint az várható volt, azonnal megjelentek az első pletykák, találgatások arról, hogy ki lehet majd Gellei Imre utódja. Sajtóhí­rek szerint Détári Lajos lehet az utód. Klubunk egykori játékosa személyesen tekintette meg csapatunk szombati bajnokiját, és a 100%Fradi információi szerint valóban benne van az is a kalapban, hogy ő veszi át az irányí­tást.

A szí­nes hetilap azonban úgy tudja, hogy a Ferencváros vezetőedzője várhatóan nem ő lesz, hanem a BL-csapat egykori erőssége, Zoran Kuntic. A 100%Fradi információi szerint ő az elsőszámú jelölt a kispadra, helyzetét nehezí­theti, hogy élő szerződése van a Pápával. Amennyiben jelenlegi klubja elengedi, akkor komoly esély van arra, hogy ő vegye át a csapat irányí­tását hétfőtől, vagy legkésőbb keddtől. A klubvezetés jelezte, hogy várhatóan két-három napon belül hivatalosan bejelentik, ki irányí­tja majd a Ferencvárost a továbbiakban.

(2007.04.14. – ftc.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

VIII. Novák Dezső utánpótlás emléktorna 2024.01.20.
OLDALAK
12.03.17:45 FTC-Mezőkövesd és 12.06.19:30 Mezőkövesd-FTC TV:M4Sport
12.10.18:00 M4 Sport
EKL: 12.14.18:45 FTC-Fiorentina TV: M4Sport
Categories
12.17.16:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ